Дилема относно отоплителен уред - радиатор или конвектор?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Дилема относно отоплителен уред - радиатор или конвектор
колко да харчи проста сметка показва че ако работи 12 часа по 6 на дневна и 6 на нощна ще трябва да платиш 150лв на месец евтино ли те се вижда според мен отоплението с коректори е страшно скъпо топлил съм се и то с adax но и той колко по-икономичен да е повече от 10 % не е икономията
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Да бе
АААА++++ нещеш ли за 300лв.А сетих се трепериш от студ молекулите и те трептят и при триенето затопляш стаята
.
Виж ония,другите по скъпи печки http://www.infraheat.bg/bg/produkti-infraheat/beli-paneli-s-aluminieva-ramka.html уж разправят комфорта ала бала

Виж ония,другите по скъпи печки http://www.infraheat.bg/bg/produkti-infraheat/beli-paneli-s-aluminieva-ramka.html уж разправят комфорта ала бала
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
"Стенните отоплителни панели ADAX са конвекторен тип и са най-доброто от отоплителните технологии в Скандинавия. Оборудвани са с нискотемпературен нагревател, с прецизен термостат, температурен сензор и градусна скала по Целзий за стайна температура. ADAX увеличават топлинния ефект с около 30%, в сравнение с обикновените радиатори, благодарение на абсолютно различния начин на топлоотдаване. Аеродинамичната конструкция и удължения нискотемпературен нагревател, създават интензивен въздушен поток и постигат несравнима ефективност с минимален разход на електроенергия.
Нискотемпературен нагревателен елемент.
Това е най-важното технологично постижение, внедрено в ADAX. Специално удълженият нагревател е с голяма контактна повърхност и площ на топлоотдаване, което предизвиква интензивна конвекция (циркулация), осигурява бърз ефект и равномерна температура в цялото помещение.
Меката топлина, която той излъчва е несравнима с тази от обикновен нагревател, тъй като ниската температура на нагревателя предпазва въздуха от изсушаване и свежда до минимум прахоизгарянето.
Затова ADAX е безвреден за астматично и алергично болни.
Отоплителните панели ADAX са по-дълги в сравнение с обикновените конвектори и това не е случайно. По-голямата площ на топлоотдаване, по-дългата топлинна завеса пред прозореца по-ниската температура на нагревателя, по-меката топлина са безспорните предимства, които гарантират по – добрия краен резултат."
С един конвектор и един климатик Мидея, който не е инвенторен, зимата плащам 120-130лв, при положение, че имам и бойлер и се готви на ток. Така, че хич не ме интересуват колко А-та имат, като ми дойде сметката за тока, съм доволен. Ако ме интересуваха А-тата щях да си взема хипер мега ултра инверторен климатик
и да му избивам цената 10г от сметките за ток.
Нискотемпературен нагревателен елемент.
Това е най-важното технологично постижение, внедрено в ADAX. Специално удълженият нагревател е с голяма контактна повърхност и площ на топлоотдаване, което предизвиква интензивна конвекция (циркулация), осигурява бърз ефект и равномерна температура в цялото помещение.
Меката топлина, която той излъчва е несравнима с тази от обикновен нагревател, тъй като ниската температура на нагревателя предпазва въздуха от изсушаване и свежда до минимум прахоизгарянето.
Затова ADAX е безвреден за астматично и алергично болни.
Отоплителните панели ADAX са по-дълги в сравнение с обикновените конвектори и това не е случайно. По-голямата площ на топлоотдаване, по-дългата топлинна завеса пред прозореца по-ниската температура на нагревателя, по-меката топлина са безспорните предимства, които гарантират по – добрия краен резултат."
С един конвектор и един климатик Мидея, който не е инвенторен, зимата плащам 120-130лв, при положение, че имам и бойлер и се готви на ток. Така, че хич не ме интересуват колко А-та имат, като ми дойде сметката за тока, съм доволен. Ако ме интересуваха А-тата щях да си взема хипер мега ултра инверторен климатик

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
http://vimax.bg/product/1225/radiator-adax-vg-520-tv.html виж този поне е вентилаторен и затопля по-бързо ще можеш когато е по-топло времето да го изключваш защото най-икономичния конвертор е изключения
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Ей това пък си е абсолютна духалка, но цената му има една 0 в плюс, говоря за преди десетината точка
.
А за повечето продукти на пазара, като че ли основен ценообразуващ фактор е изсмуканото от пръсти описание, подценяващо интелигентността на клиента ... понякога напълно основателно
.

А за повечето продукти на пазара, като че ли основен ценообразуващ фактор е изсмуканото от пръсти описание, подценяващо интелигентността на клиента ... понякога напълно основателно

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега Ванесто, сложи един уред за измерване на изразходена енергия. Да не се окаже, че 80-90 от 130-те ти лева за ток ги смуче великият Адакс... Междувпрочем и аз ползвам за детската стая АДАКС, с нетърпение чакам енергото да ме зарадва другия месец 
Консуматор, дето гълта 2кВт и топлоотдава 2кВт няма как да е икономичен. За мен уред, който харчи и отдава еднакво няма как да е икономичен.

