Регистрационен номер по желание

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Регистрационен номер по желание

Мнениеот siso_k » Пон 10 ное 2014 11:27

ОФФ: Е те са дали 14 000 лв. за глупости, ама понеже хората недоволстват, решили да дадат още - пак за глупости :icon_lol :icon_lol :screwy

Както и да е...

даката07д
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот даката07д » Пон 10 ное 2014 14:12

.

Последна промяна от даката07д на Съб 06 дек 2014 23:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 10 ное 2014 14:30

Буквата "Б" не се използва колега, в номерата се използват само латински букви!

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пет 14 ное 2014 23:36

На 11 ноември регистрирах си новата кола. Срещу допълнителни 50лв имах възможност да си избера от списъка регистрация. Не че имаше голям избор.. Но си избрах 4575.. Списъка беше направен 4515, 4525 , 4535 ............ 4595. Даже ми направи впечатление че 4567 беше включен в този списък.. Когато попитах госпожата за някакъв друг списък със три еднакви числа ми отговори че в момента само този списък бил който е бил в мен.. Направи ми голямо впечатление че същия ден серията беше 43хх а госпожата ми дава списък със 45хх интересно ми стана 44хх къде отиде :screwy

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 19 ное 2014 11:35

Услугата се казва "номер по избор" и представлява възможността сам да си избираш номер, който не е от специалните номера (XXYY, XYXY, XYYX, XXXX). За тази услуга се доплаща 50 лв по желание на клиента.

Обикновено в КАТ има налични напечатани номера, които могат да се избират. Освен това има възможност да се напечатат номера по конкретно желание на клиента - по заявка.

Съответно имаш 3 възможности:
- Заявяваш какъв номер искаш и отиваш с колата когато ти кажат, че вече е напечатан и наличен - съответно чакаш - доплащаш 50 лв, за Избор на номер.
- Ако не искаш да чакаш си избираш си от тези, които са налични в момента и минаваш веднага - доплащаш 50 лв за избор на номер.
- Отказваш се да избираш каквото и да е и да доплащаш 50 лв и взимаш каквото ти се падне на гишето.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 19 ное 2014 14:59

predat0r написа:...Направи ми голямо впечатление че същия ден серията беше 43хх а госпожата ми дава списък със 45хх интересно ми стана 44хх къде отиде :screwy [/i]

Явно 44хх вече е бил изчерпан откъм съвпадащи и са стигнали до 45хх. Няма нищо за чудене.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 20 ное 2014 7:53

Явно поради големия интерес са почнали да таксуват и повтарянето на само 2 цифри...с 50лв.
По въпроса с 3-те възможности:Как се процедира,ако искаш огледален номер?Заявяваш,чакаш колкото е необходимо да извадят следващата серия и тогава какво плащаш?30 лв. стандартна тарифа или минава вече за номер по избор-50лв?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 20 ное 2014 9:03

Не разбрахте ли че номера АА-ВВ или АВ-ВА са за "наши" хора и струват 30лв и не се пускат официално. За всички други 50лв.

Потребителски аватар
chocho1208
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chocho1208 » Нед 23 ное 2014 3:36

Е добре де,след като Софийските номера с първа буква С,се изчерпаха следваше СА,сега е СВ,следва СК,примерно и т.н.
Така,а когато Пловдивската регистрация,достигне примерно до РВ9999ХХ,какво следва??? РВА ли? :screwy Знае ли някой?
А ако Софийската стигне до СК,след това СМ е Смолян,след това СН е Сливен,отиват на СР,а пък до тогава,ако Сливенските свършат
как стават,странна работа...Тоест искам да кажа,че Софийските регистрации,не могат да заемат всички комбинации с първите букви,както един колега по нагоре е сметнал със разни математически формули...Едва ли не има милиони комбинации,да ама не!!!
Смятай вече-СВ,СК,СР и СХ това е.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 23 ное 2014 10:11

