Здравейте става дума за vw passat b5 1.6. 101 к.с. бензин .Напоследък имам странен проблем.Когато запаля или понякога ( не винаги се случва това ) играят оборотите между 800 и 900 стрелката надолу - нагоре прави иначе, като натисна газ и като карам нямам проблеми.В движение също така се случва понякога.
Имам компютър и го закачих на компютъра показа ми 3 грешки.Също и от време на време ми показва на таблото иконкката уранжева кола с ключ под нея и понякога ми спира работата на цялото табло стрелките.Както тръгвам примерно падат всички стрелки до нулевите стойности и това става от както измих колата си от една селска чешма. :D
После ги изчистих грешките и заминаха в историята, обаче пак проблемите се случват(Вървежа никакъв проблем няма ).
Главно въпросът ми е за променливите обороти при свободна скорост.Може ли отговори ако ви се е случвало как сте го оправили ?

Passat b5 1.6 променливи обороти
-
- Автомобил: Audi s4 b5 Avant
- Двигател: 2700
- ivo_vn
- Автомобил: Passat
- Двигател: AVB
Re: Passat b5 1.6 променливи обороти
Абсолютно същия проблем с оборотите! Даже понякога гаснеше..
След почистване на дроселова клапа и смяна на маркуча за маслените пари, проблема се реши!
Мотора ми обаче е 1.8 - 125 АДР..
Успех!

След почистване на дроселова клапа и смяна на маркуча за маслените пари, проблема се реши!

Мотора ми обаче е 1.8 - 125 АДР..
Успех!

-
- Автомобил: Audi s4 b5 Avant
- Двигател: 2700
Мерси колега.Ще го имам впредвид и след 1 седмица ще ходя да си сменям термостата.И ще кажа на майсторчето и това да стори, а все пак може ли да ми кажеш, дали отнема много време тази процедура за да знам, нямам много свободно време? :) Лека вечер.

- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
За сваляне не препоръчвам защото гарнитурата е хартиена и се къса .
По-добре само обучение.
По-добре само обучение.
- ivo_vn
- Автомобил: Passat
- Двигател: AVB
На мене ми отне 2-3 часа, понеже ходих и маркуч да купувам за маслените пари, че моя се беше скъсал.
Дросела го свалих целия за да го почистя и от двете страни, със едно спрейче за карбуратори на цена от 13 лева в "Практикер".
Но можеш само да свалиш тръбата от филтърната кутия към дросела, да напръскаш и зачистиш колкото можеш..

Дросела го свалих целия за да го почистя и от двете страни, със едно спрейче за карбуратори на цена от 13 лева в "Практикер".

Но можеш само да свалиш тръбата от филтърната кутия към дросела, да напръскаш и зачистиш колкото можеш..