Vw golf 1.9 tdi ARL бавно ускорява

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Bruny
Автомобил: VW Golf 1.9 TDI 150
Двигател: ARL

Re: Vw golf 1.9 tdi ARL бавно ускорява

Мнениеот Bruny » Чет 20 ное 2014 1:48

valiosport написа:
Bruny написа:
valiosport написа:Направи клип как ускорява да я сравним с моя...

по между другото незнам дали си внушавам ама без ESP колата върви доста повече...

Върви повече само ако боксува и системата ти отнема газта...
Сега се сетих ако дебитомера е зацапан лъже компютъра , откачи го и покарай без дебитомер ако няма разлика значи проблема е дебитомера

дай му местоположението къде е :Д
п.п. ако дебитумера е проблем и го откача, ще започне да върви повече ли ?
п.п2. знам го това за пробуксуването но интересното е че и на 3-та ми се струва, че повече върви.. както и на 4-та следователно

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Чет 20 ное 2014 3:24

Дебитомера ти е точно след въздушния филтър на маркуча който влиза в металната тръба на турбото, откачи му буксата, ако колата върви по същия начин значи проблема е в него...

Потребителски аватар
Bruny

Мнениеот Bruny » Чет 20 ное 2014 12:38

valiosport написа:Дебитомера ти е точно след въздушния филтър на маркуча който влиза в металната тръба на турбото, откачи му буксата, ако колата върви по същия начин значи проблема е в него...

Пробвах останаха 40 коня ...значи и дебитомера не е

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Чет 20 ное 2014 14:20

Bruny написа:
valiosport написа:Дебитомера ти е точно след въздушния филтър на маркуча който влиза в металната тръба на турбото, откачи му буксата, ако колата върви по същия начин значи проблема е в него...

Пробвах останаха 40 коня ...значи и дебитомера не е

Най-лесно е с диагностика но ти искаш да гадаем, трудно ще налучкаме какво е...

Може проблема да е в регулировката на дюзите, износен вал, клапан 75, задръстена геометрия на турбото, актуатор и т.н.

Направи клипче да погледна как ускорява да видим дали наистина е толкова бавна...
Няма как 131 помпа-дюза да върви повече от 150 , имай предвид че ASZ е с по-малко турбо от ARL и развърта по-бързо...
Има и вариант това което си карал да е чипосано, в стоков вид разликата в ускорението е близо секунда в полза на ARL :vw_shamp

Потребителски аватар
Bruny

Мнениеот Bruny » Чет 20 ное 2014 15:03

Дюзите са добре , геометрията също актуатора даже не знач какво е а отностнонизносване силно се съмнявам защото колицата е на РЕАЛНИ 190000 има клипче как ускорява на пълна газ на място с мап и без мап.. Ще направя и от 0 до 100 а относно диагностика абсолютно всичко е в нормите

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Чет 20 ное 2014 16:53

Още възможни причини са:
запушен катализатор и спукана мембрана на EGR-а!

Потребителски аватар
Bruny

Мнениеот Bruny » Чет 20 ное 2014 17:42

Egr го чистих скоро не видях спукане а катализатор нямам

Потребителски аватар
Bruny

Мнениеот Bruny » Чет 20 ное 2014 18:33

http://youtu.be/1RpWRURaKXA

спрях клипа щото имаше мн коли нямаше на къде да бягам... а иначе ей така до 2-ра до 2500 е добре после умира и на 3-та 4-та още повече...
ще забележите на края на клипа последните 2 секунди стрелката не мърда а съм му дал газ до долу

Потребителски аватар
ej0
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Мнениеот ej0 » Чет 20 ное 2014 22:28

Здравей колега
В клипа видях,че мн обаче мн бавно се ускорява все едно гледам как ускорява мойта 90 кс 1з
Аз повече съм към дебитомера направете лог файлове за да видим как е деречето на дебитомера
Успех :th_up

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Чет 20 ное 2014 22:47

Без качествен лог тук просто няма как да ти се помогне, щото колегите само гадаят...
Направи лог, качи го... и така... иначе другото е 3 страници миш-маш.

Потребителски аватар
Bruny

Мнениеот Bruny » Пет 21 ное 2014 0:04

не разполагам с ваг ком за да направя лог... познат ми беше правил и каза че всичко е ок ... и той гадае и се чуди от кво е ... но не ми е толкова близък, че да му искам да ми прави, защото мой приятел на приятел та при него ... дълга работа ... отностно дебитумера днес бях на цариградско и си ръчкам из форума и видях, че бяхте писали да му махна буксата спрях на 1 спирка и го изкл мъртвец страшен стана ... значи го отписвам... с мап без мап разлика няма .... и незнам защо на това ме навява... а какво мислите възможно ли е гърнето да ми е запушено ?!

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 21 ное 2014 1:39

Аз съм изтърбушил катализатора и махнах задното гърне щото беше набило всичко назад, разлика има особено в големите обороти преди колата ми умираше на 3000 оборота сега надува до края на обортомера...
гледах клипа и километража върви бавно защото е до 260 почна да ускоряваш от 2 секунди и на 12 беше на 100, 10секунди е малко...
Може до смениш МАП-а щом се съмняваш в него но имаи предвид че на място като форсираш турбото надува слабо...
Мисля че във всеки сервиз правят диагностики, трябва да се прави лог в движение на автомобила за да може да се открие грешка :beer

Потребителски аватар
Bruny

Мнениеот Bruny » Пет 21 ное 2014 1:50

valiosport написа:Аз съм изтърбушил катализатора и махнах задното гърне щото беше набило всичко назад, разлика има особено в големите обороти преди колата ми умираше на 3000 оборота сега надува до края на обортомера...
гледах клипа и километража върви бавно защото е до 260 почна да ускоряваш от 2 секунди и на 12 беше на 100, 10секунди е малко...
Може до смениш МАП-а щом се съмняваш в него но имаи предвид че на място като форсираш турбото надува слабо...
Мисля че във всеки сервиз правят диагностики, трябва да се прави лог в движение на автомобила за да може да се открие грешка :beer

колата ми умира точно след 3000 оборота както е било при теб.. пича прави лог точно докато и даваше газ и каза че всичко е чук съвсем леко едната дюза бяга от другите но каза че е минимално просто не е забележимо освен като стойност ... май ще свалям гърнето да видя без него как ще е .. лошото е, че от силния звук и фученето на турбината ще се филмирам че върви повече

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 21 ное 2014 3:36

С обикновения си софтуер тези коли не са кой знае какво, гледам ги на клипове чипосаните по 180к.с. ускоряват за 8 секунди някъде, ще кача клип как ускорява моя ама долу горе е същия в началото и аз се бях филмирал че колата ми не върви правихме диагностики и моята също излиза че е добре, после махнах задното гърне и изтърбуших катализатора и колата се отпуши малко...
Имай предвид че всяко нещо оказва влияние на ускорението широките гуми, като качиш пасажер и т.н.

Пробвал съм със същия голф само че с чип 180к.с. отнася ме с 2 коли на 400 метра, говорил съм си с момчето каза че и неговия е бил същия преди чипа, още малко можела да се засили колата, така че ако искаш да върви повече само чип е истината :a096 :vw_shamp

Потребителски аватар
Bruny

Мнениеот Bruny » Пет 21 ное 2014 12:02

лог-а става само през ваг нали ? ако някой колега желае да ми услужи с мап за 5 минути, за да видим дали точно той не бъзика работата ще съм му много благодарен от София съм :)...

Върни се в “Дизелови агрегати”