Добавки за дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Re: Добавки за дизел

Мнениеот goro21 » Пон 15 сеп 2014 23:04

някой ползвал ли е тази редекс дизел за почистване
Прикачени файлове
redex1.JPG

Потребителски аватар
Juiced
Автомобил: Hyundai Terracan
Двигател: J3

Мнениеот Juiced » Вто 16 сеп 2014 8:16

Аз доста често го ползвам, и съм доволен. Ако не си ползвал добавки преди това , след като си изразходиш количеството си смени горивният филтър.

Потребителски аватар
goro21

Мнениеот goro21 » Вто 16 сеп 2014 8:21

гледам че е на промоция в метро 500мл+500мл за 20лв, не съм ползвал добавки до сега -освен 1л 2т масло, и това ме притеснява да не вдигне боклука от резервоара ,помпа да не протече нещо.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Вто 16 сеп 2014 8:23

Чат-пат Лики Моли Дизел Адитив :smile

VW GOLF6
Автомобил: Golf 6
Двигател: 2.0 TDI

голф 6 CR 2000 TDI добавка към горивото

Мнениеот VW GOLF6 » Чет 13 ное 2014 18:20

Коя е най-добрата добавка за прочистване на горивната система на голф 6,двигател Комън рейл 2000 кубика TDI ?

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 6 CR 2000 TDI добавка към горивото

Мнениеот lubopa4kata » Чет 13 ное 2014 20:14

CASTROL TDA :th_up

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 13 ное 2014 22:49

Добавката на Castrol TDA е за поддържане на горивната система и предпазване от замърсяване.

За почистване на замърсена горивна система могат да се ползват някои от добавките на Bardahl в зависимост от степента на замърсеност.

За средно замърсени системи е препоръчително да се използва Bardahl за почистване на дизелови инжектори 6 в 1.

За силно замърсени системи се използва Bardahl - Diesel injection restorer 11, Bar-5492. И двете добавки могат да бъдат закупени с отстъпка от клубния онлайн магазин.

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Нед 16 ное 2014 1:39

Като не е за почистване защо в описанието точно във фирмения магазин пише това в първия ред още?

Castrol TDA може да се използва целогодишно и най-вече през зимата, като предлага редица предимства за дизеловите автомобили:

Почиства дизеловите инжектори и горивните камери;
Двигателят работи по-тихо и спокойно;
По-тих студен старт;
Намалено образуване на сажди в изгорелите газове;
Оптимална защита на DPF (филтър за твърди частици);
Подобряване на цетановото число на горивото;
Защита от корозия на цялата горивна система;
Намаляване на разхода на гориво и др.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 16 ное 2014 1:56

Ето го сайта на Castrol. Общо взето тази добавка е за профилактична употреба, а има други специализирани продукти на Bardahl например, които са специално за решаване на проблеми със замърсени горивни системи, както е написал Добрин. За по-сигурно информацията на сайта е променена. Вместо "почиства" вече пише "поддържа чисти", което е горе-долу еднакво, но все пак по-точно :wink

Потребителски аватар
goro21

Мнениеот goro21 » Нед 16 ное 2014 12:38

Да ви кажа незнам има ли файда от тези добавки , от около 2 месеца(около 80-100л гориво) използвам Редекс за почистване от по горния ми пост. не забелязвам кой знае какви промени(дизел все си трака-ама ми е 1ви карам го от 1 година) но една нямаша как да не забележа разход на място по борд преди ми стоеше на 0,4л/ч а сега показва 0,3л и то с включени фарове дори и когато още нее стигнал 90гр мотора. От което си правя извода че малко или много действа.

Потребителски аватар
manchorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manchorov » Вто 18 ное 2014 14:23

Никакъв ефект няма от добавките при моята кола.1.9 тди 105 коня.2 пъти слагам на лики моли и един път една друга,но и забравих името.(синя опаковка за коман реил мотори пише на нея,скъпа е и ми казаха че била единствената добавка която реално помагала)При мен нямаше никаква промяна,нито в шума на мотора,нито в разхода.Явно всичко е нормално при мен.Причината да ги пробвам беше шума на помпа дюза мотора на VW 1.9tdi.Това ми е първия дизел на реални 125к. купуван лично от мен от Германия(от дилър на марката).Живея в Германия и карам колата само със скъпата нафта на Шел.Тотално съм разочарован от този мотор,слаб и много шумен.Единственото хубаво му е разхода.Около 7 градско,и 5-5.5 извън градско.Не знам какво толкова му харесват и какво толкова го хвалят този скучен и шумен двигател.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 18 ное 2014 17:17

manchorov написа:Не знам какво толкова му харесват и какво толкова го хвалят този скучен и шумен двигател.

Тя темата е за добавките,но иначе освен разхода за който си съгласен че е добър другото нещо за което е предпочитан е че се води "безпроблемен" а това хич не е малко за хора с ниски доходи !Виж за шума нещата са субективни,сега притежателите на такива ще ти кажат че си харесват ръмженето на PD-то което за съжаление няма как да се оправи с каквато и да е добавка :th_up Иначе аз съм "ЗА" редовното използване на добавки и редовно сипвам това
Изображение

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Вто 18 ное 2014 17:18

Ако колата си е наред, няма какво да се случи каквато и добавка да й се сложи. Единствено, ако се сложи такава, която повишава цетановото число, в по-малко съотношение, може би ще се усети една идея по - пъргав мотор, но нищо повече. Не знам колегата какво не му харесва на този мотор, но аз смятам, че най-вече е надежден - какво повече му трябва на човек :mhihi . За други цели си има и 131 к.с и слагане на чип, но това е друга тема. Аз лично си слагам Кастрол ТДА и нито хубаво, нито лошо мога да кажа за нея - слагам я профилактично. Ако недай боже се стигне до наливане на по-агресивни добавки, няма да слагам такива, а направо ще вкарвам колата в бокса.

lubo_911
Автомобил: VW POLO 1.7 SDI 60 k.s.
Двигател: 6N 6KV

Re: Добавки

Мнениеот lubo_911 » Чет 20 ное 2014 0:58

morfei1 написа:
d1daka написа:На каква цена е ? И има ли разлика ? :)

23лв за литър. Разрежда се два грама на литър гориво. Ефект има, пробвах два резервоара без нея и колата ми пушеше грозно, като я настъпя. Аз съм прекарал до сега около 7 - 8 бутилки доволен съм :) .
Колега от къде да си взема и аз такава добавка че намерих само 250 мл

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пет 26 дек 2014 18:57

Днес сипах Кастрол ТДА. Сутрин като е запаля понякога мотора не работи равномерно. Майстора каза може да имам някаква зацапана дюза и да пробвам с някаква добавка... Иначе е купих за 15лв от магазин за автоаксесоари..

Върни се в “Дизелови агрегати”