Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот $100 » Пет 24 окт 2014 9:01

viksanlg написа:Колега joro_kem, определено клебера е по-добрата зимна гума.Като цяло за гуми от среден клас е най доброто на пазара за мен!

Точно.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 24 окт 2014 17:13

3:1 си е класически резултат -> клоня към клебер вече icon_idea

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 24 окт 2014 17:24

joro_kem написа:колебая се между Kleber Krisalp HP2 и BFGoodrich G-Force winter. Размерът е 205/55/16. Цената им е еднаква. Някой с конкретни впечатления?

Карал съм с такива преди време. Честно казано е все тая, достатъчни са като качества.

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Пет 24 окт 2014 19:31

Колега genuine lover,нямам желание да влизам в спорове и пререкания,но нито марката континентал ,нито нокиан могат да се нарекат марка гуми от висок клас(за това говори и цената им).Те едва ли някога могат да бъдат и подобие на мишлен или една хубава тежка гума с усилен борд подходяща за лунните ни пейзажи пътища като бриджстоун.Засягайки само двете марки без да споменавам гудиъра заемат най-голям дял на световния пазар и то не случайно.Много марки от нисък и среден клас са не по-малко зле от водещите на пазара,НО минат ли 2-3 години веднага се вижда разликата в марката по-начина на втвърдяване на каучука,начина на износването на гумата и въобще цялостното състояние по време на път.Тези неща искам да ги споделя на база на личен опит и смяната на страшно много марки и за това аз си имам фаворити независимо от някои тестове или споделяне как марка като дебица,барум,сава и какви ле не още марки не отстъпвали по нищо от големите марки защото така са показали тестовете,но гумите да подчертаем са НОВИ,а не се правят опити със стари гуми например износени на 50% на 2-3-4 години.За съжаление на такива тестове няма да се запознаем и си има причина защо ;)!Всеки един човек сам трябва да прецени на база финансови възможности, стил на каране,географски регион и приоритети какви гуми заслужава колата му и семейството му имайки предвид, че тон или тон и половина насвяткана ламарина има сцепление на пътя само на четири точки и то образно казано колкото една длан всяка точка.Успех с намирането на вярното решение на всеки един от вас във форума!:)

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Пет 24 окт 2014 19:41

и ся кво написа - сички с различни от мишлен, гудиър и бриджстоун гуми подлагат на риск семействата си, така ли?

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Пет 24 окт 2014 19:48

След две три години нори и слабо износена дебица пластмасио или сава ескимо пробвай да спреш при носмално отъпкан сняг при зимни условия и си спомни гумата ти като нова как се е държала.Второ написах,че се избира и по джоба ако щеш колко я караш.Има много хора които зимата почти не карат особенно ако се развали времето и не си вземат респективно дори зимни гуми.Това не ги прави безодговорни нали?;)

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пет 24 окт 2014 19:56

Не знам защо си останал с такова грешно впечатление - Континентал е ако не по-висок клас от GoodYear то поне са на едно ниво.

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Пет 24 окт 2014 20:04

Немците от АДАК препоръчват като добри гумите от по-ниския ценови клас - Семперит и Барум. Аз миналата година си купих нови Барум Поларис и макар, че нямам никакви помощни системи гумите се справиха отлично. Помислете и за тази опция.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Пет 24 окт 2014 20:14

viksanlg написа:След две три години нори и слабо износена дебица пластмасио или сава ескимо пробвай да спреш при носмално отъпкан сняг при зимни условия и си спомни гумата ти като нова как се е държала...

това важи за ВСИЧКИ марки след такъв период от време НЕЗАВИСИМО от пробега icon_idea спирам да чета кво пишеш, че наистина ме затрудняваш...

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пет 24 окт 2014 22:52

joro_kem написа:
viksanlg написа:След две три години нори и слабо износена дебица пластмасио или сава ескимо пробвай да спреш при носмално отъпкан сняг при зимни условия и си спомни гумата ти като нова как се е държала...

това важи за ВСИЧКИ марки след такъв период от време НЕЗАВИСИМО от пробега icon_idea спирам да чета кво пишеш, че наистина ме затрудняваш...

