Проповед от бивш служител на хранителна фирма

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Проповед от бивш служител на хранителна фирма

Мнениеот bobo7 » Вто 16 яну 2007 18:54

http://nedovolni.com/forum/viewtopic.php?t=9

Rabotnik v Kenar написа:Работя в КЕНАР - за щастие отскоро и за щастие не за дълго...
Сега ще ви светна на това как се приготвят "вкусотиите" им...
Информацията ми е, така да се каже, от кухнята, защото работя в цеха за приготвяне на салати.
Вие, бедните и заблудени потребители, виждате само крайния продукт. Купувате си от МЕТРО или друг голям магазин салатки или някаква кулинария - КАКВАТО и да е и си мислите: АХ, колко е ВКУСНО!. Може и така да е. Но този незабравим и неподправен вкус се получава по така наречената от нас, дребните служители, "земна технология". Т.е. каквото падне на земята, се взима от там/където преди това са стъпвали марковите маратонки на началник цеха или не дотам марковите галоши на някоя от чистачките-роми/ и се връща обратно в големия Кюп. Сега ще ви обясня поради какво се прави това. Дават ни примерно петдесет килограма картофи и двадесет майонеза, петнадесет-грах. Общо осемдесет и пет. От тях искат да направим, ако е възможно, СТО килограма руска салата. Възможно е, разбира се. Все пак имаме чешми наблизо, и нишесте. Но това е една друга тема. Та, ако не излезат определените килограми, ни се удържат парички от заплатите. И при обещана заплата четиристотин лева, като вземеш в продължение на три месеца не повече от осемдесет, почваш да се замисляш. Всичко ти идва от удръжки. И като изпуснеш някоя от големите баки и руската салата, респективно-снежанка, кьополу, бобена, панирани чушки и т.н. паднат на земята, би трябвало да се броят за брак. Но... Пред очите ми са се разсипвали готови салати и то, забележете, на земята пред цеха- там където бездомните кучета си правят чат в очакване на развалена продукция. Всичко се връща обратно барабар с пясък, камъчета, клонки и прочие. Споглеждаме се и си намигаме - майната им на потребителите. В цеха хигиената е под всякаква критика, но вие няма как да го установите, защото там "простосмъртни" не се допускат. Това дето го дават по телевизията - бели престилчици и шапчици за косата... ами, това си е само за по телевизията. Бас държа, че не един и двама от вас са намирали косъм. И живота си залагам, че са много повече тези, които са го изяждали без да го намират. Е, косъмът не е вреден освен ако човекът не е болен. и тук идва изненадата - повече от половината служители в цеховете нямат здравни книжки. Когато идват на проверка от ХЕИ въпросните нередовни служители напускат работните си места за половин-един час/колкото трае проверката/и се разцъкват из околните кафенета. Специален емисар от "редовните" после ги събира, като благ пастир - овчиците си. Нашият голям шеф и собственик Заре Шахбазян/арменец/ солидно цака подкупи на ХЕИ-то ежемесечно, за да може да му се врътне един телефон поне ден преди проверката и да бъде предупреден. Нарушенията в КЕНАР са много. ПИша толкова дълго, но и три пъти по толкова да пиша, пак няма да ми стигне
Не мислете, че съм някой бивш недоволен служител. ПОвярвайте, моите близки и роднини са предупредени отдавна за това да не купуват от КЕНАР. И спазват предупреждението ми. Питайте колко хора са намирали конци в СНЕЖНАКАТА си, защото млякото за нея се прецежда ръчно, с тензух, по технологии от ранния осемнайсти век...
Но... замълчи сърце...

Бившият работник

п.п Смених малку заглавието!!!

Последна промяна от bobo7 на Сря 17 яну 2007 0:33, променено общо 1 път.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 16 яну 2007 18:58

Имаше такава тема преди няколко месеца :)

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проповед от бивш служител КЕНАР

Мнениеот gas » Вто 16 яну 2007 19:00

:shock

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 16 яну 2007 19:03

КГБ-то и Кенар подпука :shock

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 16 яну 2007 19:03

Потресаващо....тва като с оня репортаж на Васил Иванов за Китайските ресторанти, затова не съм влизал на такова място.А такива салата слава богу отдавна не консумирам.Домашното си е най арно.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 16 яну 2007 19:07

Ха,забавно,ама да не си мислите,че е само тук в БГ.
Това лято бях в една английска ферма за зеленчуци,която се занимаваше предимно с марули и подобните им.Фермата е доста известна,намира се на 30км от центъра на Лондон,почти в 6-та зона.Има договори за доставка за някой от големите супермаркети - Теско,Асда,Мориссон и др.Тези вериги държат особено на качеството на предлаганите от тях стоки,ОБАЧЕ много пъти се е случвало поради промяна в поръчката или лошо качество на продукцията,дадена поръчка да бъде отказана.Нищо съмнително,НО понеже и там има хора,които си правят сметката,отказаните предварително опаковани и етикирани марулки се ПРЕОПАКОВАТ :shock с нов срок на годност,с етикет за друг купувач....Сещате за какво иде реч.А за това колко химии има в продукцията и как се прекалява с тях няма да отварям дума,че трябва да изпиша доста.
Разбира се,има и ферми,където положението далеч не е така,които абсолютно строго и безкомппромисно следят качеството,но просто реших да дам пример.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 16 яну 2007 19:07

Ако направят репортажи за всички производители на храни по-гнусливите ще умрат от глад.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 16 яну 2007 19:33

Стиви Джи написа:Ако направят репортажи за всички производители на храни по-гнусливите ще умрат от глад.
лелее ако ти си гнуслив сметай как ше заслабнеш на бърже :P :P

та по случая днес си купих въпросната салата на Кенар /снежанка/ е по голема гнус немаше ебати и гадния вкус извади :roll: в млякото имаше некви гадни примеси :roll: хич не я ядох пфуу

за сефте днес взех от тяхната продукция ама няма да повторя :wink:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Вто 16 яну 2007 19:35

group написа:КГБ-то и Кенар подпука :shock

Подпука :twisted: :twisted: :twisted: Щото сигурно не си намирал част от хлебарка ама аз съм :!:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 16 яну 2007 19:50

Ееее голяма работа,както казват старите хора "Човек не знае откъде ще му дойдат витамините..." :lol: Все едно в някой ресторант не може да изядеш пържола която и леко поизпусната или даже върната от някой клиент :wink: Да не говорим ако се правиш на отворен на сервитьора какво може да ти измисли :oops:

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Вто 16 яну 2007 20:03

лелееее баси ужаса, работих в Германия в подобна фабрика само, че в пъти по голяма и няма да ви казвам какви изсквания за хигиената имаше :shock това тука е потресаващо :?

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 16 яну 2007 20:20

Чудя се дали и в другите фирми не е същото положение :insane

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 16 яну 2007 20:23

CRX Racing написа:Чудя се дали и в другите фирми не е същото положение :insane
па мноооо ясно същата гнусотия е :lol:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 16 яну 2007 20:32

Дааа не напразно преди казваха че който е работил в фабрика за лютеница или пастет никога не хапва тези неща :) За сега не знам как е ,но може би не е много по различно!

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Вто 16 яну 2007 20:46

Аз също мога да потвърдя за лошата хигиена. Моята случка е от преди няколко години. Става въпрос за слагане на вентилационна система в Кенар. Случката ми я разказа приятел, който им инсталира вентилацията. Никакво спиране на процедурите с манджите докато над тях се инсталират тръбите и всичко друго дори не се покриват самите продукти и съдове.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”