Vw Passat B3 1.8 ABS топлоизолация на ДВГ

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Maverick13
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro
Двигател: AEL

Vw Passat B3 1.8 ABS топлоизолация на ДВГ

Мнениеот Maverick13 » Чет 20 ное 2014 15:37

Здравейте колеги. Карам Vw Passat B3 1.8 ABS на газ, Миналата година смених термостата, защото не затваряше и колата не вдигаше повече от 70 градуса. По време на големия студ не я карах и нямах наблюдения над температурата на ДВГ, лятото си държеше 90 градуса, нито повече, нито по-малко. Сега обаче като стана студено, започна по-бавно да загрява, предвид студеното време, а колата се кара предимно градско и то на къси разстояния. Винаги я оставям да позагрее малко на бензин преди да прехвърли на газ. Та въпроса ми е каква топлоизолация мога да налепа под предния капак, която ще издържи на двигателната температура и няма да се разтопи и да направи мазало....? Потърсих във форума предварително, но единственото, което намерих, беше за шумоизолация, било то на купето или на ДВГ отсек. Също така, ако запуша отвора под предната броня с някакъв найлон, добре ли ще се получи?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Vw Passat B3 1.8 ABS топлоизолация на ДВГ

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 20 ное 2014 16:31

Не запушвай единстввения охладителен отвор на колата!
Кора под двигателя, на капака ако не намериш оригиналното кече, може да се залепи каменна вата с фолио, ползват я при изолация на камини и в общи линии толкова

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Чет 20 ное 2014 16:58

Аз под предния капак имам закачено за него с щипки едно... меко нещо. :icon_lol Не го знам как се казва. Оригинално е.
С найлони не запушвай нищо. Този найлон може само да фръкне някъде. Не става както при ладите. :biggrin

Последна промяна от Dushan на Нед 23 ное 2014 2:16, променено общо 1 път.

Maverick13

Мнениеот Maverick13 » Чет 20 ное 2014 17:44

Един приятел ме посъветва да сваля маската и да пусна един картон по цялата дължина пред радиатора. Иначе намерих оригинална кора за под капака......но не ми се дават 70 лв. сякаш :biggrin

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 21 ное 2014 21:10

Тоя приятел явно никога не е свалял маска на пасат, там си има пластмасов въздухозаборник който тръгва от долния край на радиатора и картона само ще ти тежи
Вече ти споменаха малко по нагоре, нито е жигулка, нито е москвич това нещо. Кора под двигателя и изолация на капака, друго не може да се направи, а и при изправен термостат не е и нужно, може би освен подгрев на антифриза от някой дизелов автомобил

Maverick13

Мнениеот Maverick13 » Пет 21 ное 2014 23:26

Намерих евтина кора за под двигателя. Но и подгрев от дизелов ДВГ е решения. Благодаря за отговорите. :)

Върни се в “Направи си сам!”