проектозакона за движение по пътищата - нямам думи

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Чет 18 яну 2007 22:57

Към колегата wotson:
Спокоен съм, и то много! Не искам това да се превръща в безкрайна полемика, знам че тази тема има потенциал. Визирам не само полицаи, ами управници и техните роднини, както и разни тарикатчета и мутрета, които се изживяват като силни на деня и "органите на реда" удобно се извръщат и "не ги виждат".
Пределно ми е ясно, че всеки сам трябва да отговаря, и че трябва да си спазваме правилата. Попитах кога!!!
От опит пиша, че не всички полицаи са корумпирани или със служебната карта в ръка смело тъпчат правилника за движение по-пътищата - моля те спести си застъпничеството и оправданията по техен адрес. И не съм критикувал, изразявах възмущение към поредното замазване на очите и прикриване на некадърността и невъзможността на "властта" да овладее безмълвната война по улиците, на която сме свидетели всеки ден.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 19 яну 2007 0:20

ще ти върнат талона, ако си платиш моментално всичко..
ако обжалваш, акта ти важи за периода на обжалване..
или замества талона 1 месец след влязло в сила НП..
демек изчистили са се..
пък ти си карай как искаш..
СЪВЕТ...
глобата за неносене на документи е 10 кинта...
по-добре с нея, отколкото да си давате талончето при проверка.. ;)

най-интересното, че ако те лефнат с 76 км градско.. вземат книжката за месец

аууууу
мисля, че това е най-строгият закон в европа....
дано не го приемат, че тогава куките ще станат милионери..

просто не ми се мисли.. какво ще става..

Колко е глобата за неспиране на куки.. вземат ли книжката?
май ще е по-добре да не спираш..

Последна промяна от wili98 на Пет 19 яну 2007 0:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 19 яну 2007 0:24

wili98 написа:дано не го приемат, че тогава куките ще станат милионери..

Митничарите ще напуснат митниците и ще стант катаджии!!!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 19 яну 2007 0:29

2. Алинея 2 се изменя така:
“(2) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, със своето състояние и способности така, че да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие и с всички други обстоятелства, които имат значение за безопасността на движението. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат всеки път, когато възникне опасност за движението, особено когато видимостта е недостатъчна.”

как режат клона, на несъобразената скорост и дупките ;) или поне аз го разбирам така

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 19 яну 2007 0:44

много чудно защо не е добавено в закона, какви санкции трябва да се налагат на органите, които не си изпълняват задълженията по поддържане на изправността на пътищата, маркировка, знаци и т.н.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 19 яну 2007 1:02

wili98 написа:глобата за неносене на документи е 10 кинта...

Блаженни са верующите :wink: При по-подробен прочит на проектозакона откриваме следния текст (кога се отнема свидетелството за правоуправление):
В чл. 171 се правят следните изменения и допълнения:
1. В основния текст думите “могат да” се заличават.
2. В т. 1 се правят следните изменения и допълнения:
а) буква “б” се изменя така:
“б) който управлява МПС с концентрация (съдържание) на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а за водачите със стаж до две години и водачите на МПС за обществен превоз на пътници и опасни товари с концентрация на алкохол в кръвта 0,2 на хиляда, установена с медицинско изследване или с техническо средство, определящо съдържанието на алкохол в кръвта чрез измерването му в издишания въздух, или е под въздействието на друго упойващо вещество, както и при отказ да бъде изпробван с техническо средство или да даде кръв за медицинско изследване - до решаване на въпроса за отговорността му, но за не повече от 6 месеца;”
б) създават се букви “д” и “е”:
д) който управлява МПС без контролен талон в нарушение на разпоредбата на чл. 157, ал. 8 - до заплащане на дължимата глоба;
е) който управлява моторно превозно средство без застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите - до предоставяне на сключена валидна застраховка.”
3. В т. 5, буква “б” думите “като в този случай на нарушителя се съставя акт” и запетаята след тях се заличават.
§ 54. В чл. 172 се правят следните изменения и допълнения:
1. Създава се ал. 3:
“(3) В случаите по чл. 171, т. 1, буква “б” свидетелството за управление на моторно превозно средство на водача се изземва със съставянето на акта за установяване на административното нарушение

Демек - не покажеш ли талон ти прибират директно книжката и ходи си оправяй верисиите :wink: Лошо Седларов, лошо!

