Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отговори..

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отгово

Мнениеот stefan4o » Пет 07 ное 2014 7:45

eng написа:Само с Аджип не съм пробвал още, за там нищо не знам.

Няма как да пробваш. Вече масло с тая търговска марка не съществува. Новото му име е Eni. И са читави, доколкото зная, но не са евтини - държат цена мисля около Кастролската в магазина.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 07 ное 2014 10:25

Vlad777 написа:От няколко години насам сипвам само Motul 6100 Synergie+ 10W40 и го сменям на 10-12 хил. км.

Аз започнах да го сипвам от 2008г, но през последната година с роторната помпа метнах Fusch 5/40. Подобрение определено се усети, не е все тая дори за старите ТДИ-та

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 07 ное 2014 11:17

hooligan_sk написа:
Vlad777 написа:От няколко години насам сипвам само Motul 6100 Synergie+ 10W40 и го сменям на 10-12 хил. км.

Аз започнах да го сипвам от 2008г, но през последната година с роторната помпа метнах Fusch 5/40. Подобрение определено се усети, не е все тая дори за старите ТДИ-та

Имаш предвид Фукс ли?Да е по-добър от Мотул-а?В какво се изразяваше подобрението?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 07 ное 2014 16:52

В по-добри студени стартове. Разбира се сравнението между Мотул 10/40 и fuchs 5/40 не е коректно, само отбелязвам че и старите мотори правят разлика. Лично аз не очаквах да има разлика, поне при роторната помпа която работи с 505.00.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 07 ное 2014 20:35

Най после се намериха хора да признаят че няма двигатели които да се плашат от хубаво/разбирайте пълна синтетика/ масло независимо от пробега. На 1.8 ABS двиг. карах с 5w40 а и една смяна с 0w40 и всички на паркинга пред блока ме гледаха :eek като на -15гр палеше на 2-рото завъртане без чукане на повдигачи. Разхода на масло беше в рамките 1 до 2л на 10х км в зависимост дали е карана градско или по магистрала което поне за мен е приемливо.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 07 ное 2014 21:34

Теодор написа:Най после се намериха хора да признаят че няма двигатели които да се плашат от хубаво/разбирайте пълна синтетика/ масло независимо от пробега. На 1.8 ABS двиг. карах с 5w40 а и една смяна с 0w40 и всички на паркинга пред блока ме гледаха :eek като на -15гр палеше на 2-рото завъртане без чукане на повдигачи. Разхода на масло беше в рамките 1 до 2л на 10х км в зависимост дали е карана градско или по магистрала което поне за мен е приемливо.
Моята и с 15В50 пали от първи път и с 10в40 от първи ...и не и тропат повдигачи и доливам не повече от половин литър на 10-15хиляди...а на магистрлата я пържа до към 140-150км....и карам с всякакви боклуци според форумните експерти...мотора е същия...пак казвам карайте с каквото си иската ама не налагайте мантрите си на останалите с категоричноста на последна инстанция....

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 07 ное 2014 22:09

Все си мислех че във интернет форумите няма как някой да налага нещо а може само да споделя личния си опит icon_idea Но явно ти си от капацитетите за който е меродавно само тяхното мнение. Нямам нищо против щом си вярваш никой не може да ти наложи своето виждане :beer

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 07 ное 2014 22:12

Не.. просто не е прочел заглавието на темата и реши да си изкаже компетентното мнение.
Нали питахте за най-хубавото масло?
Карай си колата с кофти масло и ела да видим хонинга после там ли е, сегментите да не са спекли и всичко останало. Има непретенциозни коли, но има и такива, които изобщо не ги харесват тея работи с кофти маслата.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пет 07 ное 2014 23:16

Е това последното изречение е ключа от бараката.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 08 ное 2014 11:24

И още един важен въпрос. Защо не карате помпа-дюзите с обикновено масло, а не с онова чикчирик, което е с добавка за мазането на дюзите в него? Щото ще давате по 350лв на месец за дюзи (ако умират по една на месец). Просто нещата не винаги се случват сега, на момента! И защо на помпа-дюзите слагате специфично масло със специфични стандарти за покриване, а на другите коли няма значение кво слагаме? Странно!
Ами маслени помпи? Ами високи налягания с по-гъсти масла? Ами по-течливи масла през лятото? Ами САПСОВЕ и всякакви такива мазни простотии? Не мисля, че за едните коли има голямо значение с какво масло сте, а на други няма? Тука като гледам споменавате "високотехнологични" мотори като 1.8 RP и разни такива. Еми тогава ако си мислите, че е имало супер яки двойно естерни синтетики и всякакви такива високотехнологични масла и добавки? Ами не! Мотора са го направили да раоти с по-обикновено масло.

Я турете ся на един TFSI примерно му сложете кастрол за 19.90 да видим тогава какви неща ще му се случат в близки километри :D

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Съб 08 ное 2014 11:52

Най-важното за едно масло е да и истинско-това което пише на етикета да е и вътре.
Цената зависи от стойността на рекламата и от добавките вътре.
В света има 3-4 фирми произвеждащи базово масло и още толкова -добавки.
За да отговори на стандартите написани отвън -вътре трябва да ги има определените добавки-който се интересува има си рецептурник и може да се намери в нета.
Дали е рапсол ,кослор ,мотал или фенол то разликата е минимална.Важното е да е истинско ,да не е менте купувано от някоя голяма верига с пакетажни цехове в България.

А и на двигателя трябва да се слага това което е предвидил производителя по стандарт.Щом пише 503/507 норма значи на опаковката трябва да пише същото.
Ако се кара повече градско на къси интервали трябва да се сменя по често,ако се бичи само по магистрали по спокойно, то може да се увеличи интервала.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 08 ное 2014 16:26

silent написа: Моята и с 15В50 пали от първи път и с 10в40 от първи

Абе да ти кажа аз една и съща кола съм я карал с 15в40, после и с 10в40. Сигурно ще се съгласиш, че с по-рядкото пали много по-добре зимата и стартерът върти по-живо - респективно по-малко се товари акумулаторът? Минералното масло с вискозитет 15 става на катък при ниски минусови температури. Поради факта, че отстъпките, които ползувам са доста добри разликата от едното и другото ми е сигурно има-няма и 5 лева на туба (то не че на магазинските цени е много голяма де), никога няма да сипя минерално масло на мой личен автомобил. Само не ми стиска да сипя 5в40, не за друго, ами да не вкара тинята по дъното на картера нагоре из мотора, щото доколкото зная миещите му качества са доста по-добри от тези на полусинтетиката, а тая кола е карана от тоя преди мен с Фукс 15в40 (за какъв чеп му е било).

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Съб 08 ное 2014 17:03

Какво мислите за това масло. Какво толкова ще да му е специалното или е просто рекламен трик на Лукойл ?
http://www.standartnews.com/biznes-kompanii/lukoyl_puska_spetsialni_masla_za_kolite_na_gaz-260087.html

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 08 ное 2014 17:27

Да пишеш за Лукойл в тема за "най-хубавото масло", е все едно да пишеш за Лада и Запорожец в тема за "най-добър автомобил". :screwy

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Съб 08 ное 2014 17:33

Значи да считам маслото за пълен ментиляк и въобще да не се засилвам да купувам от тях изобщо никакво масло, както правя като не зареждам изобщо от Лукойл никаква газ. За отрицателно да считам изказването ти, тоест за отговор: "Да не купувам това масло", така ли колега. :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”