Здравейте колеги,
Днес ми се случи нещо, което до сега не беше ставало.Колата стоя на открито няколко часа и когато поставих ключа и дадох контакт лампата за маслото започна да мига.Изключих контакта и го включих отново-пак мигаше.Понеже бях спрял на един тротоар надлъжно и гумите отдясно бяха на платното слязох и проверих нивото на маслото в мотора-беше си нормално.Запалих мотора и всичко си беше ОК.
Пропътувах около 100км съвсем нормално.Много се чудя защо мигаше лампата за налягане на маслото преди да запаля.
От известно време при включване на контакт ми мига ИП01 подсещането за инспекция ако това има някъква връзка.
Golf MK3 GTI 1994г 2Е Мигаща лампа за налягане на маслото
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf MK3 GTI 1994г 2Е Мигаща лампа за налягане на маслот
Че така трябва да си мига бе колега,това означава че лампата ти е изправна,когато запалиш трябва да огасне.Лампата мига когато липсва налягане в системата,как очакваш помпата да дигне налягане щом не работи..?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Е при мен само свети,и като запаля гасне.Единствено мига за течноста в разш.съд ако е намаляла.
При по-старите табла мисля,че мига лампата...освен нещо датчика да прави мизерии.
При по-старите табла мисля,че мига лампата...освен нещо датчика да прави мизерии.

- vladovelin
Тази сутрин всичко беше както обикновенно-включих контакта лампите светнаха, след като тази за температура на антифриза угасна стартирах и си запали нормално,лампата за маслото си угасна.
За седем години с тази кола за първи път вчера видях да мига лампата за налягане на маслото и то при неработещ мотор.
За седем години с тази кола за първи път вчера видях да мига лампата за налягане на маслото и то при неработещ мотор.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
така се случва когато извадиш кабела от датчика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно.датчикът "ниско налягане" при "контакт"-трябва да дава връзка към "маса",а този за "високо налягане"-да не дава връзка към "маса".Ако тази постановка не се получава-почва да мига лампата за маслото.Ситуацията е точна..пак повтарям-при "контакт".Ако след стартиране всичко загасва правилно,то обикновено става въпрос за датчик-"ниско налягане"(не дава "маса",дали поради повреда,дали поради букса...).При мен на 1.8 ,датчиците са върху конзолата на масления филтър.
Мигала ми е тази лампа и при стартиране,датчици изправни,но се беше загубил сигналът към оборотомера...абе "система за ранно предупреждение"-типична за VW.Лампата за маслото при "контакт" трябва да свети..постоянно!
Мигала ми е тази лампа и при стартиране,датчици изправни,но се беше загубил сигналът към оборотомера...абе "система за ранно предупреждение"-типична за VW.Лампата за маслото при "контакт" трябва да свети..постоянно!
- vladovelin
Според това което е написал колегата по-горе, днес направих проверка на кабелите на датчиците за маслото и намерих на датчика на масления филтър буксата беше много разхлабена и направо се клатеше . Претегнах я малко с клещите и влезна плътно на клемата на датчика.
Този на масления филтър датчик за високо налягане ли е ?
Този на масления филтър датчик за високо налягане ли е ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”