Въпроси относно попълване на автобиография
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпроси относно попълване на автобиография
В заводите сигурно е така, но аз където съм работил винаги проблемът е бил обратен - търси се човек под дърво и камък, идват документи на кандидати и не става въпрос за връзки - ще се наеме, който що годе става. В много случаи даже е ясно, че не е убедителна кандидатурата, но се взема от нямане на по-добър.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Където става дума за заплата около 1000 +.. почти винаги е с връзки. За длъжности със заплата- : отначало ще ви е 350 - 400 лв. , ама после ще я вдигнем на 800 примерно - след 5 6 месеца- ВИНАГИ ТАКА ПРОЦЕДИРАМЕ
- тогава естествено, че ще вземат който е най-добрия кандидат. ходил съм на такива интервюта( показва ти химикал и вика какво е това? - ако кажеш химикал-не ставаш, ако кажеш- това е продукт със нова специфика относно досега предлаганите на пазара и би помогнал за развитието на фирмата в отрасъла- тогава може и да започнеш работа за 300 лв.
). та ако си на квартира в софия, пловдив или варна примерно, и плащаш към 200 наем, а там откъдето си и искаш да се прибереш - няма и помен от работни места и отидеш на 5 6 такива интервюта, автоматично психиката ти се наглася за терминал 2 в софия в зона заминаващи 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Темата е за автобиография! 

- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
kiril_bulgaria написа:Колега karakonjul, като гледам правописа Ви, за "вишето", само харчите парите на родителите си.
Има разлика между:
Аз ходя на училище
и аз уча в училище.
Лошото е, че много младежи и девойки само ходят на училище.
колега Кирил, родителите ми са точно затова за да мога аз да съм цар. Те са, за да може аз да съм добре, защо са ме раждали ако няма да могат да ме издържат, надявам се за 28-мия ми рожден да се усетят, телефон под хилядарка е пълен минус, пак казвам аз ли съм виновен че са ме правили. Незнам аз ли нещо неразбирам ама както и да го погледна са ми длъжни.

Последна промяна от hooligans на Пет 17 окт 2014 0:24, променено общо 1 път.
Причина: Супер, а по темата?
Причина: Супер, а по темата?
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
karakonjul, трябва да поясниш, че това е ирония - че доста хора ще го приемат буквално без да мислят.
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
по темата:
за да компенсираш липсата на опит можеш да добавиш проекти, курсови работи, стажове който си правил по време на следването.
за да компенсираш липсата на опит можеш да добавиш проекти, курсови работи, стажове който си правил по време на следването.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
karakonjul написа:...можеш да добавиш проекти, курсови работи...
Може - ако кандидатства за аспирантура или частен учител. В каква фирма и за каква дейност някого би го интересувало какви проекти и курсови работи е правил?
Иначе - примерно по бензиностанциите мисля, че редовно търсят хора. Може да не звучи престижно, но изглежда много по-сериозно да пишеш, че 1г си работил на бензиностанция, отколкото че 1г си бездействал и "търсил работа".
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
Maxpayne къде да я намеря тая us/uk бригада? Това е проблема че нищо не се намира. А и както ти писаха ще трябват много пари за бригада а аз ги нямам.
“- защо не потърсиш фирми, предлагащи неплатен или нископлатен стаж?” – къде са тия фирми? Кандидатствам вече за абсолютно всичко от моя град в джобсбг и никой не се обажда дори за интервю....
Завършил съм икономически специалности, а хора с такива образования много.
Да само във ВТ кандидатствам. Пускал съм малко и за в София но нищо.
Karakonjul, на кой да ходя да се бутам по интервюта, като никой не ми се обажда за интервю?!
Както казах пуснал съм близо 500 св в джобса за последната година и никой не се обади за интервю. Да, кандидатствам само във Велико Търново. В София нямам къща, роднини или познати. Една квартира в Столицата сигурно е около 300 лв. При една заплата от 450-500лв как ще се издържам с 150 лв?
777, къде да работя? Ясно е че е по-добре отколкото да се бездейства и се трупат познанства, но проблема е, че няма къде. Да наистина съм пуснал близо 500 св за последната година в старата столица и нищо. Само от едно място се обадиха за интервю и разказах по нагоре какъв беше случая. Не виждам къде, никой не се обажда, направо вече не виждам смисъл и да пускам СВ. След като няма резултат. А всичко ми е ок. Както казаха някои, направо Кауза пердута е ситуацията в БГ. Нямаш ли връзки и Гуньо Простия ще предпочетат пред теб.
