Здравейте колеги,
днес един приятел си беше взел радиаторче от някакъв нов автомобил,което захранва с 12V и незнам точно на какъв принцип е,но явно с нагреватели вътре.Решил е да го монтира във някой въздуховод и ме убеждава че нагрява бързо и силно.Идеята много ми хареса само че не мога да се ориентирам къде и от какво мога да потърся такова за да пробвам и аз.Някой има ли представа къде да си намеря такова втора ръка и да сподели мнение за идеята.
Бързо парно при старт сутрин
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: golf 3 GL
- Двигател: aam 1.8
Re: Бързо парно при старт сутрин
това ще свърши ли работа? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=371685
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Е преди няколко дена гледах в кауфланд такива печки, но не ги огледах добре. Слагат се на таблото отгоре и включваш в запалката. Обаче колко ще върши работа нямам идея. Така че разходи се до там и ги виж. Май 20-тина лева бяха 

Относно това със свещите-някога имах една бензинова голф двойка която си го имаше зводско това нещо.Само че нещо не беше наред и гореше бушона и така и не пробвах ефекта.
Относно тия духалки за 12V-имал съм и такава.Ефектът е направо никакъв:)Едвам се долавя накакъв умъртвен въздух на ръката ако я държиш пред нея.
Относно това радиаторче за което аз говоря-ако наистина нагрява силно както ми каза моя приятел според мен ефекта ще е по бърз и добър.Реално би трябвало с включването да започне да излиза топъл въздух.Пробвах с търсачката да търся такова,но или незнам как точно да го напиша за да излезе или е някаква много голяма рядкост и нищо не намерих.
Относно тия духалки за 12V-имал съм и такава.Ефектът е направо никакъв:)Едвам се долавя накакъв умъртвен въздух на ръката ако я държиш пред нея.
Относно това радиаторче за което аз говоря-ако наистина нагрява силно както ми каза моя приятел според мен ефекта ще е по бърз и добър.Реално би трябвало с включването да започне да излиза топъл въздух.Пробвах с търсачката да търся такова,но или незнам как точно да го напиша за да излезе или е някаква много голяма рядкост и нищо не намерих.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Абе имат май тия модерните рена, пежа или волво беше едни като радиатор на климатик изглеждат и стоят монтирани в таблото при въздуховодите, на ток са, обаче май струват майка си и баща си
Да,нещо такова.На вид като радиаторчето на климатика.От Фолксваген Файтон май е неговото.Трябва да разбера кои коли го имат и къде точно се наира и да потърся по моргите
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
В Ибей има някое и др. предложение , част от обявите са за точно такъв ел.подгревател http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313&_nkw=Zusatz+W%C3%A4rmetauscher&_sacat=131090 има описани в кои коли се слага.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
К.Одаджийски написа:Абе имат май тия модерните рена, пежа или волво беше едни като радиатор на климатик изглеждат и стоят монтирани в таблото при въздуховодите, на ток са, обаче май струват майка си и баща си
Такова чудо съм виждал или по-точно усетил в едно Волво 460 бензиново около 90-ти набор. Първото нещо, което се чудиш е няма ли да се стопят духалките от ненормалната жега
-
ето ви и една прекрасна идея:
може да стане само с отделна печка-калорифер, подобна на тези на автобусите! те дърпат гориво от резервоара и го горят в горивна камера, а вентилатор духа топлината! навремето руските ЗАЗ /запорожките/ имаха подобно! размера им беше колкото половин кюнец и изхвърляха пушека през ауспуха! иначе без външно ел-захранване не става!Re: Бързо парно при старт сутрин
Ами аз си мисля че ако пуснеш по-силна струя въздух когато е включено не е толкова страшно да стопи пластмасите.Аз ще търся тоя човек тия дни и ще го накарам да го пробваме преди да го е монтирал за видим коло силно загрява.
А относно печката от ЗАЗ ..до другия колега-това дали е много сложно за монтиране ако се намери?Защото все пак става дума за студените сутрини само докато загрее колата....
-
ето снимка и клип на печката! интересното е, че може да се монтира навсякъде! трябва и само резервоарче, комин, или ауспух, и 12 волта напрежение! другото е въображение и сръчни ръце!
http://www.youtube.com/watch?v=EdYEmHDmFx4 тук братушката я е монтирал на москвича /само пример/:http://forum.moskvichtuning.ru/index.php?showtopic=227&st=60
Последна промяна от ivan- на Съб 08 ное 2014 20:23, променено общо 1 път.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Още не съм видял някой в Бг да е умрял за 10 максимум 15 минути в изправна кола (термостат, парно) умрял от студ 

Е,от самото заглавие "направи си сам" е ясно,че става дума за нещо като запълване на време,хоби или нещо такова.Ясно е че няма ка да умра от студ докато ми загрее колата :)