Здравейте колеги. Моля за малко информация. Колата ми е само на 13 000КМ , а днес ми светна на дисплея иконата на филтъра за твърди частици. Факт е колата че се кара предимно градско и на къси разстояния, но е факт и че колата е само на 13 000 км.Прочетох в книжката , че трябва да карам със 70 км около 15 минути и да подържам 2000 оборота. След 2 минути индикатора угасна.
Въпроса ми е, колко често трябва да карам извънградско за да избягвам подобен проблем и дали трябва да имам някакви притеснения.
vw Jetta 1.6 TDI - 2013 филтър за твърди частици
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: филтър за твърди частици vw Jetta 1.6 TDI 2013
Щом от както си я взел до сега имаш 13000км. говори че я караш на къси разтояния,затова е така
Изкарвай я от време на време да я отпушиш 

-
- Автомобил: vw passat B8
- Двигател: 2015
Re: филтър за твърди частици vw Jetta 1.6 TDI 2013
Да, да. То това е ясно. По скоро питането ми беше дали примерно на 3000 км , 500 трябва да са извънградско
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: vw Jetta 1.6 TDI - 2013 филтър за твърди частици
Никой не може да ти каже това. Много е относително в зависимост от стил на каране, а и горивата тук ...
Ако започне прекалено често да се обажда, можеш да му сложиш една добавка на Bardahl за почистване на DPF.
Жалко, че около Благоевград няма много магистрали, ама като пуснат магистрала Струма, ще можеш да я извеждаш на разходка
Отделно от това, ако има някой с ВАГ Ком около теб, може да се закачи да се види процентите на които работи DPF-а.
Успех.
Ако започне прекалено често да се обажда, можеш да му сложиш една добавка на Bardahl за почистване на DPF.
Жалко, че около Благоевград няма много магистрали, ама като пуснат магистрала Струма, ще можеш да я извеждаш на разходка

Успех.
Моя двигател е същия, само че километрите са му 176000. Лампичката на таблото светва всяка седмица и се налага да го карам малко извънградско. Неудобството е голямо, града в който живея е малък и теоретично двигателя няма време да влезе в режим на регенериране. Да ходиш да се разхождаш когато имаш работа нещо не се връзва, пък и бърка в джоба. На всичкото отгоре ако не се изчисти, двигателя влиза в сервизен режим и тогава трябва да се посети сервиз за да се направи принудителна регенерация. Купих си VAG-COM версия 12.00 ,но за съжаление тази версия не разпознава този модел двигател. Замислям се за принудителното му премахване.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
според мен смени бензиностанцията
-
- Автомобил: vw passat B8
- Двигател: 2015
Зареждам само от една бензиностанция-Еко (надявам се да не правя скрита реклама/антиреклама ).
Съгласен съм с колегата vesbg , че на 170000 хиляди е нормално да светне, но на 13 000 ?
Според вас трябва ли да се посети сервиз?
Съгласен съм с колегата vesbg , че на 170000 хиляди е нормално да светне, но на 13 000 ?
Според вас трябва ли да се посети сервиз?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не, не разбираш. Нормално е да светне когато има защо да светка. А това става, когато караш много градско - по-често, а когато караш много извънградско - по-рядко. Разбира се, зависи и от горивото - ако е с по-лошо качество, по-често ще свети за регенериране, и обратно, ако е с по-добро качество, по-рядко.
Същото е като с Лонг лайф маслото 507.00.
Не се шашкай, карай си колата, излизай веднъж седмично със 100-110 км/ч на 5та към Антените и обратно и те така :) И наистина, смени бензиностанцията, опитай ОМВ или Петрол.
Същото е като с Лонг лайф маслото 507.00.
Не се шашкай, карай си колата, излизай веднъж седмично със 100-110 км/ч на 5та към Антените и обратно и те така :) И наистина, смени бензиностанцията, опитай ОМВ или Петрол.
Kalin72 написа:И наистина, смени бензиностанцията, опитай ОМВ или Петрол.
Също ти препоръчвам временна смяна на бензиностанцията. ОМВ до бирената/ Благоевград/ не бих предложил и най - големия си враг, там преди 2 години заредих най - голямото дърво в моя шофьорски "живот". Известно време карай само със скъпия дизел на Шел или на ОМВ /Дупница/.
Това са линкове с информация за работете на DPF филтъра и режимите му на регенерация.
http://www.myturbodiesel.com/1000q/DPF-Adblue-FAQ-VW-Audi.htm
http://skoda-tula.ru/topic/1535-prinuditelnaia-regeneratciia-sazhevogodpf-filtra/
Прочети за информация и ще ти стане ясно защо светва тази лампа.
Тази информация е за 2.0 TDI но мисля, че в режимите на регенерация няма много разлики.
При нашите двигатели мисля, че няма NOx катализатор. По тръбата за изгорелите газове след DPF-фа има само едно гърне на края.
http://www.myturbodiesel.com/1000q/DPF-Adblue-FAQ-VW-Audi.htm
http://skoda-tula.ru/topic/1535-prinuditelnaia-regeneratciia-sazhevogodpf-filtra/
Прочети за информация и ще ти стане ясно защо светва тази лампа.
Тази информация е за 2.0 TDI но мисля, че в режимите на регенерация няма много разлики.
При нашите двигатели мисля, че няма NOx катализатор. По тръбата за изгорелите газове след DPF-фа има само едно гърне на края.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Петрол?!
Миналата седмица един колега си купи всички възможни добавки на Бардал за почистване на инжекторите, включително най-силния продукт, именно след зареждане на Петрол. В следствие на "качественото" гориво автомобилът (Volvo XC90 D5) е загубил мощност, всичко е светнало като коледна елха. Наложила се е принудителна смяна на горивен филтър, а от канистъра на фиртъра са извадили гресоподобна гъста лепкава субстанция и всякакви боклуци.
Петрол?! Не, благодаря.

Миналата седмица един колега си купи всички възможни добавки на Бардал за почистване на инжекторите, включително най-силния продукт, именно след зареждане на Петрол. В следствие на "качественото" гориво автомобилът (Volvo XC90 D5) е загубил мощност, всичко е светнало като коледна елха. Наложила се е принудителна смяна на горивен филтър, а от канистъра на фиртъра са извадили гресоподобна гъста лепкава субстанция и всякакви боклуци.
Петрол?! Не, благодаря.
Колеги, може ли някой с Джета VI 1.6 ТДИ да сподели снимка на таблото на контакт. Искам да си купя такава джета и искам да съм сигурен че продавача не е скрил накоя лампа умишлено, особено тази за ДПФ-а и за Check Engin-a. С една стара кола имах такава скрита лампа на таблото, запушена с памук. Благодаря предварително.
Върни се в “Дизелови агрегати”