VWGT, как да си намеря работа на място в друга държава, като нямам пари да замина. Ами ако не си намеря работа на място? Трябва да се върна безславно с изхарчени пари. Без предварително уредена работа почти никой вече не заминава. Дори в един форум за българите в Норвегия четох че много хора от България са отивали там да си търсят работа на място работа и над 90% от българите са се връщали безславно. Не са успели да намерят каквато и да е работа, дори и квартира. И то смятай за в Норвегия...една от най-богатите и уредени страни.
polovera_9n3, абсолютно вярно.
Колеги благодаря на всички, само не казахте да слагам ли снимка в CV-то на английски за КСК в северните страни? Паспортна до раменете става ли? Ще пускам за навън, дори и да нямам стаж и да съм само с дипломи. Какво ми остава. В българските сайтове и главно джобса след толкова много кандидатствания от над година и със снимка и без, никой не се обади дори и за интервю.... и изгубих всякаква надежда, че у нас по нормален начин ще си намеря работа.
Maxpayne къде да я намеря тая us/uk бригада? Това е проблема че нищо не се намира. А и както ти писаха ще трябват много пари за бригада а аз ги нямам.
“- защо не потърсиш фирми, предлагащи неплатен или нископлатен стаж?” – къде са тия фирми? Кандидатствам вече за абсолютно всичко от моя град в джобсбг и никой не се обажда дори за интервю....
Завършил съм икономически специалности, а хора с такива образования много.
Да само във ВТ кандидатствам. Пускал съм малко и за в София но нищо.
Karakonjul, на кой да ходя да се бутам по интервюта, като никой не ми се обажда за интервю?!
Както казах пуснал съм близо 500 св в джобса за последната година и никой не се обади за интервю. Да, кандидатствам само във Велико Търново. В София нямам къща, роднини или познати. Една квартира в Столицата сигурно е около 300 лв. При една заплата от 450-500лв как ще се издържам с 150 лв?
777, къде да работя? Ясно е че е по-добре отколкото да се бездейства и се трупат познанства, но проблема е, че няма къде. Да наистина съм пуснал близо 500 св за последната година в старата столица и нищо. Само от едно място се обадиха за интервю и разказах по нагоре какъв беше случая. Не виждам къде, никой не се обажда, направо вече не виждам смисъл и да пускам СВ. След като няма резултат. А всичко ми е ок. Както казаха някои, направо Кауза пердута е ситуацията в БГ. Нямаш ли връзки и Гуньо Простия ще предпочетат пред теб.
VWGT, как да си намеря работа на място в друга държава, като нямам пари да замина. Ами ако не си намеря работа на място? Трябва да се върна безславно с изхарчени пари. Без предварително уредена работа почти никой вече не заминава. Дори в един форум за българите в Норвегия четох че много хора от България са отивали там да си търсят работа на място работа и над 90% от българите са се връщали безславно. Не са успели да намерят каквато и да е работа, дори и квартира. И то смятай за в Норвегия...една от най-богатите и уредени страни.
polovera_9n3, абсолютно вярно.
Колеги благодаря на всички, само не казахте да слагам ли снимка в CV-то на английски за КСК в северните страни? Паспортна до раменете става ли? Ще пускам за навън, дори и да нямам стаж и да съм само с дипломи. Какво ми остава. В българските сайтове и главно джобса след толкова много кандидатствания от над година и със снимка и без, никой не се обади дори и за интервю.... и изгубих всякаква надежда, че у нас по нормален начин ще си намеря работа.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Изброй 4-5 вида длъжности, за които си пускал документи.
В чужбина да пратиш документи и да те повикат... струва ми се цяло чудо. Освен, ако не си неврохирург с 10 години опит или поне програмист. За някаква обикновена работа да те търси някой от чужбина за да отидеш тепърва е най-малкото лотария - твоята кандидатура заедно с още 10 хиляди и да чакаш точно ти да оцелиш. Като сметнеш, че ще има поне 2-ма емигранти, които са поне в държавата, ако не и в конкретния град. Как си представяш - заведение в Германия търси човек да чисти кухнята. Попада им кандидатура на някакъв висшист намиращ се в България - и те си казват "я да го повикаме тоя човек, даже ще му пратим 500 евро за билет, ще изчакаме да научи немски - все пак чистене ще пада - нищо, че може да напусне след 2 седмици".
