Здрасти пак. Малко съм досаден. Тези дни смених дистрибуторната капачка и палчето - палец EPS, дистрибуторната някаква немска уж. Палчето старо беше черно, а на капачката изводите - бяха поизядени. Искам да попитам 2 неща - старата капачка беше Бош. Освен капачката, има и пластмасов черен кожух. Задължително ли е да се слага и върши ли някаква особена работа този кожух? Второто - смених капачката, защото ми се стори, че колата прескача и малко неравномерно върви под 2000оборота. Сега като че ли не го прави, но продължавам да забелязвам как като натискам газта плавно до 1500оборота, трябва да натисна малко по-силно да се вдигнат, иначе оборотите падат отново на около 900-1000. Ако през това време пусна газта, на колата й падат оборотите много, виждам как оборотомера рязко пада, а колата се опитва да изгасне. Ако над 1500-2000 оборота направя същото, няма такова поведение. Връща се на 900-1000 и това е, но не се опитва да гасне.
Капачката я смених поради факта, че нещо не работи равномерно, хвърчат искри от нея върху скобите, които я държат и оборотите по едно време направо ми играха с такта на музиката в колата

Това образно казано, просто на празен ход гледам как стрелката играе нагоре-надолу.
п.п Кожуха не го сложих, защото ме е страх, че няма да мога да си наредя кабелите правилно и ще объркам подредбата. От старата към новата капачка съм ги прехвърлял кабелите един по един. А за да го извадя от старата капачка, трябва да сваля всички кабели до един, да го сложа на новата и тогава да почна да редя кабелите наново.