Golf MK3 94г. - Проблем няма осветление на уредите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
wtfgti
Автомобил:
Двигател:

Golf MK3 94г. - Проблем няма осветление на уредите

Мнениеот wtfgti » Съб 01 ное 2014 20:27

Здравейте колеги имам проблем с тока в колата набързо да ви кажа какво се случва имам голф 3 2.0 гти 2е 115 к.с. и така карам си един ден и хоп спря ми осветлението вътре в купето на таблото на климатика на копчетата за ел.стъклата аве всичко което се пали като дадеш на габарит, какво направих проверих всички бушони добре са ,смених копчето за фаровете с друго работещо такова пак същия проблем замерихме какво идва към буксата за фаровете всичко си има пробвах да спра и да цъкна габарите и за момент идва и пак спира и сега последно дойде осветлението но незнам докога да ми кажете къде да търся какво да проверя ,някой път като загасне и неиска да светне доста време друг път пускам спирам няма кахъри, проблема ми е от два дни и ми е доста трудно в тъмните часове Благодаря ви.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Re: Golf Mk 3 94г.-Проблем няма осветление на уредите

Мнениеот vladovelin » Съб 01 ное 2014 21:47

Колега, вдясно от ключа на фаровете има един реостат за регулиране на осветлението.Той в ред ли е ?

Потребителски аватар
wtfgti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wtfgti » Съб 01 ное 2014 21:49

Колега аз пробвах с друг ключ който е работещ от друга кола и искам да отбележа че когато всичко си работи въпросния реостат си работи

Потребителски аватар
wtfgti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wtfgti » Нед 02 ное 2014 14:31

Колеги днес си играх да свалям един по един бушоните и установих че осветлението не изгасваше явно не минава през бушонното табло някой да знае от къде взима ток осветлението при пускане на габарит

Ето още от проблема който се задълбочава това е цитат от колегата zfa159 - Бушон за това осветление няма и то е причината за най-честите запалвания на инсталацията. От копчето за фаровете, сигнала за пуснати габарити отива в бушонното табло. Върху него има едни съединителни пластмаси, които играят ролята на разклонител и оттам тръгват вече осветленията - към таблото, към копчетата и т.н. Кабела, който тръгва под таблото, за да осветява климатроника и другите неща,е един и се разклонява. Най-често проблема е точно по разклоненията т.е. стават хлабава лоша връзка и започва проблема.

Колеги проблема става доста голям какво да предприема за отстраняването му отзад на бушонерата е магристрала от кабели вижда се че ще се сваля цялото арматурно табло това не ми е проблем а какво точно да отсранявам моля някой който е на ТИ да ми помогне

Потребителски аватар
wtfgti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wtfgti » Чет 06 ное 2014 18:11

:arrow

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Re: Golf MK3 94г. - Проблем няма осветление на уредите

Мнениеот georgebonev » Пет 07 ное 2014 9:47

В друга тема пусках линк към ел.схеми.
georgebonev написа:Ел.схеми Голф 3

От схемите (описанието на буксите в бушонното табло), стигам до букса Е и кафяв кабел (маса) Е/05 - аз бих проверил първо него - трябва да е закачен на "таралежа" (под ключа за фаровете и зад гредата).
Друга букса за осветление на интериора - L (L/07 - червен), но той има връзка с бушон 21, а казваш, че бушоните са ти здрави... Букса Р - Р/05 и Р/08 - отново маса, кафяв, букса Q - цялата, букса Х/02...

Провери също и масата/минуса при двигателя (място E119 от цветните схеми, схема 3) до/от фаровете отпред.
Общо взето - проверка на всички кафеви кабели от графика 4.

Потребителски аватар
wtfgti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wtfgti » Нед 09 ное 2014 16:21

Колеги днес проверих този бушон номер три (да отбележа че това го правех и на други три голфа )ефекта не е никакав при пуснати габарити и изкаран бушон осветлението не се изключваше явно май наистина не минава това през бушон

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Нед 09 ное 2014 17:13

Лампите за осветяване на задния номер светят ли?

Потребителски аватар
wtfgti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wtfgti » Нед 09 ное 2014 17:27

Кога дали светят като махна бушона или като ми направи проблема вътре в купето да нямам осветление ли ?

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Нед 09 ное 2014 18:17

Когато ти направи проблема с осветлението.

Потребителски аватар
wtfgti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wtfgti » Нед 16 ное 2014 20:43

И така колеги днес се занимавах малко с моя проблем колегата vaskoto1 ме посъветва да проверя около музиката странно звучи ,но започнах да гледам кабелите които излизат от CD-то и ,като ги размърдвах (това се случва при работещо осветление )започна да ми премигвадва осветлението огледах около кабелите които влизат в музиката нищо нереедно невидях, какво предприех смених мястото от което минават кабелите тоест вкарах ги от друга страна разделих едни от други група кабелчета и засега работи незнам какво точно минава от там за да прекасва осветлението, но се надявам някой да ме просветли че за в бъдеще да знам какво точно да търся и да отстранявам ,това установих днес .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”