До тогава може да са сменили пак номерата :mhihi Иначе не им пречи и да изкарат всичките номера от бракувани коли и да ги завъртят отново.Тогава ще има масово коли със С и СА.
Иначе и на мен ми е чудно РВ като свършат какво ще измислят.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 23 ное 2014 10:17

chocho1208 написа:

Ще довършат СВ,и ще измислят нещо да сменят отново табелите,да са пластмасови,например.
Тъкмо ще се намали надресорната маса на автомобила,ще е по-стабилен и устойчив У завоите.
И айде пак ще почнат със серия "С".
:mhihi :mhihi :mhihi
:beer

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 23 ное 2014 12:17

Яко се заблуждавате. Няма как да свършат номерата на останалите градове, защото там масово хората бягат отиват или в чужбина или в София, много малко хора отиват да живеят там. Пример е Северозападна България, същото ще стане и с Югозападна България. Пример ще дам с Благоевградска Област. От 2005 година са номерата с буквата "Е" и още не са свършили, и не казвайте, че малко хора има там затова. Няма такова нещо, според мен в София се продават много коли на лизинг, и слагат Софийски номера и след изплащането на колата номерата заминават пак в КАТ и се бракуват, и затова номерата свършват по-бързо, може да не ви се вярва но е така. А колко хора от чужбина идват да правят бизнес, и идват в Столицата, не идват в друг град, а в София, и си регистрира колата със Софийски номер и си кара така с нея и в чужбина. Дефакто затова се изчерпват номерата заради тези неща. И не се притеснявайте, като ни знаят какви сме мълчеливи ще ни спретнат нови номера, и хайде пак на опашката :mhihi

katalunec
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1600cm 101ps 1995

Мнениеот katalunec » Вто 25 ное 2014 17:11

И все пак в по-големите градове като Пловдив,Варна може и да свършат сериите.До колкото разбрах С е свършила за 13 години,СА за 9 години,така че не знам как очакваш Благоевград да свърши за 9 години.В Пловдив и Варна например също се купуват нови коли,а и 2-ра употреба от други градове + нов внос,така че това си прави бройка.Факт е,че в София заради лизинга и заради многото "софиянци в повече" ,регистрациите свършват доста по-бързо.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Вто 25 ное 2014 17:42

predat0r написа:На 11 ноември регистрирах си новата кола. Срещу допълнителни 50лв имах възможност да си избера от списъка регистрация. Не че имаше голям избор.. Но си избрах 4575.. Списъка беше направен 4515, 4525 , 4535 ............ 4595. Даже ми направи впечатление че 4567 беше включен в този списък.. Когато попитах госпожата за някакъв друг списък със три еднакви числа ми отговори че в момента само този списък бил който е бил в мен.. Направи ми голямо впечатление че същия ден серията беше 43хх а госпожата ми дава списък със 45хх интересно ми стана 44хх къде отиде :screwy

50лв. на вятъра хвърлени. Ако това се счита за хубав(каквато и да е дефиницията за такъв) номер... На мен ми се падна 7535 без допълнително плащане, а един гъзар си плати 50лв и му дадоха 7565, та тези пари дали не отиват в нечий джоб на доста ниско ниво в йерархията? Скоро сигурно и черната боя по буквите и цифрите ще стане платена :screwy

Ако съотнесем регистрациите с населението, щом първата серия в София е стигнала за 13год, ако се регистрират коли със същия темп в Пловдив, серията РВ, трябва да стигне за 44год. Та, не виждам опасност от свършване на комбинациите. Освен ако не пропускат комбинации от последните букви, както примерно се прави в Разград.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 25 ное 2014 20:19

Dagestan написа:та тези пари дали не отиват в нечий джоб на доста ниско ниво в йерархията?
Не. Отиват в бюджета срещу касова бележка.
Dagestan написа:50лв. на вятъра хвърлени. Ако това се счита за хубав(каквато и да е дефиницията за такъв) номер...
Това, че на теб не ти харесва, не означава, че за всички е така. На мен пък примерно ми харесва 4575 доста повече от 7535. По-добре да дам 50 лв, отколкото да карам кола с номер 7535. Евала на колегата, че си го е избрал. Според мен е много як. icon_idea

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”