Бързо парно при старт сутрин

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Бързо парно при старт сутрин

Мнениеот fox_vt » Сря 26 ное 2014 19:35

Последно каква е идеята да започне бързо да духа топло или да загрее двигателя преди палене за по лесен старт :question Че двете са различни неща със различно изпълнение.

krisaliks
Автомобил: Range Rover
Двигател: m51

Мнениеот krisaliks » Сря 26 ное 2014 20:28

Оф топик.

Що не сложиш нагревател от картер на ИФА. Има си щепсел като на чушкопек и ще ти стопля маслото и следователно двигателя

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Сря 26 ное 2014 21:38

:gruebel Нещо не мога да разбера - ако колегата има проблем с паленето сутрин, защо не си оправи колата. Някак си всички тези идеи ми се струват супер алтернативни. Наздраве и късмет на Лудогорец :beer .

ivan-
Автомобил: golf 3 GL
Двигател: aam 1.8

Мнениеот ivan- » Чет 27 ное 2014 12:48

значи направих го за идеята! наистина има ефект, но да купувам друг по-мощен алтернатор, нов по-голям акумулатор, подгряващо, електрическа водна помпа, да правя нова инсталация и то само за да ми загрее малко по-бързо, просто не си заслужава! ако е дизел, може би, но за бензин... :mhihi ако все пак някой иска да си направи, да не слага подгряващи свещи, а нафтова печка с отделно резервоарче! хем топлото ще идва веднага, хем може и да подгрява антифриза, хем няма да товари излишно системата! :a045 !
1.jpg
1.jpg (8.66 KиБ) Видяна 1965 пъти
Прикачени файлове
3.jpg
ЕТО И ПРИМЕРИ:

krisaliks
Автомобил: Range Rover
Двигател: m51

Мнениеот krisaliks » Чет 27 ное 2014 15:16

Сухата печка няма голям смисъл за лека кола, само за бусове. Но водната печка е съвсем друга работа, ама едни излишни 6-700лв липсват (употребявана разбира се), а новата е скромните 2500-3000лв :biggrin

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 27 ное 2014 19:11

Ако искаш да загрява двигателя по бързо,без да наливаш много пари,то подгряващите свещи които си монтирал ще включиш само една или две или всички последователно но не ми се смята сега какви ще са мощностите.Така или иначе всичко това е за дизелов двигател,бензиновия си грее яко такива екстри не му трябват.

пп това за система за последващо подгряване,система за предварително подгряване на бензинов двигател работещ на бензин е голям плюс,работещ на газ още по голям.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 28 ное 2014 9:56

Аз съм замислил нещо такова, вече цяла година карам свещите в багажника, само трябва да измисля фланец и да ги монтирам преди изпарителя на маркуча като ги управлявам с подгрева на всмукателния колектор. Идеята е в изпарителя да влиза по топла вода и да са по малки загубите от " течната фаза" при каране на къси градски разстояния. Как ме е натегнала мързата обаче нямам идея кога ще стане това

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 28 ное 2014 9:58

За хора, които живеят в къща или имат гараж е по-удачно нагряване с 220В.

Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Мнениеот apchih » Пет 28 ное 2014 10:36

Изображение

Една подобна пита, но с по - голям размер, поставена след радиатора на парното, би трябвало да свърши работа ако се цели бързо парно, а не бързо загряване на антифриза ... с това топлото ще задуха по бързо, от колкото ако се чака свещите да стоплят антифриза. Имам го таралежчето със свещите на блока и върши работа, но не е толкова бързо, колкото би било това радиаторче.

:d045
Изображение
Така си правят електромобилите да имат парно ... :banghead

ivan-
Автомобил: golf 3 GL
Двигател: aam 1.8

Мнениеот ivan- » Нед 30 ное 2014 22:33

значи най-после пробвах трафа от втората снимка! оказа се, че без проблем храни две свещи в паралел и затоплянето е супер! лошото е, че трябва и помпа, която да бута топлото към парното и изпарителя и колата ще пали направо на газ! при добра организация, процедурата ще трае около десетина минутки! :19a :19a :19a само да спомена, че не е необходимо да се точи антифриза за да се поставят подгрева и помпата! аз "прищипах" маркуча с подходящи инструменти на достатъчно разстояние един от друг, отрязах излишното, поставих подгрева, стегнах скобите и махнах инструментите! изгубих около петдесетина грама антифриз!

Върни се в “Направи си сам!”