Абе не е точно така. Наложи се, точно зимата 2011/12 да карам с 4 годишни мишелинки, поради факта, че парите за гуми отидоха за смяна на сегементи на предишната кола. Мога да кажа, че въпреки, че се бяха износили на поне 50-60 ако не и повече процента, и въпреки годините, се държаха доста прилично. Естествено на следващата година като сложих GoodYear, чисто нови, бяха по - добре, но качествената гума си е качествена и след време. :a045

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 24 окт 2014 23:05

В тая тема ако искаме поне малко полезна да остане за някой, НЕ трябва да се коментират оставените мнения или поне нека се коментират на лични. Имаш впечатления от някакви гуми, споделяш ги и толкоз, всеки като чете си прави сметката на какво да вярва. Иначе става една дълга, широка и съвсем неясна обстановка.
Сега примерно аз ще се изкажа за едни гуми при определени условия, най се кефя на WAN LI ама щото ги карах една зима в която имах късмета да има непрекъснато дълбок и замръзнал сняг, а тия гуми с грайфер сантиметър и половина, копаха като ненормални. Да ама от тоя сантиметър и кусур грайфер ламелите само на 5мм дълбочина, като се поизтъркаха и отдолу като лъсна един опечен гьон, ако се изпикая пред гумата на сух асфалт трябва вериги да слагам за да мръдне мрътвеца, за спиране на мокро пълен абсурд.
Миналата година си купих ТС850, доволен съм много, но каран само миналата зима, а нея зима сняг почти никакъв, малко лед имаше само в града един- два дни. На Петрохан валя май месец повече сантиметри сняг отколкото в града цялата зима, но края на май, вече бях с летните гуми та не мога да си изкажа. Днеска обаче предпочетох да сложа едносезонния континентал на предницата, а отзад чисто нова фриго 2, дали е бил правилен избора ми ще разбера и споделя евентуално май месец 2015 година

Потребителски аватар
d.draganova
Автомобил: Golf 4 1998
Двигател: AHW 1.4 16V

Re: Избор на Зимни Гуми 205/55/16

Мнениеот d.draganova » Съб 25 окт 2014 7:44

Малко мнения дали ще може за тези две моделчета, че се чудя какво да взема а вече и сняг падна :) :e080
d.draganova написа:Здравейте, време е за зимните гуми, но се чудя какви да избера.
Ето на това съм се спряла за момента
https://promogumi.bg/Tyre/8019227212389/Pirelli%20W%20210%20Snowcontrol%20Serie%20III%20205/55%20R16%2091H%20ECOIMPACT%20/

и това https://promogumi.bg/Tyre/3528700587517/205/55TR16%20MICHELIN%20TL%20ALPIN%205%20%28EU%29%2091T%20*E*/

Какво мислите за тези 2 модела :) :love.vwclub :love.vwclub :love.vwclub :k050

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 25 окт 2014 7:58

И 2та модела се представят отлично във всички дисциплини при тестовете и са нови продукти. Която и от 2те да вземеш, ще получиш максималната възможна сигурност. :th_up

Karturu
Автомобил: VW Golf Mk.3
Двигател: AEA 1995

Мнениеот Karturu » Съб 25 окт 2014 12:21

Колеги тоя сняг в София ме изненада. Исках да позабавя взимането на гуми до следващата заплата ама няма да стане явно.

спрял съм се на 2 такива:
http://diana-ltd.com/tire?512

Трябват ми 2 за отпред. За отзад имам едни BFGoodrich които са си добре още.

Въпроса ми е - някой има ли лично впечатление от Бриджстонките горе и евентуално да ми предложи нещо подобно? Проблема е че железните ми джанти са 13ки и за този размер 175/70/13 ги няма Нокианите и Континентала.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 25 окт 2014 15:38

Karturu написа:Колеги тоя сняг в София ме изненада. Исках да позабавя взимането на гуми до следващата заплата ама няма да стане явно.

спрял съм се на 2 такива:
http://diana-ltd.com/tire?512

Трябват ми 2 за отпред. За отзад имам едни BFGoodrich които са си добре още.

Въпроса ми е - някой има ли лично впечатление от Бриджстонките горе и евентуално да ми предложи нещо подобно? Проблема е че железните ми джанти са 13ки и за този размер 175/70/13 ги няма Нокианите и Континентала.
Личен опит от същия размер, но модел LM18, перфектни са.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”