Консуматор, дето гълта 2кВт и топлоотдава 2кВт няма как да е икономичен. За мен уред, който харчи и отдава еднакво няма как да е икономичен.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:Ей това пък си е абсолютна духалка, но цената му има една 0 в плюс, говоря за преди десетината точка.
А за повечето продукти на пазара, като че ли основен ценообразуващ фактор е изсмуканото от пръсти описание, подценяващо интелигентността на клиента ... понякога напълно основателно.
Интелигентността на клиента си е точно на това ниво, доказват го писаниците в тази тема!

- vanesto
Ето заради тези писания не исках за коментирам сметките си, просто знам какво ще последва. Ама някои хора като видят, че конвектора бил 2kw и косата им настръхва. Какво като е 2kw, постоянно ли работи? Вече казах, че достигне ли си температурата, след това само вкюлча за секунди и изключва - при това положение според вас 2kw ли гори на час? Освен това и преди съм го писал и пак ще повторя - най-голямо значение има стаята - разположение, изолация, дограма. Вие като отоплявате 50 годишни несанирани панели естествено, че ще ви горят много Адаксите, какво очаквате чудеса ли? Не ми се пише повече в тази тема, безсмислено е.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Да се сравняват сметки за ток е като да се сравнява разход на коли,една и съща може при един да харчи 5 при друг 8
По-скоро замисъла беше че в едно и също жилище ако ползваш конвектор от 80 и от 280лв разликата в сметките ще е незначителна което не е така при климатик от 800 и от 1800лв примерно 

- stefan4o
- Контакти:
vanesto написа:Вие като отоплявате 50 годишни несанирани панели естествено, че ще ви горят много Адаксите, какво очаквате чудеса ли? Не ми се пише повече в тази тема, безсмислено е.
Жилището ми няма нищо общо с панелка, ама няма значение... Важно е да има такива като тебе, иначе Адакс къде ще си продават конвекторите

От един реотан с мощност 2кВт и да искаш няма как да получиш чудеса. Те чудесата идват от изолацията, не от отоплението

Иначе на въпроса ти - не, не работи постоянно, ама като работи си консумира 2кВт. Докато японски хиперинвертор, който имам в другата стая консумира гигантските 555 Вата и то само като работи на номинал, а той през повечето време не включва.
- vanesto
stefan4o написа:Междувпрочем и аз ползвам за детската стая АДАКС, с нетърпение чакам енергото да ме зарадва другия месец
Много започна да си противоречиш колега, хем не си фен на Адакс, а си си купил. После Адакс печелили от мен, аз на теб лично не помня да съм ти давал съвет да си купуваш. Хем си с супер яката изолация, а отсега включваш печка да се топлиш. Май от такива като теб печелят, не като мен, защото аз тази есен още печка не съм включвал /достатъчно топло е вкъщи/. И не знам защо въобще намесваш хиперинвенторите тук, темата е радиатор или конвектор. Не съм имал точно теб предвид за панелите, говоря принципно. Наистина не ми се спори, моля те не ми отговаряй, няма нужда.
- stefan4o
- Контакти:
Хем си с супер яката изолация, а отсега включваш печка да се топлиш. Май от такива като теб печелят, не като мен, защото аз тази есен още печка не съм включвал /достатъчно топло е вкъщи/.
Хиперяка изолация нямам, но е повече от добра изолацията, заедно с доста добра дограма и стъклопакет.
Явно у вас пръцкате доста и не проветрявате, щом успявате да докарате 22-23 градуса температура без отопление.

- vanesto
Даже и отварям прозореца, щото ми става топло вечер /не за да се отмирише/
Става повече от 22гр ако е затворено. То навън е 20гр, как няма да е топло и вътре. Аз нямам никаква изолация, щото няма къде да я сложа - среден апартамент съм
, но хубавата дограма си оказва влияние 
http://sinoptik.bg/varna-bulgaria-100726050

http://sinoptik.bg/varna-bulgaria-100726050
- stefan4o
- Контакти:
vanesto написа:То навън е 20гр, как няма да е топло и вътре. Аз нямам никаква изолация, щото няма къде да я сложа - среден апартамент съм
Смятам да спрем дотук. Сега остава да ми кажеш, че всички те топлят... че ти спокойно можеш и без отопление да изкараш зимата.

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Колега , деба тоя Адакс ади пускай го и се топли.Всяка зима едно и също.Някой се опитва сам да се убеди как като даде 300 лв за печка ще плаща по 100 лв ток за месец.Добре де вие ще си ги плащате не аз....ама няма да са 100.Имам приятели дето с тия адакси хвърлиха по 4000 лв за вътрешни и външни изолации и пак плащат по 400 лв ток и като ида у тях не е по топло от у нас ...ама аз съм прост и съм съм дал пари за климатици , че и лятото не се потя като прасе докато си пия ракията .Айде стига като няма пари за климатик качествен не се самозалъгвайте за собствено успокоение че с тия адакси ще ви излезе евтино.Купете си конвектори по 60-80 лв и си гледайте кефа.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”