Помощ за избор на зарядно за акумулатор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
coolsat
Автомобил: VW-4 VW-6
Двигател: 1999 2012

Re: Помощ за избор на зарядно за акумулатор

Мнениеот coolsat » Сря 29 окт 2014 19:44

Всичко де що е на тематика избор на зарядно за акумулатор съм го прочел, включая и това по горе написаното след моят пост за което Благодаря.
Но конкретно искам да купя зарядно по следните характеристики, първоначален заряд от максимум 18-19V с последващо спадане в напрежението до пълното му зареждане.
Конкретно не видях никъде и от никой ето това е модела.
Четох и за "Еинхел", но там се оказа че не спира автоматичното зареждане, днес ги премерих на ръка в "Метро", определено има нещо по-тежко в тях :mhihi
Някой ако има "FERM" ей такова:Изображение ще съм благодарен да сподели какво е изходящото напрежение и дали покрива моите скромни 74Ah, за оптимален заряд при зимни условия,тъй като "Бошчето"(което чукна една годинка тези дни) ми определено издъхва на един-два пъти в зимата и му трябва стабилно подхранване.
Имам поне 30-40 стартиране на двигателя през деня, казвам го превантивно преди да прочета съвети от сорта, че имам утечки и преконсумация по евентуални направления (колцата е дизелак 1,9).

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 30 окт 2014 0:26

Аз имам такова зарядно, само че предния панел е червен. Ползвал съм го май 1 път и това е защото, като сложиш акумулатора на заряд и започва да зарежда с 15.5-16 волта, което е недопустимо. Бях си играл да му правя стабилизатор на напрежението ... ама както се казва по добре да не се налага да се ползва зарядно :beer

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 30 окт 2014 9:57

За бърз заряд е допустимо 15-15.5V.
Въпросът е зарядното дали е хЕнтИлЕгентно и по определени параметри и маркери (моментни стойности на зарядните напрежение и ток) да прецени, че заряда е към своя край и съответно да премине в поддържащ режим - до 14-14.5V или да изключи.
Ако не е хЕнтИлЕгентно, не бива да се оставя без надзор.
Старите бъкгарски, пък и други зарядни, с мрежов траф с мека товарна характеристика, на празен ход (или когато акумулаторът е почти напълно зареден) вдигаха до над 20V. Даже тогава хората-практици :mhihi казваха че колкото по-хубаво закипи акумулатора, значи по-добре се е заредил :biggrin
(ПП последното го споменах, не защото е вярно, а обратно!!!)

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Помощ за избор на зарядно за Акумулатор

Мнениеот Bai Sando » Чет 30 окт 2014 16:16

Bai Sando написа:Имам такова
Изображение
Върши работа.отварял съм го зада видя какво има.Трафа му е доста голям,има платка с доста елементи,не като при други дето елементите само ги пише на платката.За 30 кинта е ИДЕАЛНО.
Има защита от късо,от объркване на полюсите,зраеждането става плавно като контролира амперите.
Вярно е,че е 5 А и за акумулатор 60-65 а/ч малко по бавно става зареждането,но моя Монбат го измъкна от отвъдното.Окото му светеше 2 години черно.От както го заредих си е зелено :да:

coolsat

Мнениеот coolsat » Чет 30 окт 2014 16:17

kossel написа:Аз имам такова зарядно, само че предния панел е червен. Ползвал съм го май 1 път и това е защото, като сложиш акумулатора на заряд и започва да зарежда с 15.5-16 волта, което е недопустимо. Бях си играл да му правя стабилизатор на напрежението ... ама както се казва по добре да не се налага да се ползва зарядно :beer

Че това е идеално зарядно,ако е и автоматично, направо може да ти го купя :mhihi или дай точен модел

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 30 окт 2014 18:43

Като ще си купувате зарядни с обикновен траф гледайте поне да е от скъпите.Защо си причинявате това нз.И какво е това изискване да си намалява напрежението,то ако е умно само ще знае какво да прави.На това дето ти го дадох като линк само си определя на какво напрежение да го кара тока го определяш ти,но само стартовия ток.Примерно пускаш го на 5А но то започва на него и лека полека си го намалява докато тока стане 0.Изписва ти зареден откачаш и готово.И това за 40-45 лв -а дали отчетохте факта че може да зареждаш всички оловни акумулатори,кадмиеви,металхидридни,ли йон,ли-по,ли-фе.А за тия пари вие ще вземете един кютюк който заема място зарежда само оловни 12 волтови и което я има електроника я не :screwy

Читаво зарядно със траф което да работи над 100лв че той само трафа е 40 кинта най малко ТРАФ

Вие искате за толкова пари цяло зарядно което да работи е няма как да стане освен с импулсно.

