За парното - пада такса сградна инсталация !
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
За парното - пада такса сградна инсталация !
За парното - пада такса сградна инсталация ! Благодарение на ЕС - има нова директива от лятото. В нашия вход тя е 48%. Т.е. ако имаш радиатори за 80 кв. м апартамент плащаш 270 лв. Докато тези които нямат радиатори досега плащаха 100 лв. За сравнение за климатик и 3 конвектора досега съм плащал макс - 129лв миналата зима. Ех, нещо ведро и положително за започване на деня!
-
- Автомобил: Passat B5 2000g
- Двигател: APU
Re: За парното - пада такса сградна инсталация !
Чак не ми се вярва да е истина 

- HOMEP OCEM
- Автомобил:
- Двигател:
И аз след като прочетох тази новина в дир.бг, звъннах в топлофикация Бургас да питам вярно ли е и каква е процедурата. За жалост техния отговор беше: "Няма такова нещо".
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли по-подробно да обясниш след първоначалната емоция.
Как така за "за 80 кв. м апартамент плащаш 270 лв"? По принцип се плаща според потреблението, отчетено от топломерите на всеки радиатор като получаваш изравнителна сметка. Никога не съм плащал такива суми за тристаен с квадратура като написаната.
Как така за "за 80 кв. м апартамент плащаш 270 лв"? По принцип се плаща според потреблението, отчетено от топломерите на всеки радиатор като получаваш изравнителна сметка. Никога не съм плащал такива суми за тристаен с квадратура като написаната.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тук парното вече го пуснаха - не го ползвам
трябва да заявим ,че не желаем да го използваме и няма да плащаме тази безумна такса - т.е. след като вече са го пуснали значи ли ,че съм закъснял с подаването на заявление?
трябва да заявим ,че не желаем да го използваме и няма да плащаме тази безумна такса - т.е. след като вече са го пуснали значи ли ,че съм закъснял с подаването на заявление?
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Нещата са прости ,така са направени ,че клиентът винаги да е от прецаканата страна.
Та търговския уред по който се плаща това е топломерът в абонатната станция.
Та тези единици се отчитат всеки месец и всички единици се разпределят от т.н топлинни счетоводители /бих ги нарекъл паразити ,пиявици ,кърлежи и т.н./на всички ползватели въз основа на статистика-разбирай ползвано предишни години или заявено, че няма да се ползва отопление. Останалото след като извадиш това което ужким е ползвано, остава да се разпредели като сградна инсталация.Та тука всички апартаменти имат свой коефициент на сградна инсталация,който не е ясно как се определя.И така ако някой ползва повече от заявеното или разпределеното то това се плаща от съседите му като сградна инсталация.
Ужким в края на сезона правят изравняване, но то този който е ползвал повече си доплаща ,но на този който е платил повече за сградна инсталация не му връщат пари.На мене изравняването ми беше 12 лв без да съм ползвал въобще парно.И сумарно за тристаен апартамент само топла вода и сградна инсталация -600 лв на година.
Та търговския уред по който се плаща това е топломерът в абонатната станция.
Та тези единици се отчитат всеки месец и всички единици се разпределят от т.н топлинни счетоводители /бих ги нарекъл паразити ,пиявици ,кърлежи и т.н./на всички ползватели въз основа на статистика-разбирай ползвано предишни години или заявено, че няма да се ползва отопление. Останалото след като извадиш това което ужким е ползвано, остава да се разпредели като сградна инсталация.Та тука всички апартаменти имат свой коефициент на сградна инсталация,който не е ясно как се определя.И така ако някой ползва повече от заявеното или разпределеното то това се плаща от съседите му като сградна инсталация.
Ужким в края на сезона правят изравняване, но то този който е ползвал повече си доплаща ,но на този който е платил повече за сградна инсталация не му връщат пари.На мене изравняването ми беше 12 лв без да съм ползвал въобще парно.И сумарно за тристаен апартамент само топла вода и сградна инсталация -600 лв на година.
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не се радвайте предварително - за да се откажеш от такса сградна инсталация трябва да подадеш заявление, в което се отказваш от всичките услуги на топлофикация, включително и от топлата вода
http://zastitanapotrebitelite.com/wp-content/uploads/2014/10/ZayavlenieToplofikazia.pdf
http://zastitanapotrebitelite.com/wp-content/uploads/2014/10/ZayavlenieToplofikazia.pdf
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
е добре де, ако съседът се откаже от топла вада, а аз не, как точно ще му я спрат???
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
kossel написа:http://www.monitor.bg/article?id=448364
щом го пише във вестник, значи е вярно
Желязна логика!
batmilko написа:е добре де, ако съседът се откаже от топла вада, а аз не, как точно ще му я спрат???
няма да му я спрат, ти ще му я плащаш. Според евродирективата, ако той се откаже, а ТЕЦ-а продължава да му я доставя, то той може да не я плаща (непоискана услуга). Обаче ТЕЦ-а ще си я разпредели на всички останали. Така, ако остане 1 апартамент на парно в блока, ще плаща сметката на целия блок. Ибаси логиката.
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
Пада ама не за всички:
EVN категорични: Ще си плащате за тръбите дори да нямате парно!
http://news.plovdiv24.bg/522167.html#ixzz3HcEM2Sn9
kossel написа:За парното - пада такса сградна инсталация ! ...
Няма да е така лесно! Тези правила ги въведоха на времето СДС-тата начело с Иван Костов. Всички други, които бяха в опозиция бяха против, но нищо не правиха. В последствие като идваха на власт една след друга, цара, тройната коалиция, бат бойко, сегашните, много бързо разбираха ползите от тези правила и си затвърждаваха положението за целия мандат! За какви ползи говоря: узаконените механизми за кражба на пари с цел финансиране на власт имащите, и какви ли не хрантутници и "вальо толпвци". Какво по-удобно от това - стоиш на студено, но съседът ти 4 етажа по тебе е пуснал парно. Той плаща каквото е изрзсходил, обаче неговите градуси минавали през плочата и идвали при теб ! Дай сега 100 лева, защото се топлиш на аванта?

Няма да е лесна тая работа. Никой не пуска кокала без бой. Трябва национаслисти да вземат властта.
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Тръбите отдават ли топлина като си си свалил радиаторите - отдават. Кой ще го плаща това топло - всички други, които имат радиатори. Браво, така е справедливо!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”