Passat B4 94г. 2.0 115 Няма масло

Техническа и сервизна информация за Passat
angel1223
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B4 94г. 2.0 115 Няма масло

Мнениеот angel1223 » Пет 28 ное 2014 20:14

radotom написа:2Е си е мотора, същия като моя и съм изключително доволен от поведението му! :th_up
А за педала на газта - и моя е много тежък!
И жило сменях - не е от това! :dontknow

има си настройки Радо.

Bojil22
Автомобил: Vw Jetta 2
Двигател: 1.8 s

Мнениеот Bojil22 » Съб 29 ное 2014 8:29

Можеш ли да подскажеш какви са настроиките ? Благодаря . :love.vwclub

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 29 ное 2014 21:39

Не виждам какви настройки може да има :dontknow
То си е подпружинена ос!
От едната страна е конзолката, на която е закачено жилото, на другата - ТПС-а, а по средата клапата.
Да не би да говориш за демпфера на конзолката? Ако да - то той играе роля да не чатка клапата като пуснеш рязко педала, но за натискането - никаква. Поне не и след първите няколко мм.
Просто ми се струва, че пружината на дросела си е доста здрава. Като се опитам на ръка да завъртя клапата - опиня ми се! :Mr Green Fun
Ама нормално - едно е да въртиш на ръка, съвсем друго да натискаш с крак, и то през лостова система (педала)

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Нед 30 ное 2014 9:18

radotom написа:Не виждам какви настройки може да има :dontknow
То си е подпружинена ос!
От едната страна е конзолката, на която е закачено жилото, на другата - ТПС-а, а по средата клапата.
Да не би да говориш за демпфера на конзолката? Ако да - то той играе роля да не чатка клапата като пуснеш рязко педала, но за натискането - никаква. Поне не и след първите няколко мм.
Просто ми се струва, че пружината на дросела си е доста здрава. Като се опитам на ръка да завъртя клапата - опиня ми се! :Mr Green Fun
Ама нормално - едно е да въртиш на ръка, съвсем друго да натискаш с крак, и то през лостова система (педала)

Тук си прав ,най вероятно е по корава пружината.На моя 2Е също беше по твърд педала но след като го взех от основен ремонт педала беше с една идея по чувствителен -и оттам съдя че маайсторчето ми е правило някакви настройки .

Върни се в “Passat”