Колко газ Ви харчат колите:
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Re: Колко газ Ви харчат колите:
Добре де, нали уж и двамата обичате колите си, не ви ли е гадно да палите на газ на минусови температури ? (нищо лично колеги, просто аз така разсъждавам)
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Кое да ми е гадно колега? Сложил съм кора под двигателя и киче над него (под капака) за да заграва по-бързо двигателя и топлото идва за броени минути зимата... Като се вдървят платната на газовата и им дойде време - 40/50 лева за нови Renzo Landi и съм пак на пътя. Едно време маса народ разправяше, че газта прееб@ава двигателя, а имам толкова познати няъртяли по над 100,000+ километра каращи само на газ и нямат проблеми. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз докато прецакам двигателя, той пасата ще отиде в моргата 100 пъти. за една година съм минал 8500 км така че нищо не е моето каране. 40 може и 50 процента ми е градски пробег. Само снощи съм врътнал 40 км градско. Градското го въртя вечер в малките часове на нощта. Градското е на къси пробези от 1-2 до 3 км и гасене след това и палене след 1 час или 2. Не ме питайте що (не съм бакшиш де). 

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Заредени 74.6 литра, изминати 803 км, от които 40 градски софийски в трафика, 23 градски в Шумен и 740 извънградски. Разход - 9.3 л/100 км. Методът е празно-празно. Бензиновата ми помпа работи.... 

- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
През отпуската доста км си врътнах,като маршрутите бяха смесени-магистрали и извънградско. Както каза Сандо преди няколко страници 10-та/100км газ си започва от 130км/ч,та на 140км/ч си е 10.5-10.6/100км. Моя разход за целия пробег от 1100км беше 10.4газ/100км. Градското е около20км,междуселските пътища съм карал 110-120,магистралите 120-140км/ч
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Не е по темата, но ще го покажа нагледно
Мотора е на поне 400 хиляди км известни на мен, последните 130 хиляди са на газ, отварях го за смяна на гарнитурата на главата, буталата и клапаните неразличими от нови, снимки на клапаните нямам, но дори не се нуждаеха от пасване

nokiangage написа:Кое да ми е гадно колега? Сложил съм кора под двигателя и киче над него (под капака) за да заграва по-бързо двигателя и топлото идва за броени минути зимата... Като се вдървят платната на газовата и им дойде време - 40/50 лева за нови Renzo Landi и съм пак на пътя. Едно време маса народ разправяше, че газта прееб@ава двигателя, а имам толкова познати няъртяли по над 100,000+ километра каращи само на газ и нямат проблеми.
Мотора е на поне 400 хиляди км известни на мен, последните 130 хиляди са на газ, отварях го за смяна на гарнитурата на главата, буталата и клапаните неразличими от нови, снимки на клапаните нямам, но дори не се нуждаеха от пасване

- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Заредени 25,23л
изминати 285,5 км
Скорост: 100км/ч с темпомат (автопилот)
Разход 8,8л/100км
Маршрут: магистрала Тракия (Бургас - София)
Голф 4 1,6 АКЛ
П.п.: нямаше много трафик и през цялото време карах на темпомат.
изминати 285,5 км
Скорост: 100км/ч с темпомат (автопилот)
Разход 8,8л/100км
Маршрут: магистрала Тракия (Бургас - София)
Голф 4 1,6 АКЛ
П.п.: нямаше много трафик и през цялото време карах на темпомат.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
От Бургас до София май са повечко километрите. За толкова ниска скорост разхода ми се струва прекалено голям.
- plamski3
Да, километрите са с около 100 повече, но на мен за толкова ми стигна газта.
Засичането е празно-празно т.е. празна бутилка се пълни до горе и се гледа след колко км ще свърши газта. Този разход е реален и на мен ми харесва и ме устройва. Отделно кефа от темпомата е огромен. Мога да напиша, че ми е дало и по-малко, но се губи смисъла от постовете. Прегледай разходите на газ за този двигател и ще разбереш, че е напълно нормален, даже е нисък.
Засичането е празно-празно т.е. празна бутилка се пълни до горе и се гледа след колко км ще свърши газта. Този разход е реален и на мен ми харесва и ме устройва. Отделно кефа от темпомата е огромен. Мога да напиша, че ми е дало и по-малко, но се губи смисъла от постовете. Прегледай разходите на газ за този двигател и ще разбереш, че е напълно нормален, даже е нисък.

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
С добра настройка и двигател разхода е около литър по-долу.При теб ми се струва нормално имайки предвид,че си карал на темпомат 

- plamski3
Това може би е най-ниския ми разход от както имам колата (и газта) - 3 години.
Настройката според мен е ок, както и според газаджията.
На газ при такава скорост и без темпомат ми гори около 9,5 - 10.
На бензин с тази скорост и без темпомат ми гори около 7,5
Ако е сигурно, че ще е налице по-нисък разход, без да изгубя динамиката на колата, докато карам на газ, съм ок да отида и да ми я настроят. Но не мисля, че ще се постигне литър надолу.
Пиши ми на лично къде да отида да ми я настроят, че да падне с литър.
Пък ако успее

Настройката според мен е ок, както и според газаджията.
На газ при такава скорост и без темпомат ми гори около 9,5 - 10.
На бензин с тази скорост и без темпомат ми гори около 7,5
Ако е сигурно, че ще е налице по-нисък разход, без да изгубя динамиката на колата, докато карам на газ, съм ок да отида и да ми я настроят. Но не мисля, че ще се постигне литър надолу.
Пиши ми на лично къде да отида да ми я настроят, че да падне с литър.
Пък ако успее

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Последни няколко зареждания твърдо 12 и нещо смесен разход.Учуден съм,миналата година в студовете ми даваше 10.Или напоследък градското ми е повече от извънградското,или понеже все още не подгрявам на бензин се вдига,или липсата на студ и сняг и минусуви температури ми вдига разхода.
Последно 14/100 газ,без светофари,предимно четвърта - пета (2000/2500 об/мин).Нов Волтран,няма и 20000 .Или е изпарител или бангията толкова си дава по дефолт.За центровки ала бала няма да говорим.щото всичко е 6.Паля само на бензин и след 300 метра превключвам.
По същото трасе колега с Клио - 8/100 газ.
Напролет ще сменя изпарителя с Мимгаз,че вече ми писна да вкарвам постоянно пари за кви ли не глупости,и ако се окаже че пак ме мори с висок разход - на пазара ,и си купувам французин или японец.
При 1000 км на месец ,давам средно 60 лева повече от колегата за гориво,за годината това са ми 720 лева,а за 3 години губя една прилична лека кола (2100 лева)
По същото трасе колега с Клио - 8/100 газ.
Напролет ще сменя изпарителя с Мимгаз,че вече ми писна да вкарвам постоянно пари за кви ли не глупости,и ако се окаже че пак ме мори с висок разход - на пазара ,и си купувам французин или японец.
При 1000 км на месец ,давам средно 60 лева повече от колегата за гориво,за годината това са ми 720 лева,а за 3 години губя една прилична лека кола (2100 лева)
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
На един познат ВР6-цата му дава градско 14/100 газ.Има нещо нередно при теб,ако и с нов изпарител не се оправи,направо я махай.При мен е към 12/100 градско на къси разстояния,не можах да я засеча точно,че днес като видях газ на 1.00лв и бързах да сипя.Отдавна не бях виждал литри и лв.да вървят заедно на дисплея на колонката 

Върни се в “Автогазови уредби”