В чужбина да пратиш документи и да те повикат... струва ми се цяло чудо. Освен, ако не си неврохирург с 10 години опит или поне програмист. За някаква обикновена работа да те търси някой от чужбина за да отидеш тепърва е най-малкото лотария - твоята кандидатура заедно с още 10 хиляди и да чакаш точно ти да оцелиш. Като сметнеш, че ще има поне 2-ма емигранти, които са поне в държавата, ако не и в конкретния град. Как си представяш - заведение в Германия търси човек да чисти кухнята. Попада им кандидатура на някакъв висшист намиращ се в България - и те си казват "я да го повикаме тоя човек, даже ще му пратим 500 евро за билет, ще изчакаме да научи немски - все пак чистене ще пада - нищо, че може да напусне след 2 седмици".
На 27 години без стаж не е нещо, което ще привлече работодател. Трябва да проявиш малко повече креативност. Ако трябва ... поизмисли си.
Постави се на мястото на преглеждащият CV-то, какво ще си помисли ако види твоето CV ? а ако го сравни с други ? А сега си представи, че човекът е извън страната дори ...
Постави се на мястото на преглеждащият CV-то, какво ще си помисли ако види твоето CV ? а ако го сравни с други ? А сега си представи, че човекът е извън страната дори ...
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
777 написа:В каква фирма и за каква дейност някого би го интересувало какви проекти и курсови работи е правил?
Да, когато кандидатстваш за бензинджия може би няма нужда да пишеш че си участвал в учебен архитектурен проект, инвестиционен проект, или софтуерен проект, стартъп. Но предполагам даваш акъл на човека да се ограничи до петролните продукти.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
karakonjul написа:777 написа:В каква фирма и за каква дейност някого би го интересувало какви проекти и курсови работи е правил?
Да, когато кандидатстваш за бензинджия може би няма нужда да пишеш че си участвал в учебен архитектурен проект, инвестиционен проект, или софтуерен проект, стартъп. Но предполагам даваш акъл на човека да се ограничи до петролните продукти.
Работя нещо много далече от бензинаджия. И дори в моята област това да обясняваш какви курсови работи си правил докато си следвал е смешна история. Ти изглежда не знаеш какво е курсова работа и колко високи умствени познания демонстрира (обикновено е преписана и скалъпена по подобие на друга и във всички случаи е еднотипна). Потенциалният работодател повече ще се интересува доколко можеш да се разбираш с хората около теб, отколкото за висшите технически достижения на кандидата.
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
bolyarin написа:Karakonjul, на кой да ходя да се бутам по интервюта, като никой не ми се обажда за интервю?!
Млад си, здрав си, завършил си + чужд език, компютърно грамотен си.

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:Имам опит с четене на CV-та и ще напиша какво означава за мен добре написано CV - кандидат, който е подходящ за интервю:
1. CV-то е написано без правописни грешки и показва добра компютърна грамотност.
2. Кандидатът е описал своя опит (обучение/трудов стаж)
3. CV-то е написано за конкретната позиция, за която търся човек. Ако търся кранист, значи очаквам в CV-то хората да наблегнат на това, че са виждали кранове, минавали са покрай кранове и имат интерес към крановете и професията, дори да не са я работили до момента. Т.е. CV-то е най-добре да се напише по конкретната обява и съответно да се променя всеки път, преди да се прати някъде.
4. Мотивационно писмо - кандидатът обяснява защо смята, че е подходящ за точно тази длъжност и защо има желание да работи точно там. Пише се задължително, след като се прочете в детайли обявата за работа. Не е лошо ако от мотивационното писмо става ясно, че кандидатът е отделил време да проучи фирмата, историята и дейността й, преди да кандидатства. Т.е. да се споменават конкретни факти от дейността на фирмата, които са направили впечатление на кандидата за работа. И отново без никакви правописни грешки.
С такова CV и мотивационно писмо шансът да те поканят на интервю е доста по-висок.
Аз считам че писането на мотивационно писмо е върховна глупост на фона на простацината в трудовия БГ пазар...
но разбира се голяма част от БГ работодателите имат нужда да бъде четкано егото им...Така че ако човека иска да пише нека пише но според мен в повечето случаи е унизително да се пишат глупости....