Въпрос за покупка на Passat 5.5 101 hp

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Въпрос за покупка на Passat 5.5 101 hp

Мнениеот betaserk » Пон 13 окт 2014 19:20

Днес ми предложиха такъв пасат обаче се отказах, много добре вървешв, но от въпросната джаджа /на снимката/ за вакуум, доколкото разбирам от тези неща, течеше масло, нали там не трябва да има масло?
Някой може ли да ми обясни по подробно и дали бях прав като зарязах тая кола, и не само заради това де, колата беше в доста лошо състояние за 2004 година.

Изображение

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Re: Въпрос за покупка на Passat 5.5 101 hp

Мнениеот DaDiablo » Вто 14 окт 2014 8:06

Всички имат течове от там. Ако си отказал само заради това ..

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 14 окт 2014 8:17

Чак пък всички. Имал съм такъв, макар и преди доста време, и нямаше теч там.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 14 окт 2014 10:08

Аз се разрових из нета и разбрах, че това било някaкъв клапан за газовете от картера, който се командвал от компа кога да се отвори и кога не, за да изгори двигателя тези газове?
Не я отказах само заради това нямаше я тази перка на този вентилатор дето винаги се върти, беше изтръгната и я нямаше и даже беше ударила и радиатора. Беше раждясал радиатора, имаше скъсано по уплатненията, драскотини по боята, стъклата също бяха надраскани, нямаше я кората на двигателя, нямаше я и кората на багажника, джантите и гумите бяха в много лошо състояние. Отстъпи на 5500 лв, обаче не ми се рискува с такава кола и сервото не работеше, климатроника беше за пълнене въобще котърник, а беше 12.12.2003 година произведена колата. Много прилично вървеше иначе, сега се сетих, че и съединителя не струваше. Зацепваше високо.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Вто 14 окт 2014 10:28

До колкото виждам, кората на двигателя си е на мястото. Може би имаш предвид тази под него. На пръв поглед, това, което виждам в коша изглежда добре. Казанчето е пълно с червен антифриз. ЕГР клапана е омаслен при повечето коли (дори и при моята), което не го имам за проблем. Перката за охлаждане с вискосъединителя ли имаш предвид, че я няма? Как сте карали колата така без перка? Как разбра, че съединителя не струва? Моя също отделя над средното ниво, но все още не е взел да буксува. Как така няма серво - знаеш ли, че без такова, волана не можеш да го помръднеш на място. Спирачки също няма да имаш. Дай малко повече информация за да може и ние да ти помогнем.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 14 окт 2014 10:59

Това е друга снимка от нета, сложих я само да покажа за какво става дума. Волана се въртеше със много зор, аз се отказах от тая барака, сега намерих друга от града ми и ще ходя да я гледам след обяд, на снимка изглежда много добре, да видим на истина каква е

Потребителски аватар
lz2aii

Мнениеот lz2aii » Пет 17 окт 2014 6:35

Колега, как мина огледа? Хареса ли си другата кола? Пусни някоя снимка да я видим.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 22 окт 2014 19:11

Не я харесах, пълен котърник беше, искам да взема тая 101 коня, но ме притеснява тая перка дето я няма, като застанеш срещу колата тая в дясно е изтръгната, колко ще струва да си взема такава, мисля че е на едно с тая ролка която се върти от ремъка, търсих из нета, но не намерих такова нещо, утре мислех да я взема, има някой дреболии, но общо взето става за тези пари и дърпа здраво, не пуши и не хвърля масло, кажете ми за тая ролка с вентилатора моля???
И сервото малко не е както трябва, стегнато върти, гледах че помпата е доста скъпа ако е от нея? От какво може да е???

Потребителски аватар
lz2aii

Мнениеот lz2aii » Сря 22 окт 2014 20:26

Товa е перкaтa зa охлaждaне с виско съединител. Мисля, че сa еднaкви нa б5 и б5.5. Във форумa имa достa обяви. Потърси и ще нaмериш. Зa помпaтa не могa дa ти дaм съвет.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 23 окт 2014 8:28

От идиот, който си е изтръгнал перката за охлаждане, кола никога не бих си купил. Кой знае какво изобщо й е наред на тази кола. Ако ще я взимаш за части - става.

Потребителски аватар
Diters
Автомобил: VW Passat variant
Двигател: AVB

Мнениеот Diters » Чет 23 окт 2014 8:50

Към колегата, пуснал темата:
Посоченото от теб на снимката е EGR-клапана - ролята му е чисто екологична, като връща част от изгорелите газове отново в горивните камери, при работа на двигателя в ниските обороти.
Това , което е протекло е по-скоро омаслени сажди и се получава при недобре затапен клапан (или ако е затапен само от едната страна). Защо се затапва - има достатъчно теми в интернет.
Относно покупката на Пасат 5,5 101hp.
Не зная от къде си, но в района на Североизточна България на цена до 6-7000лв. няма читав в момента, т.е. появи се един в понеделник вечерта и във вторник вече беше мой :) .
Единствено един регистриран има в Ямбол, който не съм го гледал, но подробно мога да ти разкажа за този в Добрич (автомат) - виско за смяна, има течове на фреон от заминала карбовка на маркучи на климатика, тръбите на автомата за охлаждане на маслото са тръгнали (едната прокапва), задната врата е с надигната боя от ръжда (като цяло, ако ти се прежалват едни 6-700 за тия ремонти, колата е с добър двигател и дюзи и е гледана, за този в Габрово - има теч на фреон от радиатора на климатика (по информация на продавача) иначе мои хора го гледаха и изглеждал добре -на същата улица има сервиз в който може да се направи пълен преглед на колатаи, тоя в Търговище - удари от пред и от зад - пълен гроб..има още няколко други из Варна,които съм гледдал, но ако те интересува някой конкретно - питай.

Относно перката на виското - подмяната е около 130-150лв.
И двете перки трябва при завъртане на ръка да спират почити веднага (ако е заминало виското, продължават да се въртят по инерция по-дълго време)

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Чет 23 окт 2014 19:53

От свиленград съм. И да, прав си, че няма читав пасат по нашите земи! :D Този има много работа по него и дето казва колегата Vlad777 какво ли още да очаквам че не и е наред на тази талига.
Има една нерегистрирана в Хасково, обаче не я знам колко е читава, смятам към сряда да дойда пак към Хасково да видя две, три ако се намерят до тогава ако знаеш някоя хубава от Хасково, пиши или звънни да разменим опит. Ще ти пиша тела си на лично, иначе нямам много възможност да пътувам до Кърджали, Ямбол и така нататак, смятах към Пловдив да отида, обаче още обмислям тази възможност.

Намерих няколко обяви в автокъщи, страх ме е да не им слагат добавки в двигателя, може ли да се разбере по някакъв начин? Четох в интернет, че маслото се търкало в стъкло и ако се одраска значи има добавка, вярно ли е?

Потребителски аватар
Diters
Автомобил: VW Passat variant
Двигател: AVB

Мнениеот Diters » Пет 24 окт 2014 8:08

При автотърговците няма невъзможно неща.
Съвета ми е да се насочиш към обяви от частни лица, по възможност гледай регистрирани автомобили (имаш възможност да я покараш колата и да я закараш в сервиз), от друга страна спестяваш и екотаксите.

Съвет към всички, които купуват регистрирани автомобили - преди да платите проверявайте в регистрите на КАТ, дали колата не е със забрана за смяна на собствеността (запорирана) от НАП .

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”