Инфо за автовози и фериботи от Германия за тука

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 17 яну 2007 21:17

Andrian_VT написа:...Никой няма да бутне товар намиращ се върху главите на екипажа.

Освен самият екипаж :wink:

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Сря 17 яну 2007 22:20

tyo написа:
batetony67 написа:Тия ще ти откъснат главата.

Колега може и да му я откъснат, но ще му я докарат както трябва!
Другите дето "некъсат" пестят от застраховки ако недай-боже стане беля "духаш супата".
Мой познат преди години така да спести някой лев взе скапан спедитор и гризна дървото с цял TIR с маслини :?

Колега, как пък го реши това? А и всички фирми дето си ги изброил , не знам как ги определи за най-добрите.... Смея да твърдя че отбирам това онова от спедиция, все пак с това си изкарвам хляба....
Та, в твоя случай забрави за логистична фирма , защото търсиш евтин вариант.
Возили сме коли , какви ли не, от Масерати , Голф 5 до болид на формула 1 / истински/. В такива случаи се ползва малък автомобил - фургон /дрехарка обикновенно/. Транспорта е сигурен и бърз / 3 дни е при теб колата/ но ще ти струва повече от автомобила в случая.
Това за застраховките са глупости - повечето сериозни превозвачи /да не казвам всички/ имат застраховка отговорност на превозвача /CMR/ , при желание на клиента се прави и карго застраховка , или той сам се застрахова....
Кола на групаж - невъзможно - не може да се обработва в складове /помисли как се товари с мотокар Голф :twisted: / а и доскоро имаше проблем с задействане на документи за частно лице / повечето спедитори имат забрана за превоз на лични вещи - примерно може да си скрил 100 кила трева в колата/
Сега , като сме EU може да се намери и голям камион да ти я вземе , но го има момента с натоварването , стиковане във времето,място на и начин на товарене , разтоварване а и 5 ldm от DE пак ще са си цифра.При това ще трябва да платиш и ДДС върху транспорта вече....
Според мен имаш само 2 варианта - на ход или с автовоз. Според мен последния вариант е най-удачен. Съвет, разгледай всички по-големи автокъщи предлагат услуги с автовоз. Разбираш се в БГ за място, час, и твоя човек я качва , ти я сваляш. Sorry ако е станало дълго обяснението...

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 17 яну 2007 22:27

Svetilio написа:...

1. Към днешна дата - нямам нищо общо с този бизнес!!!
2. Мога да се обзаложа на бутилка уйски, че имам по-големи връзки и по дълаг стаж в този бизнес :wink:
3. Нещо сме пристрастни... :roll:

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Сря 17 яну 2007 22:47

tyo написа:
Svetilio написа:...

1. Към днешна дата - нямам нищо общо с този бизнес!!!
2. Мога да се обзаложа на бутилка уйски, че имам по-големи връзки и по дълаг стаж в този бизнес :wink:
3. Нещо сме пристрастни... :roll:

1. това означава ли че помагаме на човека с правилно мнение?
2. щом си казал , не претендирам че имам "връзки" - всъщност имам поне 2 - на обувките
3. за пристрастията - не съм пристрастен, просто фирмите които си изброл не могат да помогнат в случая...а колата може да ти я докара всеки спедитор дето знае за какво иде реч , защото както Шенкер,М&М така и баба Иванка спедиторката с един факс и тел ползват наети автомобили от превозвачи .Както виждаш не съм казал каде работя , за да 'обера" колегата щот видиш ли ние сме реномиран спедитор/основен логистичен доставчик на F1 - повече от това здраве.../

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”