Малко глупав въпрос но има ли чалъм как да се съхрани по дълго силикон на victor reinz ?
Днес сменях гарнитурата на капак и ми остана повече от половината тубичка.
Има ли начин да се съхрани за по дълго време? Обикновено за около месец и започва да се стяга и от вътре.
В момента съм си го затворил с първоначалната капачка а не с фунията.
Правилно съхранение на силикон Victor Reinz
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Правилно съхранение на силикон Victor Reinz
в хладилника
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Цената му не е фантастична за да не го прежалиш, ноооо верно ли слага силикон на гарнитурата на капака и защо!?
Защо не? Аз също слагам тънък филм върху гарнитурата (само на гумените, разбира се) с цел да се подсигуря, че няма да протече или поне ще изкара по-дълго.
Силиконът беше към 14 лева една тубичка, а от него ти трябва наистина малко... та не е лошо да се запази по-дълго, ако може. Аз моя го държа в гаража, в оригиналната си опаковка, вече около година стана и няма проблем, скоро го използвах.

ЕDIT: 6 месеца по-късно исках да използвам силикона ама греда - беше засъхнал. За щастие от долната страна на тубичката все още имаше малка част, която не беше засъхнала, но явно си има някакъв живот все пак.
Силиконът беше към 14 лева една тубичка, а от него ти трябва наистина малко... та не е лошо да се запази по-дълго, ако може. Аз моя го държа в гаража, в оригиналната си опаковка, вече около година стана и няма проблем, скоро го използвах.

ЕDIT: 6 месеца по-късно исках да използвам силикона ама греда - беше засъхнал. За щастие от долната страна на тубичката все още имаше малка част, която не беше засъхнала, но явно си има някакъв живот все пак.
Последна промяна от GLI на Нед 31 май 2015 17:45, променено общо 1 път.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
С тези силикони там най много да си подсигурите парче силикон в някоя маслена магистралка, я към повдигач, я на друго място, последиците на всеки са му ясни. Гарнитурата е измислена да не се слага силикон, особено гумената, но всеки си знае.
Преди 5-6 години сменявах фланеца с датчиците за антифриза, в магазина нямаше наличен същия и сложих малко, наистина малко силикон да закърпя положението за ден-два докато си взема фланец. Преди седмица го открих силиконеца заглавен порядъчно добре в един от отворите на гарнитурата на главата.
Преди 5-6 години сменявах фланеца с датчиците за антифриза, в магазина нямаше наличен същия и сложих малко, наистина малко силикон да закърпя положението за ден-два докато си взема фланец. Преди седмица го открих силиконеца заглавен порядъчно добре в един от отворите на гарнитурата на главата.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Вие май не сте виждали много правени от малоумници двигатели...

Това е глава на субару врх. Там, където е заградено се намира гарнитурата на главата, а това, което е излязло от нея Е СИЛИКОНЕЦ !!!! :D
П.П.
Няма да кажа на капака колко имаше, но мисля, че щом на гарнитурата на главата бяха сложили можете и сами да се досетите :D

Това е глава на субару врх. Там, където е заградено се намира гарнитурата на главата, а това, което е излязло от нея Е СИЛИКОНЕЦ !!!! :D
П.П.
Няма да кажа на капака колко имаше, но мисля, че щом на гарнитурата на главата бяха сложили можете и сами да се досетите :D
-
- Автомобил: Seat
- Двигател: ALH
А при ALH end ASV когато ти протече от капака и звъннеш и ти кажат че струва гарнитурата 200лв щот върви с капака,какво правим?
Този силикон спасява положението,просто няма да се уливате като хлапета когато го нанасяте! А по темата аз си го съхранявам в оригиналнста тубичка с капачката и нищо му няма.
Този силикон спасява положението,просто няма да се уливате като хлапета когато го нанасяте! А по темата аз си го съхранявам в оригиналнста тубичка с капачката и нищо му няма.
zahri-emin написа:А при ALH end ASV когато ти протече от капака и звъннеш и ти кажат че струва гарнитурата 200лв щот върви с капака,какво правим?
Как какво правиш - купуваш ги. Не ги сменяш всяка година, че да го мислиш. Ти 200лв. ако нямаш за капак и гарнитура ми е чудно ролки, ремъци и масла какви слагаш? Ролки от стругаря и най-евтиното минерално от варела

-
За това не пиша тук всички са се правят на много умни и на много богати. Аа относно поста,нито ме познаваш,нито знаеш какво карам,нито пък имаш представа как си обслужвам колата. Така че следващия път когато решиш да се правиш на екстра сенс запази резултатите от сеанса за себе си. Поздрави 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Който не знае как да маже силикон - за негова сметка си е. До сега не съм видял Виктор да се откъсне, ако е сложен както трябва.
zahri-emin написа:нито знаеш какво карам
Със сигурност нищо по-скъпо от няколко хилки. Но каквото и да е - жалко за колата.
zahri-emin написа:нито пък имаш представа как си обслужвам колата.
Е баш за това добихме най-ясна представа. На всички им е пределно ясно колко си """обслужваш""" колата.
-

Последна промяна от zahri-emin на Чет 13 ное 2014 20:30, променено общо 1 път.
- dontaskdontsay
Лелеее, колика тема има изписана за АБУ-то и специално за гарнитурата на тоя капак а един не се обади там.
Сега при свършен факт половината форум се изтърси за да каже че не е трябвало да се слага силикон
Сложил съм изключително малко силикон и отвън не ми е излязъл никъде, да се надявам че и от вътре не е излязъл. Единствено малко се е показало на дъгата при делкото.
Сега при свършен факт половината форум се изтърси за да каже че не е трябвало да се слага силикон

Сложил съм изключително малко силикон и отвън не ми е излязъл никъде, да се надявам че и от вътре не е излязъл. Единствено малко се е показало на дъгата при делкото.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, с тапичката в хладилника. Вече 4години така го съхранявам и си е добре. Но скоро ще купувам, че свършва.
- dontaskdontsay
Или съм най големия карък или това което съм купил не е Victor Reinz. Два пъти взимам и двата пъти стяга в самата туба за около 1-2 месеца
Утре ще го метна в хладилника пък то ще покаже

Утре ще го метна в хладилника пък то ще покаже

Върни се в “ОФФ-Топик - други”