Купуване на китайски телефон
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Купуване на китайски телефон
Лично аз съм купил 4 смартфона за семейството и 10-на за познати и роднини - нито един не дойде с "проблеми", на два пъти съм пращал за гаранционен ремонт - без проблеми освен времето (10-15лв е пощата натам + около месец-месец и половина зад а се върне)
В момента 369 например е 70долара, а най-еФтините са 50.... за 200 лева се взима A850+ -
http://www.minideal.net/lenovo-a850-smartphone-mtk6592-octa-core-1-4ghz-dual-sim-3g-wcdma-with-5-5-inch-ips-screen.html
Преди седмица пристигна последната поръчка за щерката - THL T6 Pro
http://www.minideal.net/thl-t6-pro-smartphone-mtk6592-octa-core-1-4ghz-android-4-4-5-0inch-hd-screen-8-0mp-white.html
1gb ram, 16gb storage
В момента 369 например е 70долара, а най-еФтините са 50.... за 200 лева се взима A850+ -
http://www.minideal.net/lenovo-a850-smartphone-mtk6592-octa-core-1-4ghz-dual-sim-3g-wcdma-with-5-5-inch-ips-screen.html
Преди седмица пристигна последната поръчка за щерката - THL T6 Pro
http://www.minideal.net/thl-t6-pro-smartphone-mtk6592-octa-core-1-4ghz-android-4-4-5-0inch-hd-screen-8-0mp-white.html
1gb ram, 16gb storage
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
тхл 6 про е в корубата на тхл 6с...преди месец поръчах такъв на жена ми...телефона като дизайн и всичко останало е перфектен още повече че е 100 долара обаче е с малка батерия... това ме и спира от прото а и има един бъг не показва коректно заряда на батерията както е на 40 или 50 процента заряд гасне изненадвашо заради празна батерия... дано при прото няма такъв проблем....
иаз съм купувал поне -5-6 телефона за близки и роднини....моят телефон е китаец на година и половина и струваше 130лв...като изцяло покрива и до момента потребностите ми с изискуемия от мен комфорт... вече мисля да го сменям и се оглеждам за нещо актуално в момента макс до 200лв.. така че да приемем че годишния ми разход за телефон е около 70лв ...предпочитам така пред телефон за 700лв който по тази логика трябва да ползвам 10години...
иаз съм купувал поне -5-6 телефона за близки и роднини....моят телефон е китаец на година и половина и струваше 130лв...като изцяло покрива и до момента потребностите ми с изискуемия от мен комфорт... вече мисля да го сменям и се оглеждам за нещо актуално в момента макс до 200лв.. така че да приемем че годишния ми разход за телефон е около 70лв ...предпочитам така пред телефон за 700лв който по тази логика трябва да ползвам 10години...
-
- Автомобил:
- Двигател:
restless я кажи как се държи Т6про-то че и аз съм се наточил на такъв. Как е чувствителността на дисплея, камерата, батерията, има ли проблеми със софтуера?
- nistel_87
- Автомобил: Honda Accord 2007
- Двигател: i-ctdi
Здравейте и аз си поръчах един телефон Lenovo vibe Z от (AliExpress.com) изрично предупредих китаеца да го прати,като подарък или на цена до 30$. Телефона дойде за има няма 10 дена до Пловдивската митница
уж писал,че праща електронна книга за 25$ въпреки това пратката е спряна. Днес получих писмо "покана " за освобождаване на пратката от митницата. В тази покана има 6 или 7 под точки какви документи да нося,фактури разпечатки и какво ли още не. Пловдив ми е на 100-на километра и не зная дали ще мога да свърша работата за един ден, прочетох имало доста врътка там. Затова писах тук с надеждата някой от вас,ако се е сблъсквал с подобен проблем да обясни кое,как става. Нямам нито разпечатка от Пейпал (алиекспрес не работят с тях) тъна в блажено-не видение изобщо какво да правя. Иначе пратката ми е стойност 250$.

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Носи каквото са ти написали в писмото, а щом не си плащал с пейпал копирай плащането от сайта.
Ще трябва да платиш 20% ДДС и 3.50лв пощенски такси (май толкова бяха)
Всичко ще ти отнеме макс час.
Освен това в google има много писано по въпроса!
Успех
Ще трябва да платиш 20% ДДС и 3.50лв пощенски такси (май толкова бяха)
Всичко ще ти отнеме макс час.
Освен това в google има много писано по въпроса!
Успех
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Понаучили са се на митницата как да работят с Google и обикновено си правят собствена справка кое колко струва
- nistel_87
Като документи мога да им представя единствено разпечатка от банката за тази транзакция и скрийншот на страницата от aliexpress, където се вижда цената в долари. + Лична карта да се легитимирам ,но не зная дали ще е достатъчно.. 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Пловдив ти е на 100 км.
Носи си каквото имаш.
Това леново е менте за тези пари,но това е друга тема.
Може да ти поискат само таксите за пощата. Не се стягай толкова. Ти си получател.

