Здравейте колеги, това е първият ми пост в този форум понеже от вчера съм собственик на Пассат 5.5 2001 година :)
Да премина по съществото към проблема който ме тормози най-много в момента. Така става въпрос за дисплейчето на таблото което показва разхода на гориво итн. Въпросното дисплейче примигва независимо дали колата работи или не, премигва цялото през различни интервали не като на алармата с равномерен интервал, въпроса ми е на какво може да се дължи това примигване защото иде зима, тока ще поскъпне и ще стане все по оскъден а с този разход на енергия може и да я овапцаме.
Преди да купя колата я закарах на диагностика и никъде не отчете какъвто и да е проблем, по-принцип не знам дали би трябвало да отчете нещо но не разбирам и ви моля за помощ, за която ще съм ви безкрайно благодарен.
ПС Иначе работи всичко по дисплея и монтьора който я закачи на компютъра каза че явно дисплея си заминавал лека - полека :) Благодаря предварително и поздрави :)
Пассат Б5.5 проблем в дисплея на таблото
-
- Автомобил: VolksWagen Passat b5.5
- Двигател: 1.9 TDI 131hp AWX
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Пассат Б5.5 проблем в дисплея на таблото
Честито колега за придобивката. По въпроса с дисплея те са 2 вида. Единия е бош който не е с лентов кабел. Другият е с лентов кабел който е по проблемен. Явно лентовия кабел ти здава багажа. Другият признак за отиващ си десплей е избледняването му на слънце когато се понагрее. Тая болка я имам и аз но сега мялко зле финансово съм че смяната не е евтина. 300 лв са си пари. Така че карай сега така докато почне да не се вижда постоянно и тогава ще го смениш. Ако пък си готов да дадеш 250-300 лв сменяай. Колегата vag_aktivator (инж. Дамян Митев) се занимава с тея дисплеи. Праща по куриер или пращаш твоето табло, той ще го монтира дисплея и връща обратно. Гадното е че 2-3 дни ще си без кола.
-
Благодаря за отговора колега, беше доста изчерпателен и наистина забелязах че след като карах стотина километра или грубо казано един час и започна да избледнява в краищата :) явно ще се сменя :)
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Сега избледнява малко. Лятото е трагедията. Тогава изчезва на 70%. Това е болка не само при vw. Брат ми има мерцедес и там е същото положение. Като си направят годинките явно искат подмяна дисплеите
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
При мерцедесите се сменя само лентов кабел,тук се сменя направо дисплея...
Смяната излиза около 150лв + (10 - 15лв куриери)
*Ако си с голям дисплей - 150лв е смяната с китайски дисплей.
Има вариянти за Датски или Италянски (нам цената е около 240лв)
*Ако си с малкият (половинка дисплей) - 150лв с италянски дисплей.
(Други на пазара няма като вариянти,китайски не се пройзвеждат за там)
Смяната излиза около 150лв + (10 - 15лв куриери)
*Ако си с голям дисплей - 150лв е смяната с китайски дисплей.
Има вариянти за Датски или Италянски (нам цената е около 240лв)
*Ако си с малкият (половинка дисплей) - 150лв с италянски дисплей.
(Други на пазара няма като вариянти,китайски не се пройзвеждат за там)
-
Благодаря ви за информациите :) Наздраве :)
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
При мен е половин дисплей но пасата е б5 2000г. Дисплея свети целия в червено и не се вижда нищо, а от скоро като се оправи да се вижда си върти менютата сам. Интересуваме само дисплея ли е проблем, или е нещо друго. И само дисплея без монтаж колко струва. Благодаря.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Той колометража,ще да е motometur си мисля.Едва ли ще е VDO (това си го провери,важно е).
А това че върти менютата,може да се дължи на заседнал бутон на лоста за управление.Или притиснат кабел,от този сноп на маса примерно...
А това че върти менютата,може да се дължи на заседнал бутон на лоста за управление.Или притиснат кабел,от този сноп на маса примерно...

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: 1.9tdi 2003
Много изчерпателни отговори по темата.А ако се дойде на место може ли там да се демонтира таблото,да сев смени дисплея и да се монтира наново.Като време колко ще отнеме?И евентуално да оставите някакви координати за връзка :)
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
gushev написа:Много изчерпателни отговори по темата.А ако се дойде на место може ли там да се демонтира таблото,да сев смени дисплея и да се монтира наново.Като време колко ще отнеме?И евентуално да оставите някакви координати за връзка :)
Ами има значение,VDO километраж се сменя дисплея.
За голям дисплей отнема някъде около 2 часа смяната със сваляне и качване на километража.
За малък дисплей,около 1 час.
Като на пасата се сваля по трудно километража,от на голф 4 или бора.