User Manual Lenovo A328

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

User Manual Lenovo A328

Мнениеот eng » Пет 21 ное 2014 20:15

Колеги, никъде не мога да намеря такъв менюъл.Купих едно такова телефонче и менюъла с който дойде е една книжка в която се описва как се отваря капака на телефона, къде е микрофона, къде се поставят картите и т.н.
Обаче искам например да сменя датата и часа и не става.Влизам в настройките и там на +2:00 има Киев,Рига и други некви столици, ама София я няма в този списък и часа и датата са ми некви много ............... неточни.
Опитвам се да кача и приложенията , които имах на едно Сони Типо но ми дава грешка, незнам на какво се дължи.
И на последно място - понеже пише че е Асистед ГПС (демек като на Нокия 500 ), някой знае ли как се борави с това, откъде да си сваля картите за Бг да кажем, и дали ще е като Нокията без И-нет да си движи навигацията?

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Re: User Manual Lenovo A328

Мнениеот georgebonev » Съб 22 ное 2014 9:51

За датата и часа :arrow това ще помогне ли?
(още "проблемни" ситуации)

В нашата зона са Атина, Кайро, Йоханесбург.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Съб 22 ное 2014 9:58

Благодаря колега, явно като е "престоял" една нощ и тази сутрин го гледам, че се е сверил.Аз точно в този сайт търсих, но подобни неща въобще не намерих.
Сега ще потърся как да действам с картите и Аповете, че само грешки ми дава приинсталиране.
Сега пробвах да дръпна един апп: и ми изписа грешката, зачетох се аз каква е и се оказа че нямало достатъчно място на интърнъл мемори - то :banghead , ама то трябвало някой да прочете какво пише.Та така сега следващия тъп въпрос ми е: някой знае ли как аджеба да му задам като тръгна да свалям някой апп да ми го свали на Екстърнъл мемори картата, която в момента е 16 Гб и е почти празна?Рових ,търсих ...........пробвах, нищо.
И искам всъщност на тази външна карта да си сваля и някоя карта на Бг примерно да му пробвам ГПС-а.В описанието на страницата на Леново пише, че телефона може да работи с ГПС-а и оффлайн, аз така или иначе няма д аму пускам интернет, а смао каквото улови през уай-фай.Има ли някой тук с подобен телефон, и да е пробвал дали гпс-а работи?
От линка тук : http://support.lenovo.com/us/en/products/phones/a-series/a328-smartphone/documents/HT100225?tabName=Solutions на 3-тата стъпка въобще не виждам опцията " Move to SD card ", пробвам да преместя един апп от вътрешната във външната карта.

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaGa » Нед 23 ное 2014 16:20

Можа да се наложи да си рутнеш телефона,за да прехвърляш на външната памет. А и сигурен ли си, че си взел оригонално Леново, а не някой ментал ?

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Нед 23 ное 2014 16:46

eng написа:...някой знае ли как аджеба да му задам като тръгна да свалям някой апп да ми го свали на Екстърнъл мемори картата, която в момента е 16 Гб и е почти празна?Рових ,търсих ...........пробвах, нищо...

Погледни в Настройки / Памет (Settings / Memory) дали имаш възможност за избор на място за запис по подразбиране при теглене на файл.
Друг начин евентуално с допълнителна програма, като App2SD...

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 23 ное 2014 18:34

DaGa написа:Можа да се наложи да си рутнеш телефона,за да прехвърляш на външната памет. А и сигурен ли си, че си взел оригонално Леново, а не някой ментал ?

Ми надявам се, то остава и на тия да правят ментаци.От е-маг съм го взел, надявам се да е оригинален.Кка се рутва това чудо?Очаквах в самия комплект да има истински менюъл, а не да ми сложат 2 страници книжле и да ми обясняват къде е микрофона и как се отваря капака за да се постави батерията.
georgebonev написа:
eng написа:...някой знае ли как аджеба да му задам като тръгна да свалям някой апп да ми го свали на Екстърнъл мемори картата, която в момента е 16 Гб и е почти празна?Рових ,търсих ...........пробвах, нищо...

