Добър вечер!
Извинявам се предварително за глупавият въпрос. Карам Golf 4 от 2 месеца и реших да сменя тонколоните понеже свири само тази на предна дясна врата. Та въпроса ми как мога да разбера дали на задните врати има изобщо тонколони, защото не свирят, без да свалям корите? Ако има значение радиото е оригинално. И ако може да ми предложите някои евтини тонколони за съответната кола. Мерси предварително.

Golf MK4 - Въпрос за тонколони
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
Re: Golf MK4 - Въпрос за тонколони
Няма как освен ако не успееш да погледнеш през декоративната решетка.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Вадиш радиото и с една батерийка 1.5V, размер ААА (за дистанционно за TV) с две кабелчета пускаш ток в евробуксата (в съответните пинове за всяка колона). Ако се чуе пукане, значи имаш колони 

-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Почти сигурно нямаш , колега...ако човека преди теб не е сложил.
П.П. Да използвам темата да питам - при мен понякога като слушам някво CD и се чува само от дясната колона...а като цъкна на радиото се чува нормално и от двете ?
П.П. Да използвам темата да питам - при мен понякога като слушам някво CD и се чува само от дясната колона...а като цъкна на радиото се чува нормално и от двете ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
cekoF1 написа:Добър вечер!
Извинявам се предварително за глупавият въпрос. Карам Golf 4 от 2 месеца и реших да сменя тонколоните понеже свири само тази на предна дясна врата. Та въпроса ми как мога да разбера дали на задните врати има изобщо тонколони, защото не свирят, без да свалям корите? Ако има значение радиото е оригинално. И ако може да ми предложите някои евтини тонколони за съответната кола. Мерси предварително.
Търси говорители с диаметър 165мм - има много видове по магазините.
Аз бих ти препоръчал тези:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/302756/P11080501/Avto-koloni-HERTZ-DCX-165.3
А задните говорители можеш с фенерче през решетката да видиш дали ги има.
Aleksiev777 написа:Почти сигурно нямаш , колега...ако човека преди теб не е сложил.
Повредата е в самия апарат.Интегралната схема, която усилва звука и тонколоните са едни и за радио и за ЦД.Следователно,вътре не се комутира нормално единия канал - вероятно лентово кабелче или куплунг с лоша връзка.
- Alex_ace
- Автомобил: Golf 4 1.6
Здравей колега. За максимален ефект без усилвател не слагай мидбас колони които си избрал а тези http://www.technopolis.bg/b2c/details/302764/P11080501/Avto-koloni-HERTZ-DSK-165.3
В компекта са и филтрите и високочестотните пищялки които се монтират в решетката до дръжката .
В компекта са и филтрите и високочестотните пищялки които се монтират в решетката до дръжката .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за помощта колеги. Тия дни нямах време да извадя радиото, но що проверя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
bbdraganov написа:Аз бих ти препоръчал тези:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/302756/P11080501/Avto-koloni-HERTZ-DCX-165.3
А задните говорители можеш с фенерче през решетката да видиш дали ги има.
Да те питам тези тонколони събират ли се без да се сменя решетката на вратата и трябва ли да си купувам фланец за нея? Мерси предварително :)
- Alex_ace
- Автомобил: Golf 4 1.6
Здравей колега - взимай това :http://www.technopolis.bg/b2c/details/302764/P11080501/Avto-koloni-HERTZ-DSK-165.3
за отзад не ти трабват мидбас а това за пълния ефект. Събират се идеално в фланеца
за отзад не ти трабват мидбас а това за пълния ефект. Събират се идеално в фланеца
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”