Относно душманите.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: Относно душманите.
Проблема на такива хора е целият свят, няма как да се разбереш с тях с добри намерения. Лично аз ако бях на твое място и видя как ми подпира умишлено колата без да използва спирачка, бих му полял колата на лунна свтлина със сода каустик без да ми мигне окото. Няма как той да ми причинява умишлено щети и главоболия и аз да си го гледам безгрижно. В такива ситуации тук не работят институциите за жалост.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Идвало ми е и такъв акъл, но нали искаме да живеем в по-добър свят, и нали вярваме в БОГ, вярваме в АДА и РАЯ, и гледаме да не сме грешни, за да може когато дойде часа да си идем от тоя свят, да не се мъчим много. Но най-лесно е да взема Кислол за кенефи и да го полея като за бог да прости. Но човешкото в мен натделява. Засега се е кротнал, наблюдавам го без да ме вижда, и не зная, че го гледам. Сложил съм телефон с камера който е вързан на зарядното НОН стоп и проверявам през определен от време период какви ги върши. Дано се сети, че и на него може същото да го сполети, ама ще видим!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Душмани има много и по целия свят. Просто тук са леко безнаказани, затова са в изобилие.
Кофти е да не се разбираш с комшията, особено ако ти е рода. Ако знаеш, колко ми е кеф сега, като не живея срещу балдъзата ми и мъжа й. За съжаление новият ни апартамент е само на 3 пресечки от другото ни жилище, ама поне не са ми срещу вратата. На мен също ми сътвориха мизерия и то доста долна и подла, ама аз си го преместих в другия крачол (доста мислих дали да не им го върна, ама след като говорих жена ми се отказах). Погрешно е да се пада на нивото на такива хора, на тях винаги им пречи нещо и/или някой, затова и не прокопсват особено в живота. Първо се чудиха защо не им говоря, днес пък случайно дочух, че "той никога не те отразява" (става реч за 2-годишното им дете, което ми е племенница) и така. Аз мога да не ги отразявам и да ги подминавам докато съм жив, за съжаление децата не си избират родителите, а аз при все, че не уважавам и двамата как мога да се радвам на племенницата си? Прекрасно знаят, че на мен ВЕЧЕ не могат да разчитат, дето се казва - оакаха си пътеките. Освен това и не са хубави хора. Чак ми е интересно жена ми как може да е толкоз добра и да не прави на никому лошо, а усойницата сестра й да е толкоз проклета и злобна
Ще речеш, че не са сестри, толкоз голяма е разликата между тях. Ама да се спасяват, дал съм им свободно. 
Относно вярване в Бог, Рай, Ад и т.н. ще ти кажа следното. Аз не вярвам в нищо, освен в това, че човек за да се чувства добре той трябва да следва собствените си принципи на първо място. Всъщност моята дефиниция на "щастие" е именно тази - да се чувстваш добре в кожата си и да правиш нещата, които смяташ за правилни ти самият. Друг е въпросът, че някои смятат за правилно да строшат прозорците или да пукнат гумите на комшийската кола, а други - просто считат за правилно да си го местят в другия крачол и да си гледат кефа. Въпрос на личен избор
Кофти е да не се разбираш с комшията, особено ако ти е рода. Ако знаеш, колко ми е кеф сега, като не живея срещу балдъзата ми и мъжа й. За съжаление новият ни апартамент е само на 3 пресечки от другото ни жилище, ама поне не са ми срещу вратата. На мен също ми сътвориха мизерия и то доста долна и подла, ама аз си го преместих в другия крачол (доста мислих дали да не им го върна, ама след като говорих жена ми се отказах). Погрешно е да се пада на нивото на такива хора, на тях винаги им пречи нещо и/или някой, затова и не прокопсват особено в живота. Първо се чудиха защо не им говоря, днес пък случайно дочух, че "той никога не те отразява" (става реч за 2-годишното им дете, което ми е племенница) и така. Аз мога да не ги отразявам и да ги подминавам докато съм жив, за съжаление децата не си избират родителите, а аз при все, че не уважавам и двамата как мога да се радвам на племенницата си? Прекрасно знаят, че на мен ВЕЧЕ не могат да разчитат, дето се казва - оакаха си пътеките. Освен това и не са хубави хора. Чак ми е интересно жена ми как може да е толкоз добра и да не прави на никому лошо, а усойницата сестра й да е толкоз проклета и злобна

Относно вярване в Бог, Рай, Ад и т.н. ще ти кажа следното. Аз не вярвам в нищо, освен в това, че човек за да се чувства добре той трябва да следва собствените си принципи на първо място. Всъщност моята дефиниция на "щастие" е именно тази - да се чувстваш добре в кожата си и да правиш нещата, които смяташ за правилни ти самият. Друг е въпросът, че някои смятат за правилно да строшат прозорците или да пукнат гумите на комшийската кола, а други - просто считат за правилно да си го местят в другия крачол и да си гледат кефа. Въпрос на личен избор

