Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отговори..

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
bmwww
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отгово

Мнениеот bmwww » Нед 10 ное 2013 13:49

Е то и аз затова се чудех защото е седело в тубата в контакт с въздух 1 година ама това да не е вино да се окислява с въздуха ! :mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 10 ное 2013 21:25

alexx написа:forski точно същото, а за метана дърпаше до литър на 5к !!! :scare3

сменихме марките и всичко заспа

А като сменихте марките, сменихте ли сервиза? Щото за майсторите в Порше се носят легенди :icon_lol На нашия Мултиван при едно сервизиране ни бяха гепили крушки от плафоните, а като изтече гаранцията при първата смяна на консумативи извън Порше се оказа, че нафтовия филтър никога не е сменян...

Потребителски аватар
yordan2564
Автомобил: vw t4
Двигател:

Мнениеот yordan2564 » Нед 10 ное 2013 21:41

карам само с мегуин

Calib3r
Автомобил: Audi A3
Двигател: 1.9 TDI ASZ

Мнениеот Calib3r » Нед 29 дек 2013 17:25

Здравейте, съвсем случайно попаднах на тази тема, докато су търсих масло, което да си купя от България. Наистина много ме очуди, че има толкова хора, които вярват на тези долнопробни масла, като Кастрол, Тотал, Мобил1 и какво ли още не?! Та в таблица дори няма някое от трите най - добри масла в света( Redline, Amsoil и Royal Purple ).
Предполагам, че интереса към масла с ниско качество идва от финансова гледна точка... :( Но наистина, ако имате отделени малко повече пари, си купете масло от чужбина. Официалните представители на тези масла за Европа имат доставка до БГ за 20-25 лева, с маслото за 120-150лв/5л ще ви стъпи на под 200лв. Колата няма да полети, но поне знаете, че може да минете 12-15хил.км без да се притеснявате за това какво ще стане с мотора.

Аз не бих сипал масло закупено от Бъглария, не карам кой знае каква кола, но все пак за смяна веднъж на 8-10 месеца си заслужава нещо хубаво. Да не говорим, че етикети се печатат за стотинки. Най-добре от официалния сайт на производителя с доставка и си го чакам 1 месец и това е. :icon_razz

А че хората са доволни и от гадните масла се дължи единствено и само на факта, че караме VAG коли :love.vw Не съм майстор, но ми е пределно ясно, че мотора не се чупи от днес за утре с гадно масло. Но пролемите се трупат с всяко каране и накрая става белята...

Разбира се, това си е мое лично мнение и не искам да го налагам на никого :))

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Пон 03 ное 2014 19:17

Предложете масло за голф 3 1.6 АБУ 75кс газ/бензин за зимата и лятото.

Първоначално когато го купих му сипах ТИТАН 10w40 и бях доволен. Не тракаше и не изчезваше.
После започнах да сипвам наливно и вече 3-та смяна съм с наливно масло ЕНЕОС 15w40 но от както съм с него постоянно ми чукат повдигачи особено на студено. Миналата зима паслото цялото побеля и сега искам да сипя нещо по качествено.

Насочил съм се към МОTUL но кои ще предложите :rolleyes

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 03 ное 2014 20:38

Върни се на маслото, от което си бил доволен. Ако не е тайна каква е причината да минеш на 15-40?

Потребителски аватар
dontaskdontsay

Мнениеот dontaskdontsay » Пон 03 ное 2014 20:56

Ниската цена :neutral Вкарваше бензин в картера и затова сложих най евтиното наливно масло а именно 15w40 ЕНЕОС. Проблема така и не го отстраних но вече карам на бензин само при загрял мотор и не съм забелязал да влиза в картера.

Не съм доволен от сегашното и искам нещо по качествено макар и само за проба.
Колата не гори масло според мен понеже кюнеца си е чисто бял (но пък може заради катализатора да е бял и тои да спира чернилката :rolleyes )

Пише че е на 170 000км а на колко е в действителност не знам.
Какво да и сложа сега 10 или 15w40?
Както казах имам някакво почукване но не съм сигурен дали е от маслото и искам да пробвам дали с хубаво масло ще изчезне.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 03 ное 2014 22:34

И двете коли от подписа ми са на към 180к километра, за Пасата не сме сигурни де, вървят с пълна синтетика 5-40 и не пипат масло. Щом и твоя не пипа не виждам причина да не си с 10-40. Бензина в картера не е бил определено от маслото.

