как да свържа два пайнера TS-A2010 за да свирят добре

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
_NBG_
Автомобил:
Двигател:

как да свържа два пайнера TS-A2010 за да свирят добре

Мнениеот _NBG_ » Сря 17 яну 2007 22:42

ето цялото ми аудио
сиди: http://www.technocenterbg.com/index.php?productID=1105
усилвател: http://www.technopolis.bg/scat.php?id=23&p=16
BOX: http://www.pioneer.no/no/products/TS-W305C/print.html
говорители: http://www.priceminister.com/offer/buy/ ... obile.html
въпроса ми е как да свържа всичко та да свири най добре само предните ми колонки са оригиналните на голфа

Последна промяна от _NBG_ на Чет 18 яну 2007 16:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
_NBG_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _NBG_ » Сря 17 яну 2007 22:42

скоро мисля да си купя и кондезатор един фарад достатъчен ли е и имали ефект от него ако няма да недавам излишни пари

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 17 яну 2007 22:58

Не разбрах какъв ти е усилвателя,защото отваря линк с много продукти.
От кондензатор полза винаги има,защото стабилизира поне до известна степен напрежението.Можеш да пробваш първо без кондензатор и ако ти примигват светлините/играят оборотите на празен ход е хубаво да сложиш.1 фарад стига на този етап.

Потребителски аватар
_NBG_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _NBG_ » Чет 18 яну 2007 11:51

Усилватела ми е GM-5200T. Значи като сложа кондензатор няма дами мигат фаровете като съм на тихи обороти, правилно ли съм разбрал?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 18 яну 2007 15:36

Да,правилно си разбрал.Аз по едно време имах амп и каса,около 25А макс.ток черпеше и ми играеха оборотите на свободен ход,когато музиката е усилена повече,защото се получават падове на напрежението,генераторът се натоварва повече и то на импулси (според баса,хихи).Фаровете не ми мигаха,но все пак имах нужда от кондензатор.Той до известна степен ги компенсира тези спадове на напрежение.
А иначе при тебе връзването е ясно-ампа на бридж и към баса.Другите колони към плеъра и толкоз.2010 са нелоши говорители,които свирят добре и на амп.В твоя случай ти препоръчвам да отрежеш предна/задна линия с HPF от плеъра на 50 или 80 херца(ако има HPF,де).Така баса ще ти идва само от касата и няма да имаш кривене от колоните при силно увеличено CD.Кривенето се получава заради това,че вградения усилвател не може да захрани добре говорителите.Получава се само,когато увеличиш повече-просто CD-то изнемогва.То повечето хора изобщо не го забелязват това де.Като ти думка баса здраво и не чуваш това,което идва от говорителите.Слагай хубави и яки кабели - на този усилвател поне 12 квадрата захранващ и задължително бушон до акумулатора.

Потребителски аватар
_NBG_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _NBG_ » Чет 18 яну 2007 16:30

окей мерси колега аз така както си ми обяснил съм ги свързал но се чудех дали няма и някакъв начин да ги свържа на усилвателя заедно със тубата но ако ги свържа заедно трябва да пусна усилвателя и да пее и няма да е хубаво, а пък сигурно може и да стане някоя авария.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 18 яну 2007 16:36

Някои усилватели май го поддържат този вариант - Tri mode.Не знам дали твоят го поддържа,но лично аз не виждам смисъл от него.По-нататък можеш да вземеш отделен усилвател за колоните,ама тва означава още пари.Сам си знаеш.Аз не бих слагал.

Потребителски аватар
_NBG_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _NBG_ » Чет 18 яну 2007 16:37

окей мерси

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Чет 18 яну 2007 20:43

Ами според мен си избрал много добри говорители .... от личен опит го казвам, убедил съм се че са много добри ......
значи според мен ти трябва още един мощен усолвател шримерно 2х200 RMS задължително, за да можеж да свържеш 2-та субуфера на бридж ражбира се - така ще имаш максимален ефект, усилвателя трябва да ти е хубав, иначе се скапват гоеорителите;
Този усилвател който го имаш ще свърши много добра работа за предна и задна линия на колоните, имал съм такъв модел 2010, и през касетовона просто не си заслужава, връзвал съм ги ... но през стъпало е нещо невероятно, а и така ще имасш едни много добри среди и високи по този начин,
Ако избереш този вариант с 2 услислватела ще ти трябват и 2 кондензатора, ( като слагаш кондензаторите гледаи да са на 20 30 см до усилвателя мисля че така беше, така няма да има загуби, разбира се и допълнителни бушони един или 2 от 50 тея кръглите голямите ако се сещаш, ако са малки мноо горят) и разбира се преди всичко което е задължително купи си един комплект кабели, ако нямаш защото колоните и усилвателя са много сериозни, от личен опит го знам! В старата ми кола имах 2 такива пионера и една 12-ка JBL и разбирасе смотани кабели - който в последствие се запалиха, добре че имах пожарогасител :) ами това е което се сещам, аа и филтри е добре да имаш както и добър бокс, двоен, до колкото рабрах колата ти е голф, определо не са за кора :) ами успех с монтажа и пусни снимчици после да видим как е станало