-
- Автомобил:
- Двигател:
И така зле и онака зле
Слизам един ден до колата (бях паркирал пред съседния вход) и гледам бележка - Имаш си вход спирай си пред него. В точно този момент един комшия от въпросния вход излиза и аз му предадох бележката и му казах на следващото събрание да предаде на останалите, че улицата е общинска и право да спира всеки има и то кой където намери за добре. След няколко дена (пак бях спрял там) друг член на въпросния вход, а и явно инициатор на проблема ми вика недей спира тука аз трябва да спирам на майната си - ако спреш пак тука ще ти спукам гумите.С абсолютно същия вежлив тон му предадох, че дребнавия му характер само и единствено ме подстрекава да спирам вече само пред "неговия" вход пък да видим какво ще постигне като ми спука гумите. В случая проработи, защото ядове не съм имал повече, но понякога "душманина" само това чака - да видиш че се нервиш и почва още повече да мизерства. Не съм мислил какво ще направя ако наистина някой ден ми спука гумите. 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Сега се сетих да споделя последното ми постижение над моя крив комшия. Сложих видеонаблюдение в общите части (двора на кооперацията). От тогава не е посмял да си мие колата като преди (всеки ден) с общата вода, да си налива туби и да вилнее из двора.
Камерата си я поръчах от ибей, монтирах я, но все нямам време да я конфигурирам и реално не записва. Комшито обаче няма как да знае това и яко се шашка. Даже си изнесе колата на улицата за да не го снимам кога влиза и излиза
Камерата си я поръчах от ибей, монтирах я, но все нямам време да я конфигурирам и реално не записва. Комшито обаче няма как да знае това и яко се шашка. Даже си изнесе колата на улицата за да не го снимам кога влиза и излиза

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
По принцип мисля, че когато се монтира видеокамера в общите части в жилищен блок/кооперация , трябва да има общо събрание и съгласие от всички живущи, иначе така сложена в общите части си е чисто нарушение!
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Няма такова нещо. И аз имам камера, която снима към улицата и там минават различни хора, коли и т.н Нали не трябва да търся съгласие, че ги снимам
То и мен ме снимат, по паркингите и моловете, някой да ме е питал дали може? Знам, че има такава измислица в закона, но човека си го сложил за негова безопасност, един вид защита. Ако някой има нещо против, може да се разхожда с маска на лицето
Иначе сте прави, че всеки има врагове, за голямо съжаление, но за жалост все са роднини

Иначе сте прави, че всеки има врагове, за голямо съжаление, но за жалост все са роднини

- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Това, че ти си снимаш улицата и си пазиш паркомясто, не значи, че става автоматично законно, в моловете и подобни институции всичко е узаконено, камерите са минали тест итн...
- groznika
Камерата съм си я сложил на балкона и снима в двора само и единствено моята кола. Това обаче си го знам само аз :)
В този ред на мисли ще ме хванат за шмайзера
В този ред на мисли ще ме хванат за шмайзера

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
doaiena написа:Това, че ти си снимаш улицата и си пазиш паркомясто, не значи, че става автоматично законно, в моловете и подобни институции всичко е узаконено, камерите са минали тест итн...
и какво казва закона? че камерите трябва да са тествани ли?
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Ако всичко се прави по законен път /ДА трябва/,.. не можещ просто да сложиш някакви си камера за видеонаблюдение, нали тази камера трябва да отговаря на някакъв стандарт или сертификат за това, което ще се използва, иначе записа може да няма стойност в съда, това е първото за, което ще се хванат!
Относно конкретния закон, не ми се търси имаш google предполагам, ако ли не обади се в оторизирана фирма за повече информация!
Относно конкретния закон, не ми се търси имаш google предполагам, ако ли не обади се в оторизирана фирма за повече информация!
КРБ Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
Тъй като камерата е монтирана в общите части и както е посочено заснема и част от останалите апартаменти, което е нарушаване на неприкосновеността на съседите (а може да е монтирана с цел да следи един или друг съсед), според мен не е нужно да се слагат табели, че обектът е под видеонаблюдение след като камерата е на видно място (Конституцията казва "без негово знание" - след като камерата се вижда това предполага знанието за наблюдение). Но Конституцията казва "или въпреки неговото изрично несъгласие" тоест ако изразиш несъгласието си, писмено или устно адресирано до него, а не само във форума, той трябва да премахне камерата, освен разбира се ако със закон не е постановено друго (такива закони са ЗООРПСМ, ЗСРС и ЗЧОД). Ако съседът ти откаже да премахне камерата компетентен орган, към който да се обърнеш е Комисията за защита на личните данни. За да може да наблюдава други хора, съседът ти трябва да се регистриран като администратор на лични данни,тъй като видеонаблюдението представлява техническа форма на обработка на личните данни, а предполагам той не е. Анализирайки практиката на КЗЛД обикновенно се стига до решение камерите да се демонтират.
- groznika
Успех му желая на комшито с жалбите :)
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
А бе разговор да става 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
groznika написа:Сега се сетих да споделя последното ми постижение над моя крив комшия. Сложих видеонаблюдение в общите части (двора на кооперацията). От тогава не е посмял да си мие колата като преди (всеки ден) с общата вода, да си налива туби и да вилнее из двора.
Хахах, Фичо вика откак сложих двете бутафорни камери комшията спре да пика на оградата, хахахахахах
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Комисия за защита на личните данни написа:
Становище на КЗЛД относно задължението на администраторите на лични данни да заявят регистър „Видеонаблюдение”, когато обработват лични данни чрез видеозапис от средства за наблюдение
Всеки администратор на лични данни, който ще обработва лични данни чрез създаване на видеозапис от средства за наблюдение е задължен да заяви регистър „Видеонаблюдение” пред Комисията за защита на личните данни за вписване на това обстоятелство в Регистъра на администраторите на лични данни и на водените от тях регистри, поддържан на основание чл. 10, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на личните данни.
Администраторът на лични данни следва да уведоми физическите лица за извършвано видеонаблюдение чрез информационни табла, поставени на видно място и съдържащи информация, идентифицираща съответния администратор на лични данни, включително и информация за осъществяване на контакт с този администратор.
Няма да цитирам наличните правила за видеонаблюдение както в български, така и в европейски нормативни актове.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”