Здравейте колеги! Преди 3 дена точно в събота когато падна снега тръгнах да си купувам масло за пасатчето и на студено като запалих и поработи малко на место ми замириса на сурова нафта.Помислих си,че е от студа и заради това,че работи на място.Когато започнах смяна на маслото открих проблем в нафтовата помпа.Нафтата бе тръгнала по маркучите надолу.Да не е много но е достатъчно.Днес звъннах на 2 места да поразпитам как стоят нещата и те ми казаха следното :
1. Bosch diesel център на околовръстното - 300 лв. ремонт на помпата ако си я сваля аз и им я занеса.Ако е с монтаж и демонтаж от тях цената става 400 лв.
2.Дизел център София - обявиха ми доста по - ниска цена,като аз трябва да си я демонтирам и след това монтирам.От тях само рециклирането и настройката на стенд на Бош.
Питането ми е следното : Настройката на самата помпа не трябва ли да става след като е монтирана самата тя на двигателя?Има ли проблем при монтажа тъй като минава и ангренажния ремък през нея нещо да се обърка,да започне трудно да пали,да харчи повече и да не иска да върви?
Въпросната кола - пасат Б5 1.9 ТДИ 1998 г. 110 к.с. АФН
Дайте съвет какво да правя....
Благодаря

Пасат Б5 АФН нафтова помпа сълзи съвет
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 АФН нафтова помпа сълзи съвет
Преди да я свалиш,докарваш на центровка всичко,проверяваш,слагаш чопа на помпата (мисля че дълбок камък 11 пасваше идеално за чоп) и ако искаш си направи един белег как стой точно помпата към стойката си.При монтажа я слагаш там и няма да има голяма разлика,вече за по финно центроване ползваш ВАГ КОМ.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ела да ти я направя - в 99% от случайте тези помпи протичат от места за които не трябва да се свалят.
Еее и се изхитриха - не свалят вече помпи а ги искат свалени. И какво рециклират - 4 гарнитури. Ай сиктир за 4 гарнитури 400 лв.
А софия дизел център колко искат защо не си писал и какво точно правят казаха ли.
Еее и се изхитриха - не свалят вече помпи а ги искат свалени. И какво рециклират - 4 гарнитури. Ай сиктир за 4 гарнитури 400 лв.
А софия дизел център колко искат защо не си писал и какво точно правят казаха ли.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Niksi е прав.Доколкото си спомням,при последната смяна на такива гарнитури не ми отне повече от час включая настройка на милиграми и тди тайминга като бонус.Цена като за приятел-50лв за всичко.
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Мойта също сълзеше и я рециклирах + стенд, реглаж и реглаж на турбото за 220 лв
Интервенцията беше преди близо 3 години и нямам проблеми.

- Dimitrovi
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: 2006
От София дизел център искаха 180 лв за рециклиране и настройка на стенд на бош като пак трябва аз да си я сваля и след това кача. Изобщо не предлагат демонтаж и монтаж. Вчера прегледах точно откъде сълзи помпата и е от едно болтче с което се стяга нещо си...
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако е от болтчето дето се стяга нещо си с него може и на място да се направи.
Едно такова за ключ 13 и капе от него надолу по маркучите предполагам.
Едно такова за ключ 13 и капе от него надолу по маркучите предполагам.
-
- Автомобил: Passat B5 1.9TDI
- Двигател: AFN
Здравейте колеги.
От 2 седмици и аз съм част от клуба на Passat-орите.Имам Passat b5 1.9 tdi afn 110ps.
Та днес реших да си сменя масалцето,всиччко беше наред докато не се загледах около помпата и какво да видя
капе точно от там където казва колегата(някакво болче което видимо не държи нищо).
Та ако имате някаква идея моля споделете
Поздрави
От 2 седмици и аз съм част от клуба на Passat-орите.Имам Passat b5 1.9 tdi afn 110ps.
Та днес реших да си сменя масалцето,всиччко беше наред докато не се загледах около помпата и какво да видя
капе точно от там където казва колегата(някакво болче което видимо не държи нищо).
Та ако имате някаква идея моля споделете
Поздрави
Здравей колега,
нафтата разкапва маркучите на охладителната инсталация. Сложи нещо което да ги предпазва докато оправиш проблема с теча и ги провери дали вече не са тръгнали. При мен теча беше от гарнитурата на капака на помпата. Не си спомням точно колко ми взеха за смяната и реглажа на помпата но не беше повече то 50-60 лв.
Поздрави и успех
нафтата разкапва маркучите на охладителната инсталация. Сложи нещо което да ги предпазва докато оправиш проблема с теча и ги провери дали вече не са тръгнали. При мен теча беше от гарнитурата на капака на помпата. Не си спомням точно колко ми взеха за смяната и реглажа на помпата но не беше повече то 50-60 лв.
Поздрави и успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе не са 4 гарнитури, семерината на вала я няма даже в комплекта на бош, а трябва да се смени и тя, иначе спор няма, че цената е много висока. На пасат сме сваляли помпата без сваляне на бронята и в такъв случай 150 лева мисля, че е разумна цена.
- stoianov71
- Автомобил: Passat B 6 Variant
- Двигател: BMP 2007
Същия проблем беше и при мен. Теч от помпата върху маркучите, загуба на литър антифриз за денонощие. Резултата е следния демонтаж на помпата, по куриер във Варна/там имало хубав стенд електронен/ после монтаж, смяна маркучи и антифриз, крайна цена 300лв. Но имайте предвид че само антифриза беше 29 лв. Така че успех на колегата.
Върни се в “Дизелови агрегати”