Буфера ми прекъсва
Буфера ми прекъсва
Здравейте,колеги от известно време събуфера ми започна да прекъсва ,въобще спира да работи,когато натисна самия говорител започва пак и след 1 мин пак спира,откакво според вас може да е проблема ?
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
Re: Буфера ми прекъсва
Здравейте
Във въпроса сами сте си отговорили:
Проблема е в говорителя или по скоро "мустаците" му. Това че тръгва и след първия бас спира е признак за няколко неща:
или при движението на мембраната на говорителя двата мустака се докосват(оплитат) и дават на късо, или вече единия от тях е скъсан и при намесването от вас временно закача и пак спира.
Огледайте говорителя или направо пробвайте с друг в случай че "Буфера не е пасивен?"
Във въпроса сами сте си отговорили:
geleto__ написа:когато натисна самия говорител започва пак и след 1 мин пак спира,откакво според вас може да е проблема ?
Проблема е в говорителя или по скоро "мустаците" му. Това че тръгва и след първия бас спира е признак за няколко неща:
или при движението на мембраната на говорителя двата мустака се докосват(оплитат) и дават на късо, или вече единия от тях е скъсан и при намесването от вас временно закача и пак спира.
Огледайте говорителя или направо пробвайте с друг в случай че "Буфера не е пасивен?"
Огледах ги и двата мустака изглеждат здрави,ако се допират с какво да ги изолирам?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Не трябва да се слага нищо на мустаците, по-скоро да се разпоят, да се завъртят малко, че извиките им да са на страни и да се запоят отново.
Иначе като местиш мембраната усеща ли се стържене?
Иначе като местиш мембраната усеща ли се стържене?
Не сега го огледах обстойно единия мустак опираже на жака за плюса възможно ли е оттам да е пронлема
- Golf 3 Yahting GT
А може ли една снимка или поне модела на говорителя?
- Golf 3 Yahting GT
Ако опират двата "мустака" по време на движение на мембраната от оградения в синьо участък на снимката ще спира да свири говорителя в този момент и усилвателя ако има защита от късо ще сработва:
При по тихо свирене спира ли пак или само при усилване и при бас? Както е изваден и се пусне да свири какво се случва с мустаците?
При по тихо свирене спира ли пак или само при усилване и при бас? Както е изваден и се пусне да свири какво се случва с мустаците?
Така след като изкривих мустака ,който опираше на гайката на плюса и я закачих започна да свири.Все още обаче не съм карал колата,възможно ли е от това да е бил проблема?
Така след тест драйва пак старата песен на нов глас ,установих че десния мустак прави мизерии.Някой ще ме насочи ли към някой по евтин майстор ,че се обаждах на 2-3 места и ми обявиха цена от 30 лв за смяна на мустаци
Презапои ги така че да непречат ако нямаш поялни наи тънко 4 лв .Сигурен ли си че проблема е в тях.Погледни дали светодиода на усилвателя не светва червено .Ако да, намотката може и тя да дава на късо , ако не светва може да е разпоена връзката м/у мустака и бубината под капачката. Пробвай с друг бас да нямаш проблем със стъпалото някоя студена спойка като шибне баса и елемента мърда.
- genobuldoka
- Автомобил: vw golf 7
- Двигател: CUNA 2017
И според мен колега проблема ти е в мустаците, но има и вариант и да е от косъмчето от вътрешната страна на говорителя. Имах подобен проблем който се отстрани временно със запояване на въпросното косъмче. Проблема го реших с нов говорител.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”