Да разбирам ли, че успешно си трансплантирал темпомат на AKL?
Ако да, дай повече инфо как стана. Смени цялото ECU или модифицира твоето?
icefire написа:Честито
Да разбирам ли, че успешно си трансплантирал темпомат на AKL?
Ако да, дай повече инфо как стана. Смени цялото ECU или модифицира твоето?
plamski3 написа:Здравейте, колеги!
Най-накрая и аз се сдобих с частите за тази толкова желана от мен екстра. Към момента имам дросел, компютър, една стоп машинка с 4 крачета. Скоро очаквам да пристигнат ръчката и кабелите за нея.
Имам няколко въпроса относно това как да си направя инсталацията. В една от темите по чуждите форуми прочетох, че трябвало да се разменят кабелите в буксата на дросела. Вярно ли е това? Каква допълнителна инсталация трябва да прекарам? Къде да свържа стоп машинката с 4 крачета? Общо взето ... как да го свържа бе момче?! Имате ли схема по която да се ориентирам. Голфа ми е АКЛ 98-ма без ЕСП.
tonyM написа:За да не променям нищо по ориг.инсталация, аз си направих преходен кабел. За него са необходими 2 букси:
-От страната на новата дросел-клапа 06А133066: Вероятно има VAG-номер оригиналната букса, която точно да пасне, може да провериш в ЕТКА и да поръчаш направо нея. Също може да използваш букса тип 1J0973714G или 4A0973714G и необх.брой пинове N10335807 (необходими са и влагозащитни гумички/пъстенчета за всеки пин). Аз купих букса 4A0973714G от морга, както си е с 1 педя кабели (това е на практика буксата, която е накрая на кабела за старата дросел-клапа), направих и прорез в плоската част, където да влиза чопа на буксата на новата дросел-клапа, и я стягам/осигурявам към новата дросел-клапа със св.опашка. Остава само да провериш/пренаредиш пиновете.
-От страната на кабела на старата дросел клапа 06А1300064J: нова букса тип 1J0973814 и необх.брой пинове N10336105 (необходими са и влагозащитни гумички/пъстенчета за всеки пин). Стягам/осигурявам към буксата за старата дросел-клапа със св.опашка.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 99 госта