Потребителски аватар
_NBG_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _NBG_ » Чет 18 яну 2007 22:32

проблема е че имам малко пространство за музика и немога да сложа нещо голямо защото имам голяма газова уредба която щте ме ядоса някои ден и ще и бия шута ето тубата която ползвам от дебело дърво е а не от тия където ги продават по принцип по магазините от фазер или от някъв скапан талашит,моита тежи много но сфири много добре Изображение

Потребителски аватар
_NBG_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _NBG_ » Чет 18 яну 2007 22:50

и аз съм с една туба а ти сигурно си ме разбрал че съм с две
имам един бас които е вав тубата пайнер 305с,два говорителя пайнер 2010 и усилвател пайнер GM-5200T,но за сажаление сидито ми е JVC щтеше да е добре да е пайнер и то но не мисля скоро да го сменям

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 19 яну 2007 0:03

Честно казано тия Пайнери от А серията държат на мощност,но иначе има и доста по-качествени говорители.Личното ми мнение е,че 305,306С си свирят твърдо и леко дървено,но това си мое мнение.
Не трябва да се слагат 2 кондензатора.До 1000W и един от порядъка на 1-1,2 фарада се справя със задачата,а иначе има кондензатори и по 5 и по 50 фарада,който какъвто желае...Окабеляването е важно,особено кабелът за захранване.По-дебел кабел=по-малки падове на напрежение=по=голяма мощност (поне в общия случай,когато усилвателите не са с PWM захранване).

Потребителски аватар
_NBG_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _NBG_ » Пет 19 яну 2007 10:51

а може ли да ми кажеш защо с предишния усилвател като е намалено от сидито свиреше доста по силно от колкото със сегашния които е двапати по мощен дали ще е по добре ако сложа още по дебели кабели защото тия ми се струват малко танки,но нали неможе от това да свири по малко или може ако знаеш моляте кажи защото тоя струва трипати колкото парвия а няма голяма разлика само когато усиля до край от сидито и колко квадрата кабел да взема за този усилвател.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 19 яну 2007 11:12

_NBG_ написа:а може ли да ми кажеш защо с предишния усилвател като е намалено от сидито свиреше доста по силно от колкото със сегашния които е двапати по мощен дали ще е по добре ако сложа още по дебели кабели защото тия ми се струват малко танки,но нали неможе от това да свири по малко или може ако знаеш моляте кажи защото тоя струва трипати колкото парвия а няма голяма разлика само когато усиля до край от сидито и колко квадрата кабел да взема за този усилвател.

Да не би на Ланзара Gain-a да му е бил повече - нали има настройка за чувствителността при входа?Може и да ебил по-силен от пайнера.
Най-просто може да си сметнеш колко квадрата ти е нужен,като разделиш ампеража на бушона на усилвателя на числото 5.Ако е 50А/5=минимум 10квадрата.В нета има таблици,в които според дължината и големината на тока можеш да определиш колко дебел кабел ти трябва.Засега не мога да открия сайт,в който да има такава таблица,но ще потърся,знам че има :)

Ето едно сайтче,на което можеш да си определиш сам какъв кабел ти е нужен.Един feet или фут е равен на около 33-34 см,т.е. 1м=3фута.
Има таблица за конверсия от AWG в квадратни мм.Успех!
http://www.amplepower.com/primer/gauge/

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Пет 19 яну 2007 13:35

ами те тея като ги гледам по пазарите ги дават един фарад но се мисля а и са ми казвали че реално не са един фарад ама няма значение както и да е .... но така като гледам май предим бас ще си имаш .... а това да ли свиряд твърдо да но като си с по слаб усилвател, зависи много от плеяра, от кабели, начини на свързване, аз лично съм се убедил че моделите на pioneer са едни от най сериозните!!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”