Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Bucket » Нед 02 ное 2014 23:21

Руските тролове, налазиха и тази тема, навсякъде са ФБ, форуми, парламент.
Спрете се :rolleyes По цял ден ни убеждават, че всичко руско е добро и перфектно, а остналият свят е гнил, пропаднал и ни пробутва боклуци като Мишлен например......

По темата, заложих на Фулда Монтеро 3 185/60/14, чакаме сняг и да се качваме на дъските :)

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 02 ное 2014 23:29

Bucket написа:Руските тролове, налазиха и тази тема, навсякъде са ФБ, форуми, парламент.
Спрете се :rolleyes По цял ден ни убеждават, че всичко руско е добро и перфектно, а остналият свят е гнил, пропаднал и ни пробутва боклуци като Мишлен например......

По темата, заложих на Фулда Монтеро 3 185/60/14, чакаме сняг и да се качваме на дъските :)

Всичкото хубаво, ама с тая Фулда не си надскочил руските кой знае колко. Все едно да беше казал, че не се излагаш с руски гуми, а си с Ласа (турски-под средната хубост).

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 03 ное 2014 0:32

Фулдата не е лоша гума, на моите им е пета зима тази и въпреки това миналия уикенд на Узана никакъв проблем в големия сняг.
За руските гуми едва ли някой тук ги е карал да сподели. Има модели, които руснаците плюят, от други са доволни, особено от моделите с шипове.
До колегата Bucket: Мишелин отдавна не е върха на сладоледа, а и всеки си има сиво вещество между ушите да прецени кое е хубаво и кое не. За някои продукти бих избрал американските, за други руските, ама до нас май все китайско стига само :mrgreen

Потребителски аватар
Bucket
Двигател:

Мнениеот Bucket » Пон 03 ное 2014 10:01

В никакъв случай не съм скочил на най-доброто ;)
Но, защо така агресивно ни натрапвате руски продукти?!?
Защо като са толкова добри, не ги използват във WRC, F1 или Фолксваген да ги залага от завода на новите си автомобили?
:gruebel
Айде мерси, за вас перфектни КАМА, за нас боклучиви френски или немски гуми, имаме сделка. :th_up

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Пон 03 ное 2014 11:58

viksanlg написа:Колега Piqndurnik,мисля,че липсата на опит и допирна точка с какъвто и да е материално или нематериално занимание не би трябвало да има никаква обективна преценка.Когато покараш с руски гуми и нова руска кола от Лада "Калина" нагоре тогава може всеки един от нас да приеме твоето мнение за нещо реално макар и субективно както всеки един от нас.Мнението ти за руските гуми е все едно да кажеш ,че не обичаш баклава без въобще да си я опитвал.

Много неща има, които не съм опитвал но доброволно не бих и опитал. А че торните бръмбари, примерно, много ги харесвали тия работи... не, мерси.
Предпочитам да не ми се налага да карам и руска кола. Руснаците много ги били карали. Да си ги карат. То при рях е като котката с горчицата(1). В наше село има една Нива. Сложено и е гребло и когато има сняг, рине по тесните улички(явно излиза по-евтино от тракторче). През останалото време стои паркирана и пречи на движението.

- Това е насилие!
Французинът взима салам, прави дупка в средата му и напъхва вътре горчицата. Котката го изяжда.
Руснакът протестира:
- Това е измама!
- Е, тогава ти го направи да те видим! - в един глас казват двамата.
Руснакът хваща котката, намазва ѝ дупето с горчица. Котката вие от болка и се ближе отзад.
Руснакът:
- Ето така се прави. Доброволно и с песен.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пон 03 ное 2014 23:21

Bucket написа:В никакъв случай не съм скочил на най-доброто ;)
Но, защо така агресивно ни натрапвате руски продукти?!?
Защо като са толкова добри, не ги използват във WRC, F1 или Фолксваген да ги залага от завода на новите си автомобили?
:gruebel
Айде мерси, за вас перфектни КАМА, за нас боклучиви френски или немски гуми, имаме сделка. :th_up

Никой не натрапва руски продукти. Просто обсъждаме различни зимни (!) гуми и щом се споменават разни регенерати, китайски и други евтини изпълнения, не виждам проблем да се споменат и руските гуми. И аз много се чудя защо във форума на VW има една тема на надъхани поддръжници на китайски МПС, но я има и някои хора там са вдъхновени от въпросните "продукти".

