Грешка в номера на двигателя - какво да правя?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stigmi
Автомобил: passat b3
Двигател: KR 1991
Контакти:

Грешка в номера на двигателя - какво да правя?

Мнениеот stigmi » Сря 19 ное 2014 5:27

в петак минала седмица си купих пасат б5 1.8т и в пондделник отивам да го регистриам в благоевград и се оказа че номера на двигателя не съвпада с 4 три цифри ... обадих се на бившия собственик и твърди че двигателя не е сменяван бяхме до софия кат и там ни казаха че те неса допуснали грешка и сега вече незнам какво да правя колата е вкарана от шверцария и регистриана в софоя април месец тази година извинявам се ако има правописни грешки но пиша от телефон и зза капак на сичко даже ми откраднаха мигачите на паркинга в софия..

Потребителски аватар
Golf_Gogo
Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB

Re: колеги моля за помощ и съвети

Мнениеот Golf_Gogo » Сря 19 ное 2014 9:12

Не допускали грешки - да бе да. При първа регистрация ми сбъркаха номера на двигателя (BGB вместо BCB) и евро стандарта на който отговаря (три вместо четири). И като се върнах ми казаха същото - те не били сбъркали, аз съм бил сменял двигател и т.н. Добре, че си пазех копие от италианския талон и имах сертификат от Интерпол, че автомобила не се издирва, та гледаха оттам и със сто зора си признаха, че са допуснали грешка. А за евро стандарта беше голяма разправия, че даже стигнахме до дежурните офицери - имали таблици и нямало Голф 4 1.6, който да отговаря на Евро 4. Та добре, че италианците са си свършили работата и в италианския талон бяха записали Евро 4.
Питай бившия собственик дали има копие на швейцарския талон или някакъв друг документ (сертификат от Интерпол, договор за покупко-продажба и т.н.), където номера на двигателя е записан правилно и обратно в КАТ София да се разправяте. Но без някакъв документ ми се струва, че нямаш големи шансове. Успех :th_up

Потребителски аватар
stigmi
Контакти:

Re: Грешка в номера на двигателя - какво да правя?

Мнениеот stigmi » Сря 19 ное 2014 9:56

във стария талон от шверцария пише само код аеб други цифри няма

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 19 ное 2014 9:59

Е добре де, не мога да си отговоря на въпроса как е регистрирана тази кола преди? А сега не искат, да я регистрират защото номера на мотора не отговарял. Според мен този въпросен продавач, нещо не му е чиста работата. Разберете се там, или отивайте при нотариуса да разваля договора и да ти връща парите тоя хитрец. То бива бива, ама чак такава глупост. Филма е доста голям сега, ще те карат да минаваш технотест, да узакониш двигателя и там ще хвръкнат 300 лева и отгоре. :scare3

Потребителски аватар
Golf_Gogo
Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB

Мнениеот Golf_Gogo » Сря 19 ное 2014 10:16

Пробвай да звъннеш в официалният представител на VW за България дали могат по номера на рамата да ти дадат документ с какъв номер на двигател е излязла колата от завода и ако е същият - в КАТ София (или където й е била първата регистрация в България). Ако не е ... е там вече ти си преценяваш дали ще се разправяш с КАТ да регистрираш нов двигател или с бившия собственик на автомобила.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 19 ное 2014 11:23

И като разтрогнат договора пред нотариуса трябва да му върне парите. А там каква сума за придобиване е написано? :wink Водата може да стане много студена за колегата пуснал темата.

Потребителски аватар
stigmi
Контакти:

Мнениеот stigmi » Сря 19 ное 2014 13:14

във договора пише 500 лв ходих до порше софия двигателя е сменяван а хитреца вече даже и не вдига 4000 е сумата която съм му дал даже и пътния данак и нотариоса сам си покрих

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 19 ное 2014 13:19

Ходи веднага при адвокат да ти каже какво да предприемеш. Тук само си спамим а положението ти е сериозно :rolleyes

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 19 ное 2014 13:26

Дори да успее да убеди съда, че продадената вещ не отговаря на описаното в договора, ще му върнат 500 лева с лихвите. Екстра ...
Плащането сигурно е направено на ръка, нали? И няма свидетели? Най-добрият вариант е да се търси продавача и да се види дали има други документи, или нарочно е направил цялата галимация, знаейки, че двигателят е сменен докато той е бил собственик. За съжаление, ако няма доказателства за реалната цена, максималното, което може да получи купувача обратно е 500 лева с някакви разноски ...

Потребителски аватар
stigmi
Контакти:

Мнениеот stigmi » Сря 19 ное 2014 15:13

свидетеля е мой приятел които беше с мен ако искарам фактура от някоя морга че съм купил двигателя дали ще стане да го регистрирам

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Сря 19 ное 2014 15:47

Пред съда важи правилото:
до 1000лв със свидетел
над 1000лв с писмен документ

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 19 ное 2014 18:23

stigmi написа:свидетеля е мой приятел които беше с мен ако искарам фактура от някоя морга че съм купил двигателя дали ще стане да го регистрирам

Едва ли. Когато ходих да си търся документа от моргата за двигателя човекът извади едни списъци и го издири там. Мисля, че попълват някакви декларации какво са внесли със съответния номер и им се води на отчет, щото освен моя имаше още няколко стотин мотора с кодовете и номерата след тях в един списък.
Положението ти наистина е сериозно, защото ако му върнеш колата ще вземеш 500 от 4000 лева, които си дал, така че това не ти е опция. Когато се продава вещ се вписват рама и двигател, явно още в момента на покупката човек трябва да ги сверява и двете иначе се стига и до такива ситуации...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 19 ное 2014 18:41

Преди малко говорих с един нотариус (жена) и ми каза, че тя правила договорите с някаква допълнитена точка в договора, че колата ако след прехвърлянето не може да се регистрира, продавача е длъжен да изплати трикратно сумата попълната в договора! (Примерно ако ти е писана 2 бона) той трябва в този случай да ти даде 6! Но дали е вярно това, не мога да кажа! Иди говори с нотариуса който прави договора!
А относно мотора, малко трудно ще ти дадат фактура, вече при свършен факт. Колата къде е? При теб ли си е, или кат са я взели?

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Сря 19 ное 2014 18:57

На един приятел му объркаха кода на мотора на Ауди а3 1.8турбо.. По точно бяха разменили местата на трите букви... Вместо да напишат ARZ са написали AZR Попитахме познат човек който работи в КАТ.. И каза щом числата отговарят няма проблем.. Буквите са били важни при покупка на авточасти... :mhihi

Потребителски аватар
stigmi
Контакти:

Мнениеот stigmi » Сря 19 ное 2014 19:29

колата си е в ммен карам си я всеки ден казаха ми че номера с фактурата минавал само човека от моргатА трябва да напише кода на мотора дето е на колата

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”