Пасат Б5.5 1,9 тди лампата за маслото свети непрестанно.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Пасат Б5.5 1,9 тди лампата за маслото свети непрестанно
Жълто - ниво (т.е. троицата ниво-температура-вискозитет); червено - налягане.
pavel1828 написа:Колега колко струва това микре?
69лв и стотинки,при официални и неофициални вносители.Това за оригинално такова,заместител не намерих.
- goro21
- Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
- Двигател: Polo 9n
възможно ли е на голф 99, по стъкла 98 да го има тази индикация дето свети жълто и как точно се занулява задържа се нещо ли как става
- malin.angelov
- Автомобил: vw passat
- Двигател: BMP 07
Ако се наведеш, колега и погледнеш картера, ще разбереш веднага дали имаш такъв датчик.
Намира се отдолу на картера и от него излиза кабел
Това микре за 60 лв - е направо безумие!!
Датчика се ресетва, като свалиш клемата на акумулатора и я закачиш! Едва ли ще се наложи да го правите повече от 1 път на 5 години, че да давате 60 лв. за микре, което 99 % от хората не знаят че съществува.
Е всеки сам си решава, ама аз предпочитам да даря тези 60 лв за Snejoki, от колкото да се чудя къде да ги набия в ламарината
Намира се отдолу на картера и от него излиза кабел

Това микре за 60 лв - е направо безумие!!

Датчика се ресетва, като свалиш клемата на акумулатора и я закачиш! Едва ли ще се наложи да го правите повече от 1 път на 5 години, че да давате 60 лв. за микре, което 99 % от хората не знаят че съществува.
Е всеки сам си решава, ама аз предпочитам да даря тези 60 лв за Snejoki, от колкото да се чудя къде да ги набия в ламарината

- fedoracore
- Автомобил: V5
- Двигател: 2.3
Re: Пасат Б4 1,9 тди лампата за маслото свети непрестанно.
[quote="radodar"]Такааа,проблемацията е разрешена!Ето и решението,за тези които не искат да откачат акумулатора.
Датчика наистина се ресетва само и единствено от микро ключа в ключалката на предния капак.При мен се оказа че е прецакана буксата и реално то не е било включено.След като му се помолих любезно,всичко си дойде на мастото без да се налага да купувам ново.
То има следните функции:
Ресетва датчика за ниво на маслото
Алармата го ползва също,като се отвори капака да писне.
Би трябвало да пали и индикация на таблото за отворен капак,но при мен лампа не свети(иначе си има такава)
Май е това,дано да е полезно на някой.Живи и здрави.
колега ,били описал как си решил проблема
Датчика наистина се ресетва само и единствено от микро ключа в ключалката на предния капак.При мен се оказа че е прецакана буксата и реално то не е било включено.След като му се помолих любезно,всичко си дойде на мастото без да се налага да купувам ново.
То има следните функции:
Ресетва датчика за ниво на маслото
Алармата го ползва също,като се отвори капака да писне.
Би трябвало да пали и индикация на таблото за отворен капак,но при мен лампа не свети(иначе си има такава)
Май е това,дано да е полезно на някой.Живи и здрави.
колега ,били описал как си решил проблема
Върни се в “Дизелови агрегати”