passat b3 89 г. 1.8 mi RP смяна лагери на паразитен вал
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: passat b3 89 г. 1.8 mi RP смяна лагери на паразитен вал
За да направите читаво тая операция ,двигателя навън! Смяната я съчетайте с подмяна и на други износени елементи и премерване на състоянието на цилиндрите. Тогава блока може да се ремонтира лесно и реално качвате перфектен двигател. От тея лагери пада зверски налягането на маслото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Към колегата "Stenly". Това което ми препоръчваш звучи меко казано перфектно. С удоволствие бих го направил, стига да не излезе прекалено скъпо. Все пак трябва да се огранича до някаква сума. Знам, че е грехота да свалиш двигателя и да не използваш случая, за да смениш всичко, в което се съмняваш че би ти създало проблеми в бъдеще и пак да трябва да сваляш двигателя. Ако се стигне до сваляне на двигателя, ще преценявам на момента и доколкото са ми възможностите. А проблеми с налягането на маслото нямам. Даже не само с маслото, а като цяло нямам промяна в работата на двигателя. Аз и затова все още не съм решил твърдо какво да предприема и все още събирам мнения по въпроса.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Карай и си свиркай, колкото изкара. Аз бих измерил налягането на маслото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И налягането на маслото ще измеря този понеделник. Може ли някой да каже в какви граници трябва да е налягането. Разбрах, че се измерва с уред, който се поставя на мястото на датчика за налягане, не не можаха да ми кажат дали на този за ниско или високо налягане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте. Никакво развитие до момента на моя проблем. Ходих на още 2-3 сервиза само за мнение и всеки казва някакви предположения, но нищо конкретно. Последния път ми казаха за някаква ламарина, която се намира под пластмасовите капаци на ангренажния ремък и има вероятност зъбното колело на паразитния вал да опира в нея. Ще го проверяваме това тези почивни дни. За капак на всичко ми е избила семерина /може би на същия този вал/ и капаците на ангренажа са в масло. Не знам това дали може да има общо с проблема с шума, който все още не съм установил от къде е. Някой ако има мнение по въпроса, моля да го изрази. Това, което искам да попитам е, дали някой може да ми каже как да се свържа с Vaskoto1. Знае ли някой негов телефон или къде работи и къде може да бъде открит за мнение. Преди време бях чел тук във форума, че има сервиз в София. Някой ако може да даде негови координати ще съм му безкрайно благодарен.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
svilen0974 написа:... дали някой може да ми каже как да се свържа с Vaskoto1.
Всеки!
Достатъчно е да влезеш в раздел Сервизи и сам ще намериш координатте му.
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Карайте спокойно,на един приятел гоуфа изкара над 250 000км със виещ паразитен вал и така го продаде пледи време го видях още се движеше,просто ремонта е много сложен и нерентабилен ,пък и така с виещ вал нищо няма да му стане само шумът дето дразни,това си и е като детска болест която не и пречи
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, току що измерихме налягането на маслото в двигателя. Първо завихме уреда на мястото на датчика за ниско налягане /който е на главата/. На студен двигател показа 5 атмосфери. Като загря колата до 90 градуса падна на 0,5 атм. След това го завихме на мястото на датчика, който е за високото налягане /над масления филтър/. На загрял двигател показва 1 атм. Нямахме време да го чакаме да изстине, за да видим колко ще покаже на студен двигател. Сега въпроса ми към Вас е, дали налягането на маслото е добре???
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Трябвало е да мерите на 2000 об/мин!Има много теми по въпроса! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерихме. На 2000 оборота е 1,5 атмосфери на горния датчик. На 3000 оборота е 2,5 атм.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Освен антифриза, трябва да е загряло и маслото. При палене студено и каране до 90 гр по табло, маслото не е повече от 60-65 градуса. За да загрее маслото на 90, трябва по-сериозно натоварване след загряване на антифриза.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Така е! Какво е налягането на датчика при филтъра на 2000 об/мин? Трябва да е много над 2,5бар!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Налягането на датчика при филтъра на 2000 оборота е 5 бара.