Помощ за избор на кола голф 4 дизел или бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
Помощ за избор на кола голф 4 дизел или бензин
Здр на всички, нов съм в този форум и не съм сигурен дали баш, тук е мястото да питам. Въпросът ми е следния, имам 6500лв и се чудя какъв голф да взема 4ка , колебая се към два вида 1.9 tdi 110hp/116 hp, или бензинов двигател 2.0 115hp с газов инжекцион. Целта ми е да върви и колкото се може повече икономичен на гориво, и се чудя кой от двата вида ще е по разумен. Мерси на всеки коментирал и помогнал. Нов съм в тая свера на колите и не съм разбирач голям.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ за избор на кола голф 4 дизел или бензин
Аз карам дизел колега,но от към икономия бензиновия мотор на газ е по-икономичен от дизела.
Дизел градско: 7,5-8л х 2,5лв = 20лв, извънградско 5-5,5л х 2,5 = 12-13лв на 100км
Газ градско: 12-13л х 1,12лв = 14,5лв ,извънградско 8-9л х 1,12лв = 9-10лв на 100км.
Вече сам може да си правиш сметка,кое е по-икономично
Дизел градско: 7,5-8л х 2,5лв = 20лв, извънградско 5-5,5л х 2,5 = 12-13лв на 100км
Газ градско: 12-13л х 1,12лв = 14,5лв ,извънградско 8-9л х 1,12лв = 9-10лв на 100км.
Вече сам може да си правиш сметка,кое е по-икономично
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Обаче, ако караш в малък град и предимно градско на къси разстояния и както предполагам ще си с ГИ, все ще си караш на бензин :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предимно е градско, 2/3 пъти в месеца ще излизам извънградско. След покупката на един от двата вида, ще го чипосъм задължително.
- Fearless
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AZD
Ще чипосаш бензиновия атмосферен двигател? И то пък 2.0 115 коня?? Единствения ефект ще е на портфейла ти,ще си -200 лв. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
а при дизела? Ще има ли по добър ефект? Не ги рабирам толко много пич, просто разпитвам и се информирам, знам какво да предприема тия дни.Fearless написа:Ще чипосаш бензиновия атмосферен двигател? И то пък 2.0 115 коня?? Единствения ефект ще е на портфейла ти,ще си -200 лв.
- Fearless
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AZD
При турбо кола има осезаем ефект,независимо дали бензин или дизел.При атмосферен двигател е загуба на пари 

- V.Petrow
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AHF 1999
Помисли си добре, дали си заслужава за 5лв. разлика на градското да даваш 1000лв за инжекцион
и да си пълниш, и така иначе малкия багажник. с бутилка.
и да си пълниш, и така иначе малкия багажник. с бутилка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:Обаче, ако караш в малък град и предимно градско на къси разстояния и както предполагам ще си с ГИ, все ще си караш на бензин :)

Към колегата за чипа.Имам приятел който пише софтуери и като го питам за атмосферен мотор думите му са "вземи му 150-200лв и от внушението ще си мисли,че има вече чип.Ако е атмосферен няма смисъл от чип,но както е писал колегата на турбо мотор разликата е задоволителна.Преди месец правихме едно Ауди 1,8T и колата стана друга,а от седмица е вече и с газ и момчето е мн доволно за сега.Върви доста,а разход-градско 12,5-13л,а извънградско с около 120-140км/ч разход 8,8 пълна пълна за 630км-54,8л газ.Да не забравя да спомена че колата е с 6 степенна автоматична скоростна кутия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тогава , защо казват че ГИ прецаква двигателя а и много по тромав става"Ускорение". Днес говорих с един пич който е с Голф 4 1.9 tdi GTI 116hp "2/3 врати" +чип. Разход градско макс 6/7 с не настъпване , а извън под 5 разход. В такъв случай получавам минимална разлика в разхода на гориво от ГАЗ=та и Нафтата.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
То този познат ако кара "градско" в неделя сутрин по околовръстното, може и такъв да му е разхода. В софийските задръствания ако караш през центъра няма как да постигнеш такъв разход при всекидневна употреба. Там където аудито ми А3 - 1.8 125 к.с харчи 15/100 газ, голф 4 на приятелката ми 1.9 TDI 131 к.с. при същото натискане и трафик харчи 9 нафта. А между 116 и 131 к.с. почти няма разлика. То и на мен един с голф 4 ми със сущия бензинов мотор ми обяснява, че градско му е 10 газ, но се оказа, че неговото градско е от Горни богоров до Герена - реално това какво градско е с 2 светофара на 15 км...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има голяма разлика какъв инжекцион ще ти сложат и кой ще ти го настройва.Колкото са важни компонентите които се подбират за даден модел и мощност автомобил-толкова е важна и настройката на дадения автомобил.Ако всичко е ОК не би трябвало да има осезаема разлика между газ и бензин.А това че газта скапва двигателя са митове и легенди.Карах Типо на газ(обикновена уредба)250 000км горе долу без да ми има нищо на мотора.След него браво на метан 386000км и до последно се караше с 5W40 и разхода на масло не беше повече от 500мл на 10 000км.Имам познати ,които карат таксита на метан по 700-800 000км и нямат проблеми с двигателите,но маслото се сменя на 8-9 000км,а един приятел беше взел от един тираджия масло за камион с удължен пробег 100 000км и след 35-40 хиляди се чуди за какво двигареля започнал да издава много гадни звуци и най интересното,като го питаха дали е сменявал масло скоро-отговор"маслото ми е за 100 000км камионско е ,а аз съм минал едвам половината със сигурност не е от маслото" изсмяхме се и му казах да кара още толкова .
За това много е важно ти колко средства отделяш за дадена машина и от това зависи тя как ще ти служи.
За това много е важно ти колко средства отделяш за дадена машина и от това зависи тя как ще ти служи.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
И на мен разхода в "града" ми е около 5,5,-6 л/100 км. нафта в София. Маршрута е Младост-Околовръстното-Бъкстон и обратно.
Сега по темата, определено на газ ти излиза по евтино.
Освен това в бензиновия двигател нямаш скъпи за смяна консумативи (турбина, демферен маховик и т.н.).
На мен лично повече удоволствие ми доставя шофирането на дизелов автомобил (с турбо разбира се) в сравнение с бензинов без турбо.
И накрая, избери по запазения и този автомобил който ти хареса повече.
Успех.
Сега по темата, определено на газ ти излиза по евтино.
Освен това в бензиновия двигател нямаш скъпи за смяна консумативи (турбина, демферен маховик и т.н.).
На мен лично повече удоволствие ми доставя шофирането на дизелов автомобил (с турбо разбира се) в сравнение с бензинов без турбо.
И накрая, избери по запазения и този автомобил който ти хареса повече.
Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси на всички за отговорите и информацията която получих, утре отивам да огледам едно голфче 1.9 TDI GTI 116hp , 2/3 врати. Направо взимам майстора от сервиза , където е в моя град да го прегледа на място и да го закараме на сервиз , кажете някои сервиз наблизо до тоя адрес ( Горубляне Под моста на "Цариградско шосе"
София) да мине на основен преглед.
- opsi4
- Автомобил: BMW E91 06
- Двигател: Yamaha FZ6 S2 09
krasimir5kov написа:Мерси на всички за отговорите и информацията която получих, утре отивам да огледам едно голфче 1.9 TDI GTI 116hp , 2/3 врати. Направо взимам майстора от сервиза , където е в моя град да го прегледа на място и да го закараме на сервиз , кажете някои сервиз наблизо до тоя адрес ( Горубляне Под моста на "Цариградско шосе"
По добре не си взимай кола от Горубляне...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”