Дрямката на КАТ и Смъртта...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nylon
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1988

Дрямката на КАТ и Смъртта...

Мнениеот nylon » Чет 18 яну 2007 21:10

Колеги, искам с тая тема да изразя мнението си за безумицата по пътищата, която за нещастие всеки ден съм принуден да търпя. Работата ми е такава, че всеки делничен ден карам лек автомобил по пътя Русе-Девня-Русе. По-начало харесвам да шофирам и много рядко не изпитвам удоволствие зад волана, въпреки постоянния маршрут. Човек е човек, когато е на път. Нали сте чували тази поговорка? Е аз се чудя какви хора сме? Днес поредната катастрофа пак ми развали настроението - Седлови влекач и полуремърке извън пътя в комбинация с дървета, мантинели, абе кайма. Тва беше сутринта по тъмно, а следобед на връщане кран вдигаше още. Бил съм свидетел на какви ли не изпреварвания, безумици, харабийски отървания, разминавания, занясяния, пируети и незнам още кви случки, повечето от тях достойни за някое тв предаване. Искам да питам защо държавната машина не се задейства и не се намеси в тая гадна комплексарска касапница по пътищата. Защо всяка сутрин в 07:08 по хоризонт, като съобщават убитите от изминалото денонощие звучи, като хороскоп. Знам, че в другите страни като си светнали фаровте през деня и намаляла статистиката на поизшествията, ама постоянно съм със светнати фарове и все така не ме виждат. Вчера едно бяло жигули беше без шофьор по околовръстното на Разград или със сигърност оня беше и глух и сляп, щото ни фарове вижда и свирка чува браткиш. Трябва да ви кажа, че КАТ дреме мъжката според мен. От Русе до Варна патрул има само на Шумен и там само се подпират, без радар са, седят като кукли и я спрат някои 15 годишна кола с ремърке, я не. На Цар Калоян от дъжд на вятър се качват на тротоара с радар, ама това е много много рядко. Така, че как да имат шофьорите респект, като се чувстват недосегаеми. Просто няма полиция. Онзи ден намалих на едно ограничение 70 и отзад ми свирнаха и ме подминаха като последния глупак с някакво подмахване от вътре. И друго, забелязал съм, че масовия българин изпреварва заради самото изпреварване, а не че толкова бърза. Комплекси се избиват на пътя. Когато си никой в живота, то на пътя повечето решават, че трябва да покажат обратното - че са голяма работа, че никой не може да ги подмине, не че бързат да си идат на село. И накрая искам да помоля всички, които пътуват между 6 и 7 сутринта от Разград към Русе - моля ви не си включвайте фаровете за мъгла, когато няма такава. На тези срещу вас блестят повече, отколкото ви осветяват на вас. Ако имаше кой да ви глобява, сега нямаше да ви моля за това.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 18 яну 2007 21:16

Бате не се хаби тука, а и навън има доста хора, които не карат професионално и най-много да те нахулят... :lol: Няма смисъл. А че КАТ спи, спи и тва е обществена тайна. :wink: Гледай си ти да си караш нормално пък ... каквото стане после. :wink:
Такива работи като колегиалност на пътя и толерантност остават само за професионалистите. А и още по-добре така. :)

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega » Чет 18 яну 2007 21:29

За съжалени си прав колега. Колкото до бакшишите и маршрутките за тях имам специално мнение. Най голямата измет (има малко изключения, ама много малко!). А за КАТ някой да са го спирали и да са го питали има ли нужда от помощ? ... И мен не са, само пари искат. В Австрия ме спряха и тъкмо е чудех къде съм сгрешил и ме попитаха дали имам нужда от помощ!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 18 яну 2007 22:07

blacki написа:Бате не се хаби тука, а и навън има доста хора, които не карат професионално и най-много да те нахулят... :lol: Няма смисъл. А че КАТ спи, спи и тва е обществена тайна. :wink: Гледай си ти да си караш нормално пък ... каквото стане после. :wink:
Такива работи като колегиалност на пътя и толерантност остават само за професионалистите. А и още по-добре така. :)

Колега blacki точно с това изказване не правиш чест на професионалистите, защото най-големите простотий по пътищата които съм видял през 22г си стаж като шофьор съм видял от тъй наречените професионални водачи на баничарки,хлебарки,млекарки,маршрутки,млекарки и т. н. без даже да споменавам профитата от градския транспорт.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 18 яну 2007 22:08

Абре кой ти говори за баничарки и маршрутки? :shock Некви келеши дето карат от вчера и се праят на дупета. Ай моля ти се .... :?
На тях ли им казваш професионалисти? Нещо си в грешка май ... :lol:
Явно не караш много извън София за да пишеш така. :?
Пък за градския по-добре недей щото ако точно те не са толерантни досега да имаше по 3000 жертви в София само от тях. Загледай се малко как ги засичат колите и ще разбереш. :?
За какъв професионализъм говорим въобще като в София 10 км се минават за 1 час? :roll: Изнервени от трафика келеши и разни такива играчи... :?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 18 яну 2007 22:36

Че не карам много извън София си прав, че в София трафика е ужасен също но това не оправдава никой да се прави на камикадзе за 5 или 10лв повече че си е изпълнил плана.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Дрямката на КАТ и Смъртта...

