Audi A6 vs. Vw Passat vs Alfa 159
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Re: Audi A6 vs. Vw Passat vs Alfa 159
И със същия мотор като на пасата и аудито.Мерси.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Влад от къде ги вадиш тия цени....
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
vucata написа:Влад от къде ги вадиш тия цени....
Цъкни на долните линкове:
http://drive.bg/product_info.php?cPath=10150_10157&products_id=13357&ModelId=23172&osCsid=qml8ktg2apqag4b4sr6b3u6ji4
http://drive.bg/index.php?ModelId=23172&cPath=10150_10151&osCsid=qml8ktg2apqag4b4sr6b3u6ji4
Съединител 570 лв. + маховик 1950

Яко а? Б@х тез Алфи, то направо като Мерцедес да поддържаш

- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Колега, разшири гамата на седаните. Аз съм пред подобна дилема и все повече клоня към СААБ 9-3 ТТИД 180 коня, но за съжаление няма много голям избор. Иначе 1.9 мотора е същия като при Алфа (със 150 коня и с туинтурбото 180 коня). В момента проучвам модела и имам добри отзиви за колата (доколкото мога да събера такива). Общо взето е Опел в опаковка на СААБ и с мотор на Фиат
, но за момента е един от фаворитите за около 15-16 хиляди лева бюджет (покупна стойност), предвид проблемите с дюзи маховици и пр. при алтернативите както е при теб.

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Стеф...чакай сега, ако трябва да гледаме цени аз намерих много по-евтин вариант на ЛУК например както и винтовете които са 22 лева
http://mot.bg/mahovik-luk-mt293221.html
http://www.autokelly.bg/Catalog.aspx
Другото което е до колкото са писали в алфа форума, не е задължителна смяната му освен ако не е заминал
http://mot.bg/mahovik-luk-mt293221.html
http://www.autokelly.bg/Catalog.aspx
Другото което е до колкото са писали в алфа форума, не е задължителна смяната му освен ако не е заминал
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
drive.bg ... невероятни цени, как не съм го знаел до сега, все от там щях да си пазарувам части за колата 
Като стане въпрос за части и подръжка, все тоя глупав сайт навирате...що така, много са им актуални цените ли, или са най ниските в галактиката?

Като стане въпрос за части и подръжка, все тоя глупав сайт навирате...що така, много са им актуални цените ли, или са най ниските в галактиката?
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
от алфите следя единствено за 1.9 JTD. Другите мотори въобще не ги гледам. От пасат B6 2.0ТДИ се отказах категорично предвид стотиците оплаквания от този мотор. Ауди А6 C6 също го отписах предвид ненормалните пари за подръжка, а и читаво 3.0 ТДИ за под 16-17 бона трудно се намира и то от 2004-2005година.
Колебая се дали да падна малко по-долу и взех да гледам за Пасат 5.5 1.9ТДИ 131 коня, въпреки че тук недостатъка е че тези автомобили се крадат адски често.
Колебая се дали да падна малко по-долу и взех да гледам за Пасат 5.5 1.9ТДИ 131 коня, въпреки че тук недостатъка е че тези автомобили се крадат адски често.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
dimovip написа:И със същия мотор като на пасата и аудито.Мерси.
Щом казваш и си сигурен...
Сигурно и 1.9тди при Голф 3 и Голф 5 е един и същ, а?
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Не съм споменал такова нещо, а че тоя 2.0 тди дето го плюеш после го препоръчваш ама в сеат.Не намирам много логика в мнението ти.И съм сигурен в това, което казвам.
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
Dagestan написа: До скоро поне при Vw поемаха част от сумата ако 2.0тди спука глава и сменяха безплатно дефектните дюзи, но вече си плащаш като поп ако изтрещят. .
Тва за дюзите го твърдиш, защото?
Nikkolay написа:От пасат B6 2.0ТДИ се отказах категорично предвид стотиците оплаквания от този мотор.
Поредният чел, недочел...Тоя мотор има три ЕВТИНИ проблема, ако му обърнеш внимание НАВРЕМЕ.
То нали кола се гледа преди да се купува.
И от дилемата за колите се отказа от Пасата,щото разни неразбиращи хора обясняват колко е зле,от Аудито се отказа,понеже там поддръжката била много скъпа и реши да си го набиеш с Алфа.Чудесен избор,ще се запознаеш с доста нови хора в различните сервизи.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
dimovip написа:Не съм споменал такова нещо, а че тоя 2.0 тди дето го плюеш после го препоръчваш ама в сеат.Не намирам много логика в мнението ти.И съм сигурен в това, което казвам.
Нещата, които съм споменал като проблемни са при 2.0тди помпа-дюза, при 2.0тди комън-рейл ги няма. При Сеата всички дизели за комън-рейл. За Пасат Б6 2.0тди комън-рейл ще трябва да се бръкне двойно, отколкото за Сеата, а ако иска Ауди А4 с 2.0тди комън-рейл, ще трябва да мине на Б8, а там цените за покупка са все още космически.
Pagemakerboy написа:Dagestan написа: До скоро поне при Vw поемаха част от сумата ако 2.0тди спука глава и сменяха безплатно дефектните дюзи, но вече си плащаш като поп ако изтрещят. .
Тва за дюзите го твърдиш, защото?
Не съм имал намерение да се заяждам със собственици на Пасат Б6. Един познат си купи такъв Пасат с дюзи Сименс и му се наложи да смени 1 - това му струваше над 1000лв в представителството на Vw във Варна. Тук във форума бях чел, че ги сменят безплатно, но явно вече не.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pagemakerboy написа:Nikkolay написа:От пасат B6 2.0ТДИ се отказах категорично предвид стотиците оплаквания от този мотор.
Поредният чел, недочел...Тоя мотор има три ЕВТИНИ проблема, ако му обърнеш внимание НАВРЕМЕ.
То нали кола се гледа преди да се купува.
незнам кой е недочел, дори известни форумни майстори ме посъветваха да бягам от този мотор 2.0 ТДИ на Б6...онзи ден дори ходих да сменям на голфа разни работи, в сервиза имаше 3 такива пасата

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Форумът няма нужда да си пишем кой колко коли видял в сервиза...
В България (по данни на КАТ към 1 юли 2014) има 476'000 регистрирани VW-та. Alfa Romeo има 30'000. Т.е. на всяка Алфа има по 16 VW-та на улицата. Колко има в сервиза в момента не е фактор, защото със сигурност там съотношението не е 16:1.
Аз лично съм виждал 2 алфи едновременно в сервиз, но 32 VW-та едновременно не съм виждал дори в сервиза на VW.

В България (по данни на КАТ към 1 юли 2014) има 476'000 регистрирани VW-та. Alfa Romeo има 30'000. Т.е. на всяка Алфа има по 16 VW-та на улицата. Колко има в сервиза в момента не е фактор, защото със сигурност там съотношението не е 16:1.

Аз лично съм виждал 2 алфи едновременно в сервиз, но 32 VW-та едновременно не съм виждал дори в сервиза на VW.

- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не съм казал, че конкретно ще взимам Алфа 159, просто питах някой дали има впечатления от тях. А иначе за Пасат B6 2.0TDI дори моя приятелка от Порше Изток ме посъветва въобще да не гледам за такава кола с този мотор...
Така или иначе вече се преориентирах към Mazda 6

Така или иначе вече се преориентирах към Mazda 6
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”