Погледни в Настройки / Памет (Settings / Memory) дали имаш възможност за избор на място за запис по подразбиране при теглене на файл.
Друг начин евентуално с допълнителна програма, като App2SD...

Благодарение на колегата Лило&Стич - от Сетингс-Сторидж и избирам ес ди картата.
Сега обаче проблема е че като ида на Сетингс-Аппс - и ми изкарва всички апликейшъни, има ли начин как да разбера физически къде се намира даденото приложение, нещо като опции например.Дали самото приложение е в Ес ди картата или в интърнъл меморито?
Освен това може ли да препоръчате някакъв апп безплатен , който да си дръпна, така че да ми ограничава ъпдейтите на фейсбук или вайбър.
Вчера вечерта фейсбук беше 60Мб, днес сутринта -90Мб (примерно), ако продължават така нещата карта 32 Гб няма да ми стигне с тия ъпдейти до края на годината.
Тук е момента да изкажа специални благодарности на Лило за огромното търпение, което има относно моите въпроси. :beer
Една снимка във връзка с проблемното преместване на апп-овете:
Прикачени файлове
Lenovo.jpg
Lenovo.jpg (48.79 KиБ) Видяна 4927 пъти

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Съб 29 авг 2015 23:56

Колеги това Леново се оказа пълен шит, изгасва когато си поиска. Показва че има 60% батерия и изгасва, не съм доволен въобще.Уж е в гаранция но няма смисъл да го изпращам пак на сервиз.Решението е да си взема друг телефон, какво бихте препоръчали вие до 300-350 лева, да има ГПС, който да не изисква връзка с интернет и да е надежден.Препоръчайте и ссайт също или магазин откъдето да го взема.
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/38282/lg-leon-lte Ето това ми допада много, незнам като марка дали си заслужава и дали е надежден?

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Нед 30 авг 2015 7:35

А ти къде си - Deutschland или България?

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 30 авг 2015 9:06

[quote="chef_ss"]А ти къде си - Deutschland или България?
Телефона ще се взима от България, предната Нокия 500 я взимах от този сайт и съм много доволен пак по препоръка на колеги тук от форума.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пон 31 авг 2015 8:20

Погледни този

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 31 авг 2015 16:26

vwfena написа:Погледни този

Понеже ще взимам 2 смартфона бюджета ми пада до макс 250 на телефон или общо 500 лв за двата единствено телефон , който ми допада по х-ки и по цена, а също така и за не голям дисплей (дори 4,5 инча ми е доста) си остава въпросния ел джи леон.Някой ако има предложение в този ценови клас за нещо по-добро бих разгледал с удоволствие.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 31 авг 2015 16:43

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 09 сеп 2015 12:35

eng написа:Понеже ще взимам 2 смартфона бюджета ми пада до макс 250 на телефон или общо 500 лв за двата единствено телефон , който ми допада по х-ки и по цена, а също така и за не голям дисплей (дори 4,5 инча ми е доста) си остава въпросния ел джи леон.Някой ако има предложение в този ценови клас за нещо по-добро бих разгледал с удоволствие.

Погледни леново а5000 :c020

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 09 сеп 2015 15:33

LILO&STICH написа:
eng написа:Понеже ще взимам 2 смартфона бюджета ми пада до макс 250 на телефон или общо 500 лв за двата единствено телефон , който ми допада по х-ки и по цена, а също така и за не голям дисплей (дори 4,5 инча ми е доста) си остава въпросния ел джи леон.Някой ако има предложение в този ценови клас за нещо по-добро бих разгледал с удоволствие.

Погледни леново а5000 :c020

4000mAh батерия, чуден, в технополис 289лв и подаряват зарядно за кола :th_up Батерията е убийствено издържлива за такъв телефон. При постоянно ровене не можах да я изтощя за два дни от 50% на които е заредена фабрично. При целодневно ползване на WiFi постоянни разговори изкара два пълни работни дни + събота и неделя при рядко ползване. Недостатък , е че се зарежда бавно от празна до 100%.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 13 сеп 2015 18:21

Колеги, без да се обиждате, но вероятно повече леново за телефон няма да си взема.Най-вероятно ще купя въпросното ел джи.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”