На 20 декември ми се случи това което вече на няколко пъти успявах да избегна - не по моя вина но все пак факта си е факт - ударих голфа в една лада самара. Беше вечер, колегата със самарата или не погледна или не прецени добре ситуацията но излезе пред мен на около 6-7 метра докато аз се движех с около 30-35 км/час и понеже беше киша и явно гумите ми не са особено добри - не успях да спра и се изпързалях до колата му като спрях в левия му калник. Явно предницата ми е слязла по-ниско в момента на спирането защото по бронята нямаше почти нищо, но решетката, макската, капака и гредите под него си се накривиха.
Викнахме кат, чакахме почти 3 часа и в крайна сметка казаха на колегата че той е виновен а мен ме пратиха в ДЗИ да си търся парите от неговата гражданска. Каско щях да си правя още същата седмица но събитията ме изпревариха...

Ходих на оглед, писаха ми:
Декоративна решетка - нова
Лайсна под фаровете - нова
Капак преден - 2
Греда над радиатор - 2
Въздуховод пред радиатор - нов
Конзола пред радиатор - 1
Предна броня - много грозно е написано и незнам какво точно пише.
Та това е, в последствие се оказа че и маската ми е за смяна но тогава не бях наясно кое какво е и само им посочвах каквото бях видял (а те случайно пропуснали да запишат).
Оставих си IBAN номера на сметката и си тръгнах доволен.
Намерих повечето части втора ръка доста изгодно, уговорих се с майстори и дойде момента на истината. Днес им се обадих да проверя дали има развитие по въпроса защото пари още не са привели - съобщиха ми че са ми привели 188 лева...

На мен ми е тъжно, незнам за вас
Въпроса ми е наистина ли това е реална оценка и ако не е така мога ли да направя нещо за да ми изплатят пари с които наистина ще мога да си оправя колата.
Засега по мои сметки ремонта ми ще излезе минимум 230 лева като доста се постарах докато намеря най-добрите цени на части втора ръка или ремонтиране на моите където е по-изгодно.
Дайте съвет... наистина ли така е редно и наистина ли когато съм платил наложената ми по закон гражданска отговорност не мога да си покрия щетите и трябва да обикалям един месец морги и сервизи за да разбера къде няма да се набутам прекалено много - като един истински европеец.
Реално този ремонт възлиза на поне 300 лева.. поне според това което съм видял като цени на части и труд по сервизите.
Довечера ще кача и снимки - не е кой знае какъв удар.. но за да се ремонтира си струва парите.
Дори неможах да си направя каско преди нова година на тънките цени защото не ми е ремонтирана колата... яд ме е и не за парите а за това че ме лъжат на дребно и няма какво да направя.
Поздрави на всички и умната по пътищата