Какво ви е мнението за инфрачервени отоплителни панели

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
donadonykr
Автомобил:
Двигател:

Какво ви е мнението за инфрачервени отоплителни панели

Мнениеот donadonykr » Съб 01 ное 2014 15:50

Здравейте!Моля да си кажете мнението за инфрачервени отоплителни панели InfraHead по точно 1000L.Помещението ми за което искам да го ползвам е 14 кв. и е с външна изолация,ПВЦ и стените са тухлени.До момента се топля с духалки но ми правят проблем защото бързо загряват въздуха и когато стените са студени особено външните се получава конденз и мухъл а и сметката пак не е малка.Търся някакъв вариант хем да се отърва от мухъла,хем да ми е топло,хем и сметките да не са големи.Климатика отпадна защото ако искам да спазя вариантите трябва да се изръся за хубав климатик а цените им почват от 1200 лв. на горе а и има поддръжка на филтри и т.н..Проверих как стоят нещата с радиатор и конвертор в една от вашите теми и мога да кажа че срещнах различни мнения но повечето бяха в полза на конвертора стига да не е български като например ето този модел http://www.atlantic-comfort.bg/products/electric-heaters/item/644-f118-design-2000w
После разбрах за тези инфрачервени отоплителни панели InfraHead за които условието е да си с ПВЦ и добра изолация на външните стени като има значение дали е тухла или бетон.От това което изчетох мисля че един панел от 1000L който е 1000 вата спокойно може да отопля 15 кв.м. но дали това е така на практика а би трябвало щом цената му е 600-700 лева.Моля за съвет!!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво ви е мнението за инфрачервени отоплителни панели

Мнениеот muns61 » Съб 01 ное 2014 19:51

Трябва ти компресорен осушител за въздуха.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 01 ное 2014 22:32

Като прочетох това
Заложените в таблиците мощности за отоплителните панели са сметнати при стандартна височина (2.60 м) и топлинни загуби 40-60 Вт/м2, т.е. - за жилищни помещения с поне 6-8 см стиропор от външна страна, изолиран под и таван за предотвратяване загубите на топлина в тези посоки и осигурено отопление в съседните по етаж помещения, за да няма "изтичане" на топлина и през междинните стени

от описанието на продукта :mhihi при тези изисквания за изолация и топли комшии за какво ти е отоплител.И после прочетох това
Лъчистите отоплителни тела са по-икономични от конвекторните радиатори и климатиците с около 30 %. Спрямо "маслените" радиатори и "духалките" икономията е от порядъка на 50 %.

И вече чашата преля :banghead Един инверторен климатик който консумира 1000 вата ще отдаде минимум 5 киловата топлина а това чудо не може да отдаде повече от 1 киловат тъй като закона за запазване на енергията не го позволява.Дъвкахме го надълго и на широко в темата за конвекторите.Иначе по питането ти аз бях пред подобна дилема за кухнята-какво ли не пробвах да махна влагата и накрая компресорен обезвлажнител и всичко приключва.

пп и не оставяй стените да изстиват със периодично пускане на отопление това е предпоставка за конденз.

donadonykr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот donadonykr » Нед 02 ное 2014 0:57

fox_vt питането ми е дали наистина ще топлят или ще стоят за украшение защото 600-700 лв за 1000 W са доста пари а иначе съм наясно че трябва постоянно да е включен за да има ефект и да поддържа температурата в стаята.Не зная само за 24 часа колко вата ще изхарчи макар и да има дигитален термостат който да следи за температурата в стаята.Ако има някой който е купил такова чудо нека да сподели дали е доволен.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 02 ное 2014 17:58

Грешите в очакванита си.
Инфрачервените отоплители не са предвидени да отопляват помещението, ефектът при тях е друг. Казано простому създават усещане за комфорт, макар и при по-ниска по термометър температура. Те излъчват и отопляват директно, без да има нужда да топлят въздуха, да се получава конвенция и т.н.Обаче когато човек е встрани от такава печка му е студено, ако не се отоплява стаята истински.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 02 ное 2014 21:37

а дали е полезно ...да те облъчва такова нещо...аз залагам на климатици....действително е скъпа инвестицията но с два климатика Митсубиши среден клас отоплявах и охлаждах гарсониера в София...южно изложение последен етаж спряно парно без комшии които да се отопляват... без изоплация с дървена дограма ...с годишен разход на електроенергия от 1500кв....и подържана температаура от 23-24градуса....

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”