Накратко: По стечения на обстоятелствата фигурирам при местния голям дилър като собственик на вече 11 годишен пасат. Съответно получавам преди седмица по пощата покана за днес за представянето на Б8. С предварителна резервация и прочие.
Отивам и какво да видя: 150 човека поканени, някаква музикална програма от времето на родителите ми (подходяща за преобладаващата част от публиката, 60+, тръгнах си малко след час, в антракта) преди възможността да огледа човек колите. За въпросните 150 човека бяха практически предоставени 3 автомобила, естествено без възможност за каране поради късния час, за което и не съм си мислел. А да, имаше и един отвън на входа, но едва ли имаше мераклии да гледат кола на 2 градуса навън.
Но върхът на изумлението беше, че от експонатите нямаше нито един Хайлайн и нито един с кожен салон. А цените....ех цените
<Леко отклонение:>
Превъртам лентата назад и поглеждам ценовата листа на моя Пасат - без да смятам точно, листова цена кажи речи 37 000 евро грубо. Говорим за V6 бензинов Хайлайн, на който му липсват отопление на задните седалки, люк, мемори седалки и дървен волан.
<Край на отклонението>
Поглеждам към експонатите в залата - Комфортлайн 150 коня (не 170 и не 240) с ДСГ, радар, задна камера, разпознаване на пътни знаци, асистент за лентите, джанти и нави - "апетитни" 49 000 евро.
До него Трендлайн за 40 000 - дори не се загледах какви "екстри" има. Малко по-нататък единствената кола, заслужаваща внимение - Голф Р за 49 000 евро. Директно до него - 1.4 ГТИ електричка за 48 000.
Знам, че едва ли с впечатленията ми ще докосна пряко много от хората във форума, но все ми се иска да погледнем през розовите очила и да видим, че тази реалност е утопична. До толкова, че ми остава единствено да си тръгна в антракта.
А, да , забравих - все още нямаха каталози на Пасат (имаха 1 на едно място, недостъпно за публиката) и в глутницата от хора, устремени да пият евтино шампанско на тънки цени, се бяха изгубили и консултантите. Можех да ги позная по щръкналите им прически и защото масово се открояваха заради броя на лазарниците им от останалата публика, но действително всяко желание да контактувам с тях беше безвъзвратно умряло.