От Мтел ни предлагат договор да си сложат антена

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
ila
Автомобил:
Двигател:

От Мтел ни предлагат договор да си сложат антена

Мнениеот ila » Сря 17 яну 2007 12:21

От Мтел ни предлагат договор да си сложат антена на покрива на блока ни. За да реша дали да се занимавам с това (аз съм домооуравителя) искам мнения по някойи въпроси:
1. Има ли вредно излъчване, колко е вредно, как се проявява?
2. Ще смущава ли нормалната работа на други ел уреди? (телевизор, радио и т.н.)
3. Какви проблеми трябва да очаквам по време на първоначалното изпълнение на монтажа на съоръженията, и какви проблеми да очаквам по време на ежемесечната експлоатация?
4. Сумата, кочто те предлагат подлежи ли на коментар и имали и допълнителни бонуси?
5. Има ли нещо, за което трябва да знам , а в момента не съм попитал?

Моля колегите, които имат опит по който и да е от въпросите да сподели!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 17 яну 2007 12:25

Колега,
Прегледай тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=18857

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 17 яну 2007 12:28

Много хора си мислят, че е вредно, но истината е, че ако антената е на покрива на твоя блок е далеч по-малко вредно, отколкото да е на съседния блок, и да имаш пряка видимост към антената от прозореца си примерно.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 17 яну 2007 12:29

ауу голямо облъчване :evil:
изобщо не слагайте такива работи :twisted:

Lyubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lyubaka » Сря 17 яну 2007 12:29

По тези въпроси нека да ти отговори някой друг, но аз мога да ти кажа още един, който си пропуснал-за да се монтира такава антена трябва от всички апартаменти във входа да са съгласни. На един приятел им бяха предложили и от целия вход(14-етажен блок) само една жена(май била медицинска сестра) не била съгласна и така и нищо не стана.

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega » Сря 17 яну 2007 12:37

ACCELERATOR написа:Много хора си мислят, че е вредно, но истината е, че ако антената е на покрива на твоя блок е далеч по-малко вредно, отколкото да е на съседния блок, и да имаш пряка видимост към антената от прозореца си примерно.

Абсолютно вярно е. По-добре да облъчва другите, вместо вас. Ако е над вас ви защитава доста бетон и стомана. Освен това операторите слагат под клетките медни листове ако не се лъжа! Колкото до това дали излъчват, само виж колко са дебели кабелите и си направи сметка сам!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 17 яну 2007 12:39

Ако не я сложат на вашия блок, ще я сложат на съседния, така че по-добре по-малкото зло :wink:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 17 яну 2007 12:42

В оназ тема всичко е написано, щом е планувано в този район да има клетка ще има , ако не на вашия блок на съседния и тогава се къпете във вълни и то за без пари.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: От Мтел ни предлагат договор да си сложат антена

Мнениеот tyo » Сря 17 яну 2007 12:54

ila написа:От Мтел ни предлагат договор да си сложат антена на покрива на блока ни

Слагай не се притеснявай! Ще цитирам Мел Гибсън от "Смъртоносно оръжие" - Слагай и без това всички ще умрем от рак :Mr Green Fun

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 17 яну 2007 12:55

L&R написа:В оназ тема всичко е написано, щом е планувано в този район да има клетка ще има , ако не на вашия блок на съседния и тогава се къпете във вълни и то за без пари.

прочетох я темата. Не знаех че е има. Но аз съм задал повече въпроси.
За разпространението на редиовълните съм съвсем наясно защото това съм учил. Но нарочно задавам въпроса да разбера дали има нови публикации за резултати от изследвания, за които аз не знам.Защото клетъчните телефони нямат дълга история и наблюденията за влиянието им е непълно.

