пасат b3 странно стържене в ляво колело

Техническа и сервизна информация за Passat
rado_lv
Автомобил:
Двигател:

пасат b3 странно стържене в ляво колело

Мнениеот rado_lv » Чет 13 ное 2014 8:11

Здравейте, колети от доста време имам следния проблем който не мога да реша ,колата е пасат b3. Чува се едно стържене (скърцане) от предно ляво колело интересното е че при подаване на газ то изчезва, а при отпускането и по инерция се чува при свиване на ляво при по голяма скорост пак се губи но при маневра се чува навсякъде? Това стържене се променя постоянно от време на време се губи до незначително после пак се усилва направо ме побърква при натискане на спирачката пак се чува не усeщам да има някаква промяна! Въпросът ми е възможно ли е да е от износен спирачен диск ? Вчера смених всичко по предницата , направо дадох пари да си купя 1 пасат за части! Само карета и лагер не съм сменял ! Дисковете са ми доста поизносени за смяна са но се чудя дали не може да е от карето или кутия или лагер? Всичко и по носачите е сменено ! Благодаря на отзовалите се!

kenar11
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно стържене в ляво колело !

Мнениеот kenar11 » Чет 13 ное 2014 14:36

При мен беше същото положение.Чуваше се и стържене и виене. Вътрешната черупка на лагера беше превъртяла в главината.

rado_lv
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно стържене в ляво колело !

Мнениеот rado_lv » Чет 13 ное 2014 18:49

Нали свалях шенкела че сменях амортисьори и го въртях на ръка не чух да има проблем но лагера не е натоварен и няма как да разбера дали е от него ,но и на мен натам ми бият съмненията защото се чува само когато е под товар даже и на крик вдигах колелото и го въртях на скорост имаше едвам забележимо стържене да не кажа че даже не се чува нищо! Само че не ми е ясно как някой път скърцането почти изчезва и така карам доста и после пак се появява ако е лагер трябва постоянно да се чува. Шума който се чува не е постоянен ,а все една стърже на определено място ! Все едно опира на определено място !

Последна промяна от gr_kanev на Чет 13 ное 2014 19:07, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Re: пасат b3 странно стържене в ляво колело

Мнениеот Dushan » Чет 13 ное 2014 19:21

При мен е същото. При мен при десен завой се чува по силно, а при ляв както при колегата все едно спира шума. При по висока скорост интервалите на шума начестяват. След като смених гумите като чели намаля шума.
Появи се 300 километра след като сменях лагери и външно каре. Накладките ми са за смяна и не износват равномерно диска. Предполагам че е от това, но не знам. Скоро няма да имам свободно време да сменя накладките и да хвана ръба на дисковете за да разбера. :cry

rado_lv
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат b3 странно стържене в ляво колело

Мнениеот rado_lv » Пон 01 дек 2014 13:44

След като не можах да открия причината продължих така да си карам до днес ! Сутринта тръгвам и се чува страхотно виене ! Вдигам на крик и познайте какво установявам, лагера вече тотално се срина колелото се клати на всички посоки по 3-4 мм. Подведе ме това че не бях чувал лагер да стърже ! Колегата се оказа прав ! Благодаря на отзовалите се ,може да закривате темата ! Да добавя колелото се клатеше защото се била отвила гайката,скърцането беше от главината лагера беше превъртял в нея. С нова главина и нов лагер всичко се оправи.

Върни се в “Passat”