Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават л
Имам един приятел, дърводелец, прави мебели и извършва най-различни дърводелски услуги. Почти всичките му инструменти са Parkside, купени от Lidl с 3 г. гаранция. И като го питах защо пазарува от тази "ширпотреба", само ми се изсмя. После сподели, че инструментите са железни, а той всеки ден работи с някой от тях. Скоро някакъв циркуляр си купи. Стана дума, че инструментите са по скоро хоби и любителски, но явно и малко повече от това.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
До колкото съм чувал,Parkside са вътре с части на по-скъпи аналози (Bosch зелените серии,Karcher за водоструйките и т.н.) 

https://www.kompernass.com/index.php?route=product/category&path=628
това е фирмата производител, всъщност реалният производител са китайски заводи, които сглобяват и доста по-маркови продукти. Най-долу на сайта пише "Всички изброени марки са регистрирани търговски марки на Lidl Stiftung & Co. KG, 74167 Neckarsulm, Германия." та с други думи това е марка на ЛИДЛ, под която се продават инструменти сглобени от различни маркови производители (нищо чудно да е зелен БОШ). Подобно на хранителните им стоки, които продават под собствен бранд, ама производителя е някоя голяма фирма за месни, млечни или каквито там са продукти. То тва е практика и при другите хранителни вериги де, само дето те май нямат инструменти.
btw от този сайт май може да си поръчаш резервна батерия за винтоверта срещу 20 евро (някой беше писал по-рано за проблем с батерията)
това е фирмата производител, всъщност реалният производител са китайски заводи, които сглобяват и доста по-маркови продукти. Най-долу на сайта пише "Всички изброени марки са регистрирани търговски марки на Lidl Stiftung & Co. KG, 74167 Neckarsulm, Германия." та с други думи това е марка на ЛИДЛ, под която се продават инструменти сглобени от различни маркови производители (нищо чудно да е зелен БОШ). Подобно на хранителните им стоки, които продават под собствен бранд, ама производителя е някоя голяма фирма за месни, млечни или каквито там са продукти. То тва е практика и при другите хранителни вериги де, само дето те май нямат инструменти.
btw от този сайт май може да си поръчаш резервна батерия за винтоверта срещу 20 евро (някой беше писал по-рано за проблем с батерията)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бях споменал за резервна батерия. Уви и този сайт съм гледал, няма наличен необходимия модел. В "Бушона" също нямат.
Ще трябва да търся елементи и да си ги запоя. Неприятното е, че акумулаторите, които се продават рядко са хубави.
Ще трябва да търся елементи и да си ги запоя. Неприятното е, че акумулаторите, които се продават рядко са хубави.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зарядното за акумулатори за сега върши добра работа ...
- kokobul
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
магнитни принадлежности някой виждал ли е ? от 06.11.
в 3 магазина няма !
в 3 магазина няма !
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Днес търсих в три магазаина ЛИДЛ (до Банята, в кв. Изток и в Младост-3) инструменти за фина механика (от и няма и няма... Някой виждал ли ги е по другите?
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Имашее ама като спите до късно. 

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
А стига бе, много механици много нещо в тоя град. В четвъртък ги гледах, ама понеже точно в момента не ми трябват и не ги взех. Обаче ми изглеждаха много качествени и днес реших да си взема един комплект и НЯМА
Даже си помислих дане нещо да са ги изтеглили 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Днес пуснаха Винтоверт 18V 35Nm pabs 18 - li b4 Литиева батерия.Взех си.
- sartana
- Автомобил: Bora TDI
- Двигател:
119 лв е винтоверта.
Аз си взех комплекта плашки и метчици..., и няколко клещи.
Аз си взех комплекта плашки и метчици..., и няколко клещи.

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Снощи си сменях жансите на две коли със зимните гумета . Ползвах си оня пневм. гайковерт на Лид'л. Не е нещо велико , ама с кеф си ги развих болтовете , смених джантите ( летни със зимни ) и си ги завих с "точния" момент на стягане . Чалъма какъв е . Да поясня , че имам едно малко компресорче на Фини с 25л. бутилка , помпи до 10 бара . За да работи обаче въпросният гайковерт що годе добре, се налага да ползвате неоригиналното изводче на бързата връзка на самия компресор . На подходящо място , директно от самата бутилка извеждате втора връзка ( аз от една тапа я изведох ), там закачате гайковерта . Развива доста по-добре
А затягането - премествам маркуча на "оригиналното" място на компресорчето , стяга "точно" ( поне при мен е така ) на 12 кила +- четвъртинка кг. За всеки случай с дин.ключ проверих как са затегнати ( на 120Nm ) . Знам , че не нещо особено и си е общо взето китайски боклук , ама си е моя боклук
и дори за пръв път с удоволствие я правих смяната . Парксайд форевър 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Винтоверта от 119 лева вече 2 години го ползвам и няма грешка. Отличен е и си заслужава 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Той и малкия от 80 кинта е добър като изключим биещия шпиндел.Абе каквото съм си взел на парксайд е добро за парите си.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”