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Сря 17 яну 2007 13:27

santo_trafficante написа:ауу голямо облъчване :evil:
изобщо не слагайте такива работи :twisted:
Не се изказвайте неподготвени, аз работя точно това. Най-вредно е облъчването ако си до 50 см. пред антената, по-малка доза, много по-малка /безвредна/ ако си на разстояние до 30 м. В твоя случай ти ще се намираш под антените, така че място за притеснения няма. L&R e много прав. Това за медните листове под клетките е народно творчество.Това, което наричате кабели се нарича фидер /в някои случаи вълновод/ и дебелината му зависи от дължината на трасето, т. е. колкото е по-дълго, толкова е по-дебел фидера.Това се прави за по-добър сигнал.
Ако всички във входа сте съгласни и стигнете до фазата на преговори трябва да знаеш, че наема за софийски станции е мин. 400 лв. с опция за актуализиране на цената спрямо инфлацията. При направена станция можете да ги клатите за повече пара, защото никой няма да разваля готовото и да минава отново през доста тромави процедури.Внимавайте какво подписвате, онези ходят с адвокати при пазарлъка. Друго неудобство е докато се построи самата станция, защото знаеш строителите как пазят чисто и как си изпълняват всичко в срок.След тях идват инсталаторите /колегите/, които свършват най-много за три дни.
Смущения за други уреди няма, допълнителни бонуси може да договорите от сорта докато строителите са там да ви свършат някаква работа по общите части, но парични не очаквайте, затова много е важно за каква сума се спазарите. По принцип няма ежемесечна профилактика, но трябва да им се осигури постоянен достъп до станцията, което не е страшно, няма да досаждат често.Щях да забравя: вимавайте от къде ще си вземат ток докато си узаконят своя.По принцип взимат от общите помещения със задължението да покрият всичко.
Дано съм бил полезен, ако има още нещо, питай пак.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Сря 17 яну 2007 13:32

Няма безспорни доказателства, иначе щяха да ги забранят /нямам предвид България/. Имам много познати които работят в НУРТС - това са телевизионните кули, на певечето целият им стаж е бил там, всички са единодушни, че пушенето е по-опасно за здравето, а съораженията на Мтел са много по маломощни, пък и наистина така или иначе ви облъчват отвсякъде, всевъзможни излъчватели, по-добре е ако за това ви и дават някой лев. Относно цената - ами поговори и с други домоуправители, нормално е в центъра да е една, л люлин друга, а в Правец - съвсем различна...

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 17 яну 2007 13:35

страшната далавера за 400лв :lol: ем ти плащат ем те облъчват :wink:
тея приказки не е страшно облъчването съм ги слушал от как в БГ има gsm-и :wink:

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Сря 17 яну 2007 14:02

Дори и на село да живееш пак е същото.Хубаво е да има такива компетентни мнения като твоето.

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Сря 17 яну 2007 14:22

нема страшно всички ще умем някога
а това че неможе да се заплоди кучето на кой му пука
а това че ще си отдолу какво общо има
дали ти пука ниска мошност за много време или
голяма краткотраино (ама редовно)

и кои верва че в днешно време некои дава пари забез нищо особено пак Мтел а .>>>>>

сега малко по сериозно има си стандарти и ХЕИ трябва да ги следи за замърсяване с МВ ама като ти плащтат кои го гледа
да ти кажа как се процедира в другото ЕС (не нащо) в градовете се слагат много по малки станции много ниска мошност (и по голям брои) но така че да не надвишават границите
Големите антени (с голяма мошност) които се ползват тук се слагат извън населените места ттака че да покриват голяма плош но да няма постояно живееши наблизо

но както казаха по горе на кои му пука че нема да заплодиш жена си
те като са решили ще сложат ако не на вашия вход то на съседния така че поне земете парите

поздрави
(извинявам се за речника но това е нещо сериозно и целя с думите да въздеиствам максимално)

пп
да не кажете така си приказва
цитат
Околна среда

Замърсяването на околната среда също може да окаже отрицателно влияние върху фертилността. Излагането на влиянието и действието на химически вещества, радиацията, химиотерапията, пестицидите, както и силното електромагнитно или микровълново облъчване на мъжете, влиаят отрицателно на техните възможности за оплождане

http://www.biberonbg.com/info/bezplodie.htm
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=47

излагането на сперматозоидите на МВ с нисък интезитет намалява чуствително подвижноста им

Последна промяна от biol на Сря 17 яну 2007 14:38, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”