Бързо парно при старт сутрин
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: golf 3 GL
- Двигател: aam 1.8
Re: Бързо парно при старт сутрин
значи преди няколко дни си намерих подгряващо от някакъв фиат оказа се, че и трите свещи са здрави и реших да го монтирам на двигатела! закачих свещите последователно, за да не ми товари зарядното, но с другия трансформатор ще ги включа паралелно! това е! пс: нещо се обърка и снимките излязоха в обратен ред!
- Прикачени файлове
-
- Автомобил: TOYOTA AVENSIS
- Двигател: 2WW 2017
Монтажа, който си направил е добре, така трябва точно преди радиатора на парното.
Но това ел. свързване, нещо не е добре. Тези свещи са по 200W едната, ти си свързал две последователно и получаваш мощност 100W, което е нищо т.е. ефекта според мен ще е нищожен.Аз съм свързал и трите свещи паралелно директно от акуто, през контактор естественно, и получавам мощност 600W, което си е друга бира.
Но си прегледай алтернатора, дали ще издържи, щото ако е под 90А може и до го окотиш /моя доста загрява, даже позапарва/.
Успех
П.С. Абе то в Гоцето няма големи студове веее.
Но това ел. свързване, нещо не е добре. Тези свещи са по 200W едната, ти си свързал две последователно и получаваш мощност 100W, което е нищо т.е. ефекта според мен ще е нищожен.Аз съм свързал и трите свещи паралелно директно от акуто, през контактор естественно, и получавам мощност 600W, което си е друга бира.
Но си прегледай алтернатора, дали ще издържи, щото ако е под 90А може и до го окотиш /моя доста загрява, даже позапарва/.
Успех
П.С. Абе то в Гоцето няма големи студове веее.
-
направих го заради идеята! иначе ще го захранвам през по-якия трав заради алтернатора! имам контакт до колата, а проблем ми е първото палене, защото е на газ! 

-
Ама то при тва положение ти трябва и принудителна циркулация на антифриза. Как я реализираш? Щото след таралежа, който си сложил радиаторчето на парното ти е най-високата точка на охладителната система и едва ли антифриза сам ще се завърти през двигателя, което всъщност целиш.
Може и да бъркам, де да знам, ама си мисля че съм прав.
Успех все пак.
Може и да бъркам, де да знам, ама си мисля че съм прав.
Успех все пак.

-
точно заради циркулацията питам, дали ще е по удачно да го сложа на маркуча от първата снимка! демек да тръгва на самотек! идеята е с часовник да се включва рлимерно два часа преди да паля колата за да стопли антифриза и да има по леко палене и по топло парно! иначе, като започне да загрява, топлото се движи към парното, после от другия маркуч, изхода на парното, излиза малко топло! даже ходи и към изпарителя! подгрявам около 30-40 минути, докато подгряващото започне да припарва като го пипнеш, паля и до десетина минутки леко започва да се усеща на духалките! сега си мисля, че последователно свързвани, свещите няма да товарят толкова алтернатора! ПС. ще търся още едно подгряващо за другия маркуч и ще видим какво ще стане!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Много скалъпена самоделка се получава . Трябва ти и помпа- задължително
Трябва и ти и ел.термостат- да изключи веригата (тока ) към свещите при нужда, абе...както го разбирам, ще се ползва с траф , т.е. не от мрежата на колата . Едно решение , сигурно и качествено е това http://www.ebay.de/itm/Standheizung-Vorheizer-230V-Motorvorwarmer-60-C-OWL-2-OWLHeizer-Anschluss-Set-/290783288169?pt=DE_Autoteile&hash=item43b408db69

-
колега, не ми се дават пари! иначе ще го направя като етажното парно и ще му монтирам помпа от слънчев колектор, нагревател от бойлер и сутрин колата ще ме чака с температура на двигателя от 80 градуса!! нали ще се захранва от мрежата? просто си играя и развивам идеята да има топло сутрин иколата да пали по леко на газ, защото на бензин ми прави проблем! 

-
Аз съм с друга кошница. Не се ориентирам от снимката, но по принцип - щом циркулацията ще е гравитационна то нагревателния елемент трябва да е в най-ниската точка на системата.
При последователно свързване с 3 свещи в един корпус, можеш да свържеш само 2 от тях - демек 100 вата консумирана мощност, което е 2 крушки на късите светлини - никакво натоварване за алт.
Не знам дали ще вършат работа тези 100 вата. За бензинов двигател може и да стане, ба ли го.
Дано стане.
А на тия от и-бея 109.99 цирея на задника им да излезат.
Иначе да това е решението!
При последователно свързване с 3 свещи в един корпус, можеш да свържеш само 2 от тях - демек 100 вата консумирана мощност, което е 2 крушки на късите светлини - никакво натоварване за алт.
Не знам дали ще вършат работа тези 100 вата. За бензинов двигател може и да стане, ба ли го.
Дано стане.
А на тия от и-бея 109.99 цирея на задника им да излезат.

Иначе да това е решението!
Последна промяна от helikamov на Вто 25 ное 2014 18:49, променено общо 1 път.
-
открих каква помпа ще ми свърши работа! подобрявала циркулацията и топлото, особено при спрял автомобил! и струвала около 50 лева!
-
- Автомобил: Range Rover
- Двигател: m51
Намери си ел. водна помпа от ЛТ, електрическа е и малка.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Помпата на снимката е идеална за целта, може да се намери и за по-малко от 50лв от форумите на МБ или БМВ. Ако сложиш подгрева в долната част на маркуча от първата снимка няма да имаш нужда от помпа. Трафа ще е слаб да захрани и 3те свещи, всъщност нищо не ти пречи да го пробваш дали ще издържи като пуснеш свещите в някой леген с вода и ги включиш и 3те към него. Според мен ще загрява прекалено дори само с 1 включена свещ.
Щом имаш контакт е най-добре да помислиш за 220 волтов нагревател.
Щом имаш контакт е най-добре да помислиш за 220 волтов нагревател.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
По добре сякаш със свещите че някой ден 220 волтовия нагревател ако пробие не е баш много добре.Тая кола в гараж ли е?
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
За бързо парно не е ли най добре самото парно да е на отделен кръг ?
Една малка помпа на 12в и 2 подгревни свещи ? Помпата ще върти само водата в парното а тези 2 свещи ще го загреят за нула време. Радиаторчето колко вода събира 1-2л ? Още преди да си изкарал колата от гаража и тези 2 литра ще са кипнали
Една малка помпа на 12в и 2 подгревни свещи ? Помпата ще върти само водата в парното а тези 2 свещи ще го загреят за нула време. Радиаторчето колко вода събира 1-2л ? Още преди да си изкарал колата от гаража и тези 2 литра ще са кипнали

-
става! правиш си байпас и слагаш външно тяло с термостат,(едно време на някои двигатели термостата висеше по маркучите извън двигатела) да отвори малкия кръг след като двигателя загрее!