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Пон 10 ное 2014 17:22

Ако мен ме сравняват с трол то този който ме нарча така е пълно говедо(щом трябва да минем на обиди)!Първо колега на предната страница питаше как се държат руските гуми и питаше за съвет и аз изказах мое мнение от първо лице единствено число,а не от чуства,свтлоусещане и незнам си к'ви съображения. Няма да намерите мои постове да споменавам,че руската стока е най добрата или каквото и да такова.Щом едрият рогат добитък така си пише е отделен въпрос...До въпроса на колегата дали тестовете, които бях гледал за руските гуми се касаеха преди около две зими ,което не е чак такъв интервал от време.По въпроса за неясни запитвания "Като са толкова добри зимните руски гуми защо ги нямало по състезанията?" на мен ми е интересно като са топ марки горивата на шел и омв , защо им замръзват горивата в България и нашите коли не вървят така както назапад.Аз лично никога несъм бил най големия фен на руската гума,но цена качество за мен е на отлично ниво.Понеже немога да намеря във Варна вече руска гума(писах го в по-горен пост)вземам мишлен или за мен по хубавата гума бриджстоун близак лм20 мисля, че беше.Така ,че феновете на евтините европейски имитации да забравят, че те били добри колкото хубава маркова гума.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пон 10 ное 2014 17:35

Е що пък... хайде пуснете един КАМАЗ и едно ВОЛВО в гората при равни други условия.... Руското си е руско, направено за тежки условия, не като китайското.Това си е мое мнение.И карам с руски гуми на ремаркетата "КАМА" и съм доволен.И ги предпочирам пред "качествения регенерат".

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 10 ное 2014 18:29

Миналата зима сложихме от тези КАМА на пасата ни. Купихме ги чисто нови от Димитровград, понеже роднини имат гумаджийница там. Цялата зима бяха на пасата както и лятото и в момента е със тях. Много добри впечатления на кал, това лято особено имахме няколко случая с поройни дъждове и не се наложи да използваме въже или да бутаме. Сега като падна първия сняг отново не е имало никакви проблеми въпреки, че не е имало кой знае колко сняг де, но е имало изненада на пловдивската магистрала, тъй като се е наложило да тръгнат спешно за Димитровград. Когато е мокро също не сме имали проблеми, въпреки минаването през локви със 60-70-80км/ч...нищо по-различно от леко носене в зависимост от коя страна е локвата...както при всички гуми с които съм карал и съм минавал през локви с по-висока скорост. Грайфера въпреки, че е карано с тях лятото не е много износен. Ще изкарат и тази зима и другата година живи и здрави отново ще се купят такива. Ние сме доволни от гумите. Грайфера и шарката на гумата на мен много ми харесват....въпреки рапидките които се бяха набили до сега не се е налагало вулканизиране :mhihi

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Пон 10 ное 2014 20:42

Aз пък сложих Лaсaтa. Зa съжaление още нямa сняг, в който дa я пробвaм, но ми прaви впечaтление, че не е толковa шумнa, колкото предполaгaх. Почти нямa рaзликa от Aлпинa, с който бях до сегa. Инaче се държи добре в кaл и мокро. Мисля, че е стaбилнa гумa. Кaто пaдне снегa ще пишa отзиви.

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Пон 10 ное 2014 21:27

Няма лошо. Ласа си е в партньорство с Бриджстоун от "време оно".

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Вто 11 ное 2014 17:14

Колега "vucata",сега заради поста ти има опастност и теб да нарекът "трол",защото си изказал положително мнение за руско изделие....;) :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 11 ное 2014 17:26

Дреме ми :mhihi Спрямо цена качество само положителен отговор мога да дам за тези гуми.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 11 ное 2014 18:16

Добре де... как всеки намесва руски гуми и Ласа и тн. като пример за добро съотношение цена/качество? Тези гуми по 40-50лв за брой ли ги купувате, че да имат смисъл? :eek
Това при все че в ценовия клас от 75-85лв се намират гуми от сорта на Унироял, Фулда, Сава и тн. В стандартните размери дори премиум марките са около, а с масовите фирмени отстъпки дори под 100лв за бройка. Та колко аджеба струва една Ласа или Кама, че ги купувате и ги сочите за добра сделка? :gruebel

Потребителски аватар
Bucket
Двигател:

Мнениеот Bucket » Вто 11 ное 2014 19:45

С риск да се повторя, това е поредната от тролските акции.
По всички форуми и ФБ, налазват някакви индивиди и за 10ст/коментар, ни убеждават колко е лош ЕС и останалият свят и колко е добра и хубава Русия.
Игнор и това е, аз така правя. А, ако някой пък наистина е решил да кара с такива гуми, много му здраве, като иска никой не го спира, само да не натрапва на другите колко са добри......
:no

Последна промяна от IvanMan на Вто 11 ное 2014 19:47, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”