Мнениеот NovobranecGT » Чет 18 яну 2007 23:16

nylon написа:.....

Колега, няма смисъл, смъртните случаи не вразумяват хората да шофират по-внимателно, че ние ли като се възмущаваме ще направим нещо :cry: Нито някой държавник го интересуват тези смъртни случаи, та да се е завайкал да реши проблема, нито хората настъпили педала до дупка, за да направят поредното безумно изпреварване на колона от камиони и коли без видимост....и аз съм ги гледал много такива и заради много такива не веднъж съм изпробвал спирачния си път....но колко трябва да си малоумен, или с какво чувство за недосегаемост трябва да си, за да изпреварваш в условия в които и едно дете би преценило, че шанса ти това да стане успешно е към 50%, а много пъти и много по-малко:evil: Изпреварваният от типа "много бързам, така че вие балъци от насрещното ще спрете и ще ме изчакате да си изпреваря".Има хора които наистина бързат, но карат коли, които могат да извършат бързо изпреварване и да не застрашат другите участници в движението....много често и пътя не е достатъчно широк за потока от коли.....фактори много, всички влияят на тези катастрофи, дори и неизправността на МПС-тата...всички знаят в какво състояние са тежките превозни средства, за тях 1 неработен ден означава загуби на пари, а и щом върви, значи нищо им няма.....аз се радвам, че поне разчистиха повечето таксита-курници, които бяха пред разпад....
Сега малко и за пътя-убиец Русе-Бяла...всеки който е карал там знае, че е крайно непригоден за потока от коли и тирове, които просто прелитат...неведнъж насреща са ми изскачали тирове и автобуси, докато изпреварват други тирове или автобуси по правилото "по-големия минава през по-малкия".Има и много други пътища в България, които имат същия проблем, а причината е единствено в остарялата инфраструктура, повишения поток на МПС-та, пренасянето на тарикатското отношение към другите и по пътищата...
Управия няма, едно време и 30км/час е била шеметна скорост, по-късно 120, а за сегашните автомобили 100-120 е постоянна скорост...Но нека се замислим, всички караме автомобили, правени да се движат по Аутобани и първокласни пътища, за държави където е нормално да се кара бързи и им е дадена тази възможност......нека видим и нашите пътища, като че ли правени за Лади, Москвичи, Шкоди, които с мъка развиват 140км/час и като че ли са на косъм от разпадане, всичко дрънчи подскача и бучи....е, само такива коли се движеха доскоро по нашите пътища....и хоп, сега разни Аудита 80, Пасати Б3, които неусетно минават стотарката и сигат шеметните за тогава 160км/час, няма друсане, няма чувство за разпат...вкараш 5-та, даваш още газ и вече си на 180....
Много се отнесох...спасението е само едно, слагайте ролбари, 6-точкови колани, легени и каски и се молете....молете се да не станете участник в поредното сражение от войната по пътищата :cry:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 18 яну 2007 23:19

Не се притеснявайте. Измененията в Закона за движението по пътищата предвиждат солени глоби и много нови варианти за събирането им. Така че е въпрос на време КАТ да излезе на пътя и да заработи. В каква посока - не се знае. :wink:

Между другото, на мен КАТ ми е предлагал помощ на пътя. Веднъж.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пет 19 яну 2007 0:24

Днес колеги останах неприятно изненадан. Моя антирадар Сейвър вече е за боклука. Плевенските полицаи имат нови радари и аз не мога да ги засичам. Ако е вярно че правят и качествени снимки, очаквам една много прилична фотосесия :cry:

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пет 19 яну 2007 0:32

Lawyer написа:Не се притеснявайте. Измененията в Закона за движението по пътищата предвиждат солени глоби и много нови варианти за събирането им. Така че е въпрос на време КАТ да излезе на пътя и да заработи. В каква посока - не се знае. :wink:

Между другото, на мен КАТ ми е предлагал помощ на пътя. Веднъж.

Колкото по-солени глоби, толкова повече подкупи.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 19 яну 2007 23:03

@ nylon И следващият път като идваш към Девня или Варна да вземеш да се обадиш. Ако работата ти е в Девня ще долетим- все ще се намери време за по 1 кафе

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”