Golf MK1 1,6 горивото не стига до двигателя

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ivanitza
Автомобил:
Двигател:

Golf MK1 1,6 горивото не стига до двигателя

Мнениеот ivanitza » Нед 09 ное 2014 12:19

Здравейте,
Ще се опитам да опиша проблема на Голф-редо, надявам се да успея.
Значи, ще започна от тръбата за зареждане на гориво - имаше една дупка и по време на движение влизаха боклуци (прах, кал и др.) в резервоара. След старателно изчистване на резервоара, продухване на тръби, смяна на горивен филтър колата вървеше нормално точно един ден. Взех я от сервиза, сложих и 10 литра дизел, сложих зимните гуми и я паркирах до блока. На другия ден се качвам, паля, поработи малко и изгасна. Отново палене, поработи 30 сек. и пак загасна. След това не искаше да запали. Само върти стартера и толкова. Има гориво, изчистена горивна система до филтъра (който е също сменен), но не пали. Имам съмнения за помпата?
Някой сблъсквал ли се е с такъв случай.
Честно казано ми писна вече да правя каквото и да било по него. Ако е помпата, ще му правя панахида и.....

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Re: Golf MK1 1,6 горивото не стига до двигателя

Мнениеот xxx_man » Нед 09 ное 2014 16:42

Системат обезвъздушихте ли?? Филтъра напълнихте ли с нафта??

ivanitza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanitza » Нед 09 ное 2014 17:41

Почистването на "горивния път" се извърши в сервиз. След като я взех я карах цял ден, смених гуми, налях гориво и я паркирах. На другия ден се случи гореописаното.

dantho.mihov
Автомобил: Polo 6 N Variant
Двигател: 1999

Мнениеот dantho.mihov » Нед 09 ное 2014 18:04

xxx_man написа:Системат обезвъздушихте ли??

Щом е карана един ден, значи е обезвъздушена преди това.
Възможна причина за проблема е неработещ клапан на покачващата помпа. И би трябвало да са два. Ролята му е да пропуска горивото само в посока към двигателя. На старите помпи представляваше една месингова шайбичка и ги подменяхме. С по-новите не съм се сблъсквал и не зная.

ivanitza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanitza » Нед 09 ное 2014 19:05

Да ми препоръчате във Варна майстор по помпите?

Потребителски аватар
mastersound
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: 1.9 TDI 1Z

Мнениеот mastersound » Сря 12 ное 2014 9:29

Ифидик може би ще ти помогне :th_up

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Сря 12 ное 2014 13:30

Имах подобен проблем на Поло 2ф 1.4 дизел- Сутрин въртя като луд......след 1мин. въртене пали. Оказа се че в нафтовата помпа има съчма за да не позволява връщането на гориво обратно в резервоара - сачмата се е заклинила и нафтата се връща обратно и в тръбите влиза въздух .....докато се обезвъздуши - големи мъки. Отидох на майстор и като ми каза цена.....по добре да бях продал Полото за да му платя .......Колеги тук във форума ми казаха че продават само клапан /със сачма/ и да сложа клапана преди помпата. Така и направих - купих клапана за 6лв и срязах маркуча преди помпата и го поставих ......и всичко се оправи. Ако бях повярвал на майстора........Първо си прегледай маркучите дали добре са стегнати/дали не сълзи нафта от някъде и после ще влиза въздух - не вярвай на майстора че е стегнал всичко....
/Ако има - стегни маркуча , ако нямаш теч си сложи такъв клапан и мисля че ще си решиш проблема. Пробвай , за 6 лв нищо не губиш , дори и да ти е здрава помпата - се подсигуряваш двойно . Факт е че от някъде по маркучите или помпата влиза въздух. Внимавай как слагаш клапана защото пропуска само в едната посока . Успех.

Върни се в “Дизелови агрегати”