coolsat

Мнениеот coolsat » Чет 30 окт 2014 20:24

fox_vt написа:Като ще си купувате зарядни с обикновен траф гледайте поне да е от скъпите.Защо си причинявате това нз.И какво е това изискване да си намалява напрежението,то ако е умно само ще знае какво да прави.На това дето ти го дадох като линк само си определя на какво напрежение да го кара тока го определяш ти,но само стартовия ток.Примерно пускаш го на 5А но то започва на него и лека полека си го намалява докато тока стане 0.Изписва ти зареден откачаш и готово.И това за 40-45 лв -а дали отчетохте факта че може да зареждаш всички оловни акумулатори,кадмиеви,металхидридни,ли йон,ли-по,ли-фе.А за тия пари вие ще вземете един кютюк който заема място зарежда само оловни 12 волтови и което я има електроника я не :screwy

Читаво зарядно със траф което да работи над 100лв че той само трафа е 40 кинта най малко ТРАФ

Вие искате за толкова пари цяло зарядно което да работи е няма как да стане освен с импулсно.

Ами нали точно това имах в предвид и аз - да е "умно", не да му въртя ръчките и да се правя на диджей :mhihi
И все пак като цяло не вервам на тези електронни игри. :icon_lol
Според мен марката "FERM" напълно покрива изискванията ми за нормално зарядно в един не лош ценови клас.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 30 окт 2014 21:18

Утре,ако не ме мързи ще отворя моето(червеното)Ferm което го имам от 4 години сигурно и ще направя една снимка на платката.Слагали са яко елементи и трафа е доста солиден.Давал съм го на разни познати да си зареждат акумулаторите с него и до сега не се представило зле.Напълно съм наясно,че има доста по-зарядни с разни програми и тем подобни екстри,които зареждат един акумулатор по индивидуалния за него начин,но и това спасява положението.
При напълно разреден акумулатор какъвто е на парното ми,понеже не го бях ползвал от март месец,първоначално не искаше да тръгне.Оставих го включен на него и вече мислех,че ще купувам друга батерия,когато лека полека взе да пулсира ампер-метъра му и постепенно почна да зарежда.В началото му вкарваше към 3 ампера а накрая около 0.5-0.3.
Акумулатора беше толкова разреден,че нямаше сила да светне 3 ватова крушка на 12 волта.Сега върти помпата на парното без проблем.Акумулатора е някаква Искра с незнаен произход,която не знам и аз как дойде при мен,но все още държи фронта :smile

coolsat

Мнениеот coolsat » Чет 30 окт 2014 21:28

Bai Sando написа:Утре,ако не ме мързи ще отворя моето(червеното)Ferm което го имам от 4 години сигурно и ще направя една снимка на платката.Слагали са яко елементи и трафа е доста солиден.Давал съм го на разни познати да си зареждат акумулаторите с него и до сега не се представило зле.Напълно съм наясно,че има доста по-зарядни с разни програми и тем подобни екстри,които зареждат един акумулатор по индивидуалния за него начин,но и това спасява положението.
При напълно разреден акумулатор какъвто е на парното ми,понеже не го бях ползвал от март месец,първоначално не искаше да тръгне.Оставих го включен на него и вече мислех,че ще купувам друга батерия,когато лека полека взе да пулсира ампер-метъра му и постепенно почна да зарежда.В началото му вкарваше към 3 ампера а накрая около 0.5-0.3.
Акумулатора беше толкова разреден,че нямаше сила да светне 3 ватова крушка на 12 волта.Сега върти помпата на парното без проблем.Акумулатора е някаква Искра с незнаен произход,която не знам и аз как дойде при мен,но все още държи фронта :smile

Чакам с интерес :beer

Потребителски аватар
geleznia1
Автомобил: golf 4
Двигател: 1.6 SR 98

Зарядно за акумулатор

Мнениеот geleznia1 » Вто 30 дек 2014 18:39

Помагайте за избор на зарядно за акумулатор-марка ,колко да е мощно т.н. :banghead

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Зарядно за акумулатор

Мнениеот Layer » Вто 30 дек 2014 19:51

Лидълските хвалиха в една тема

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 30 дек 2014 20:06

Търси старо Руско или Българско за 50/60лв се намират, изпитано и доказано с времето, по днешни стандарти и цени ново такова би струвало над 200лв :th_up

Последна промяна от doaiena на Сря 31 дек 2014 8:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Сря 31 дек 2014 0:11

аз имам Боша от втория пост и си работи идеално
Добри думи съм чувал и за лидълските а и цената им е добра

helikamov
Автомобил: TOYOTA AVENSIS
Двигател: 2WW 2017