Друго нещо, което ми прави впечатление е следния текст:
“(2) Забранено е на водачите на пътни превозни средства да се движат непосредствено зад превозните средства със специален режим на движение и да навлизат в колоната на придружаваните от тях автомобили.”

Ако се движа зад депутатски мерцедес с охрана, какво е "непосредственото" разстояние? 5м, 10м? Да спра и да изчакам 1 час да вземат преднина?

Другото весело нещо е със задължителните светлоотразителни жилетки :wink:

Веселба с две думи :) Да ни е честито повишаването на рушвета от 10 на 50 лева :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 19 яну 2007 1:05

Vlad777 написа:много чудно защо не е добавено в закона, какви санкции трябва да се налагат на органите, които не си изпълняват задълженията по поддържане на изправността на пътищата, маркировка, знаци и т.н.

Е ми ще фалира държавата, как защо :wink: Ако една средна глоба от 50 лева е около 12% от месечния доход на средния българин, бих предложил за недобро поддържане на пътя да се налага глоба от 12% от месечния бюджет на съответното виновно ведомство :wink:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пет 19 яну 2007 1:58

Като го чета това, май ще си карам с американската книжка в родината ... та ако може така малко за ... фара ... таковата ... мен милиционерите.
Тези закони са по зле и от САЩ поне на книга, друг е въпроса, кой как ще ги прилага и спазва.

Ако го чета правилно, хванат ли те например със 182 км/ч на магистралата, 200 лв и 3 месеца без книжка. Подскажете ми ако от Август до сега се е променила коренно ситуацията, но аз като се возех със 190 да кажем по новата отсечка на края дето я пуснаха преди няколко месеца там преди СЗ, си ме подминаваха разни лъскави возила като пътен знак и то редовно. Голяма веселба за полицаите ще настане.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 19 яну 2007 8:16

20vTurbo написа:Голяма веселба за полицаите ще настане.

Не само веселба при полицаите, но и благодат за семействата им :wink:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пет 19 яну 2007 9:04

Имам приятел полицай. Знам много случаи за прикраване на колеги. Само за пример: Пян полицай катастрофира даже влезе в двора не едни хора. Еми нямаше последствия за ченгето. Най-много да са му писали някакъв там акт за да замажат положението. Други двама катастрофираха. Писаха им фишове за по 10лв. като за колеги нали никой няма да проверява :wink: Мога и още примери да давам ама мисля че и тези ни обрисуват добре пейзажа

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 19 яну 2007 9:54

Направо са се о***** с предложенията!!!! дано не го приемат което е малко вероятно!!!! това за вземане на книжката ако не си платиш глобарта си е чиста форма на държавен РЕКЕТ!!!!!!!НЯМА ТАКОВА ИЗНУДВАНЕ!!!! в нито един друг закон няма предвидени подобни мерки!има си съдии изпълнители, като искат да си съберат парите да си намерят друг начин!!!! И ако някой е шофьор по професия какво правим??? длъжен е да има пари щото иначе остава без хляб така ли ????? Възмутен съм тотално!!!!!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 19 яну 2007 10:13

santo_trafficante написа:яко вдигат глобите :roll:
кой кара с превишена скорост... :deal :smackbum

не Санто
вдига се мизата на шапкарите - нищо друго, и досега глобите си бяха доволно високи и като си представиш висенето по гишета и т.н. как да нарушиш закона
ама това само за тоя 1% дето са им писали акт де ;)

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пет 19 яну 2007 10:49

:офф

Vlad777 написа:Митничарите ще напуснат митниците и ще стант катаджии!!!

Те ще проверяват казаните за ракия :twisted:
Едва ли ще е по-неизгодно от досега :evil:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 19 яну 2007 11:13

ще гинаправим отново богати
баси аз като винаги обжалвам една година ли ще си карам с акт :twisted:

manarata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот manarata » Съб 20 яну 2007 9:18

Еми явно ще караме беэ книжки...щото например аз имам неплатен акт 100лв за винетка от май, след това септември 'беэ колан' в София, ест. след 40 дена постановлението не беше иэлязло, биха ми печат, след още 32 дена ми го 'подновиха' с нов акт, че нямам талон. Още не съм си го вэел, и сега какво? Ако ме спрат или отида в КАТ, ще ми вземат книжката? Халал да им е...
А какво стана с алинеята, че не могат да те спрат, ако не си направил нарушение?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”