Потребителски аватар
dontaskdontsay

Мнениеот dontaskdontsay » Вто 04 ное 2014 8:47

Не казвам че е от маслото а просто гледах да са по малки загубите ако пак се случи.
Едно е да хвърлисх масло за 50лв и друго за 30лв.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 04 ное 2014 21:46

най-хубавото е Кауфланд 5 литра полусинтетика за 30кинта....понеже не го ям и не се парфюмирам с него не се сещам за друг критериий по който да оценя хубостта на маслото....

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 04 ное 2014 21:48

Браво! Ето това е сериозно мнение на автофен, който се грижи за автомобила си! :no
Аз лично ползвам масло от реномирани производители с гарантиран произход.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 05 ное 2014 11:53

Аз мога да изкажа впечатления от доста масла, които съм ползвал.
Моторекс 10в60 - никак не лошо масло. Моторджийските им 10в60 също са перфектни.
Мотул - напоследък нещо не съм напълно изкефен. За жалост (без да ангажирам никой с мнението си) дори "официални" вносители продават боклуци, но все още се срещат читави.
Кастрола - най-хубавото на това масло е след като го изхвърлиш и го запалиш в печката. Мотора ми се разтрака на зла гад (а той е претенциозен към масла).
В момента съм с Енеос - 10в40 и съм изключително доволен. Мотора млъкна (а и не само моя). Приятел също пробва и неговите повдигачи спряха макар и преди това да се караха с 8100 на мотул.
Ред Лайн Ойл - Колко противоречиви мнения ще прочетете, но аз имам само хубаво впечатление за това масло.
Милърс - По-скоро са бранд и маркетинг, но не са им никак лоши маслата
Ройал Пърпъл - Същото като Милърс
Джоу Гибс Дривън - Наистина много сериозно масло със сериозни качества. не съм карал с него, но познавам доста хора, които могат да си го позволят и не са имали никакви проблеми на 600+ кончета и цялата газ
AMSOils - Никаква забележка. За жалост нямам възможност да си го позволя с карането, което првая за година, но се надявам скоро да мога да се метна към него. Навън го хвалят много, но поради причината, че не се продава в кауфланд за 30лв е екзотика в нашата страна като повечето описани от мен по-горе.

Тъй продължавам с интересните за мен масла
Лики Моли Молиген - Страхотно масло, което издържа на много сериозни натоварвания. Бих пробвал с него следваща смяна, но не знам къде да го намеря в БГ.
Xenum - Казаха ми цена на литър близка до подарък - 45лв.. не ми допадна, но тестовете и качествата на маслото са безспорни.
Много хора избират маслата за колата си по изключително грешен начин. Виждал съм хора, които слагат 300V без маслени охладители. Сменят го на 10000км и всякакви такива изродии, с масла, които определено не трябва да се процедира така.

Абе дано съм бил полезен, че напоследък само храня и спамя деба...

Едит:

http://bmwservice.livejournal.com/27699.html?page=9&cut_expand=1

Ето тук има интересна информация, която за жалост е на руски, който аз лично мразя. Интересен е и начина на тестване, който според мен не е супер обективен, но пак е нещо, но кой съм аз да споря с химици :D

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Сря 05 ное 2014 16:33

Подкрепям Визор на 100%. Опитайте да излезете от матрицата на постоянно рекламираните масла. Само помислете кастрол и мотул (посочвам ги като най-често спрягани) за какво харчат повече пари - за развитие на нови технологии или за реклама.

Потребителски аватар
Lonely-Wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lonely-Wolf » Сря 05 ное 2014 17:13

Да,но аз си мисля че темата е за масло на нормалния потребител. Под нормален потребител имам напредвид този със стоковицата или най-много чипче :mhihi . Все пак на коли по 5-10к да им слагаме масла за по 200лв,на които даже не знаем стария собственик дали изобщо го е сменял. По скоро нека се изказват мнения за масла до 100-120лв.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Сря 05 ное 2014 18:21

Не мисля, че темата следва да се ограничава по този начин. Добро и достъпно масло Ravenol vst 5w40 с цена до 100 лв.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”