Носи си каквото имаш.
Това леново е менте за тези пари,но това е друга тема.
Може да ти поискат само таксите за пощата. Не се стягай толкова. Ти си получател.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Днес получих същото известие и минах през митницата.
Накратко, попълваш на гърба на известието данните си, принтираш от сайта плащането (или от пейпал или от банката)и отиваш в митницата, там на първо гише, след това те пращат на второ, там те питат какво е и те пращат пак на първото, където плащаш ДДС и пощенска такса 3.50лв и те пращат на трето гише, където си получаваш пратката.
Всичко трае около 15мин.
ПП: И си носиш личната карта, естествено!
Успех
Накратко, попълваш на гърба на известието данните си, принтираш от сайта плащането (или от пейпал или от банката)и отиваш в митницата, там на първо гише, след това те пращат на второ, там те питат какво е и те пращат пак на първото, където плащаш ДДС и пощенска такса 3.50лв и те пращат на трето гише, където си получаваш пратката.
Всичко трае около 15мин.
ПП: И си носиш личната карта, естествено!
Успех
- nistel_87
Благодаря ,Колега за информацията. За Пловдивската митница дали е същото ще видим,защото са ми посочили два адреса в (поканата).
Пловдив бул. "Кукленско шосе"32 и ул."Иван Рилски" 7. Най-вероятно на единия адрес се плаща ДДС а на другия се получава пратката нямам идея. На едно място било по-удобно на хората,според мен.
Пловдив бул. "Кукленско шосе"32 и ул."Иван Рилски" 7. Най-вероятно на единия адрес се плаща ДДС а на другия се получава пратката нямам идея. На едно място било по-удобно на хората,според мен.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Спряли са ти пратката, защото е трябвало да посочи цена до 30лв, т.е. около 15$, а не до 30$. От 30лв до 300лв се плаща ДДС, над 300лв и мито, но компютрите и телефоните са със ставка 0. Вчера поръчах едно Леново за 112$ и писах на китаеца да го пише 15$, ама на онзи му се видяха много малко и предложи да го пише MP4 за 20$. Май ще се ходи на митница
.

То в Алито има продавачи,които пращат от техни складове в Европа и затова пратката НЕ ходи в митница.Иначе този номер с подарък и т.н. вече много много не минава. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не мога да разбера къде е келепира да купиш смартфон от китай на принципа ''котка в чувал'', при положение, че имаме толкова магазини, които предлагат изгодни устройства с гаранция?
Ако нямаш пари винаги можеш да вземеш на изплащане и пак ще ти излезе по-евтино, отколкото ако купиш боклук, който ще приключи на втория месец.
Аз лично ще си взема това чудо на техниката https://astralmobile.bg/gsm-aparati/sam ... ote-8-cena кеш, но мои познати са вземали и на изплащане по-скъпи модели и са доволни. Няма митници, няма фалшиви фактури и няма треперене какво ще ти прати али бабаеца.
Ако нямаш пари винаги можеш да вземеш на изплащане и пак ще ти излезе по-евтино, отколкото ако купиш боклук, който ще приключи на втория месец.
Аз лично ще си взема това чудо на техниката https://astralmobile.bg/gsm-aparati/sam ... ote-8-cena кеш, но мои познати са вземали и на изплащане по-скъпи модели и са доволни. Няма митници, няма фалшиви фактури и няма треперене какво ще ти прати али бабаеца.
Последна промяна от sunny flower на Пет 02 мар 2018 16:29, променено общо 1 път.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Явно или не си наясно или се правиш на......Искам да ми покажеш еквивалента/цена и параметри/ на примерно...... този http://www.tomtop.com/tablet-pc-cellpho ... AqOK8P8HAQ или http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_ ... tml?wid=11 Лично аз съм с P8000 вече година и съм много доволен.Получава си OTA ъпдейти и всичко.Относно качеството...Има доста марки които даже не си ги и чувал а са на челни места в класациите по продажби
. У дома всички са с китайски телефони от години .Досега никакъв проблем.Дъщеря/14г/ ми го прави на луд /TCL/ 2 години . За гаранцията - много по лесно се разбирам с китайците отколкото с нашите тъпанари...имало гаранция ади ходи да видя как ще ти я признаят или се забочва мокрен е изпускан е ....
Сега предполагам разбираш къде е килипира.

Сега предполагам разбираш къде е килипира.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И как точно се разбираш с китайците за гаранцията? Пращтат ти нов апарат със същото ''високо'' качество след месец примерно? Аз лично предпочитам да дам повече, но да имам качествен апарат, а не дрънкулки от лъки бой, но всеки си решава за себе си.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”