Пасат Б3 ABS заден ляв амортисьор замръзнал или изпуснал ?

Техническа и сервизна информация за Passat
stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3 ABS заден ляв амортисьор замръзнал или изпуснал ?

Мнениеот stoyan0304 » Чет 27 ное 2014 18:44

Здравейте карам Пасат Б3 1.8 90 коня газ/бензин. Снощи до късно си карах пасата 1 часа през нощта нямаше никакви проблеми. Днес наобед тръгвам с пасата и започва едно много странно и дразнещо хлопане отзадната лява страна (от към шофьора страната). Чак корите из багажника скърцат и пукат при всяка по-големичка неравност. Този звук ми е познат от предната ми кола Сеат Толедо, на която зимата преди да я продам така като сви студ и бяха замръзнали обаче и двата задни амортисьора. Не е много студено навън -2 -3 градуса е, обаче не е приятно изобщо така да се кара. И се влача като мравка, колкото е възможно без да създавам задръстване, добре че знам терените и от де да минавам по път що го де без дупки. Отидох тази вечер при майстора ми и го питах за цени на амортисьори 150 лева смяна на задни амортисьори със 2 години гаранция, за предни ми иска 160 лева и тотал пак стана 310 лева. Въпросът ми е да ги сменям час по-скоро, и дали е проблем ако я карам така известно време 2-3 седмици до месец. При положение, че скоро ще падне сняг и ще свият яки студове. Решил съм задните обезателно ще ги сменя, но може и предните поне да знам че за амортисьори повече няма влиза в сервиза. Може ли нещо друго да е тампон или не знам и аз. Може така да ми изскочи амортисьора през чашката отгоре - аз така знам. Да не стане некоя голяма беля. Решил съм ще го стяхам тоя пасат щото ще си го карам.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б3 ABS заден ляв амортисьор замръзнал или изпуснал

Мнениеот ktamen » Чет 27 ное 2014 20:37

Я обясни какво им замръзва на амортисьорите, че нещо не разбрах :gruebel

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Чет 27 ное 2014 20:43

Замръзва водата в тях (при маслото), ако е влязла преди това разбира се ? На сеата така бяха замръзнали и двата и дрънчаха все едно с камъни я удряш тая кола при всяка по-големичка неравност, а какво оставаше за дупките. Стоплеше ли се времето над нула градуса проблема изчезваше и това хлопане го няма изчезва. Лично мнение от наблюдения хората с опит да кажат.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 27 ное 2014 20:54

Старите задни маслени на Пасат-а ми са замръзвали през зимата, но при мен колата беще клекнала много и те нямаха абсолютно никакъв ход и трябваше на автомивка с топла вода да ги отпусна. Според мен ги смени ако имаш възможност колега, че тепърва ще става по-студено и ако сега са така ще става по-зле. Обаче пробвай да си намериш човек с отстъпка, че аз когато ги сменях взех Bilstein B5 или 6, вече не помня за 90 и няколко лева, благодарение не приятел, който ми издейства към 30% отстъпка.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 27 ное 2014 21:05

Ееех Стоянчооо....само наливане браат...само наливанеее :mhihi

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Чет 27 ное 2014 21:20

Да цените на частите са ми с отстъпка и отстъпка имам и при поставянето. Човека ми е познат приятел. А за наливането Vucata наистина стана яко наливане, обаче съм се хванал на хорото. По принцип исках го хвърля тоя и да вземам дизел, но като знам, че пак ще трябва изсипя една торба пари и по друга кошница. Е не мерси. Пък и сега газчицата е на кирийка по 1.02 лв и яко газкам без да спирам. Не съм навъртял много не знам дали ще избия ремонтите 8500 км за една година. Но важното е да си я стегна и да я карам доста още, а не да скачам от разнебитник на по-голям разнебитник, че бактисах вече. Тея гимнастики с колите са трудни убедих се вече (за бартери и подмени). :mhihi
П.П. На Сеата по-миналата зима като бях с него замръзваха след -7, -8, -10 градуса. При пасата ме изненада, че замръзна още на -2 -3 градуса. :gruebel

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 27 ное 2014 22:02

Нашия пасат е с 3 "шишета" метан отзад :mhihi ....Още не сме сменяли задни амортисьори...8 години ако щете вярвайте :mhihi Кара се нон стоп, в бг има 200 000км, купен е на 120 000 уж.
Преди 2 години му смених предницата при едни клубни майсторчета и още не се е обадила...верно 480 лева всичко отпред без амортисьорите и дискове и накладки предни, плюс задни....тъпо е, че идват такива моменти, но по-издръжливо животно от тази кола аз не познавам...Направи ли се веднъж с качествени части забравяш какво е сервиз доста дълго време :th_up

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 28 ное 2014 17:46

Абе те хубаво в сервиза ти казаха колко струва, ама погледнаха ли какво й е на колата? :no

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Пет 28 ное 2014 18:32

не не са я гледали. Имаше 2 коли вътре а и беше към 6 часа като ходих. Но аз по начало си знам, който се е качил в колата ми вика, че амортисьорите ми били за смяна. Те за смяна ама пари да ми дадат ще ги сменя тези дето ми викат. :mhihi Те и на сеата бяха за смяна от както го купих, но така си и замина без да съм му ги сменял. Днес малко по-меко времето и сякаш се е поразмразил амортисьора. Иначе да решил съм ще се сменяват. Аз питах майстора да не е тампони на амортисьорите - те да трябва се сменят, а той ми каза, че те тампоните не се сменяли били постоянни, демек вечни и си карало с оригиналните тампони. Де да знам кой ко вика на кого да вервам вече. :mhihi

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Пет 28 ное 2014 19:32

Този майстор да отиде на лекар. :c020

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 28 ное 2014 19:43

Аз като знам на голфа ми какви бяха тия тампончетааа......представям си кви са били оригиналните :mhihi

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Нед 30 ное 2014 12:28

Изпуснал амортисъор не следва да издава такива звуци, все пак зависи дали е извадил напълно маслото.
Вкарай автомобила на закрито и топло. След като престои някое време да се размрази покарай внимателно и се ослушвай за шума. Най-добре вдигни автомобила, за да провериш състоянието на прахоловителите. Те пазят от влизане и на вода и т.н. Ако са скъсани не се чуди, намери си здрави и за двата амортисьора и при подмяната ги сменете. Шок-тампона не предпазва от влизане на вода, а поема удара в крайно свито положение на амортисьора, обикновенно са здрави, но се посплескват. Зимно време от замръзване заради влязла вода може и да счупиш стеблото на амортисьора.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Нед 30 ное 2014 12:46

Стоянчо , нови амортисьори са по 30 лв парчето ,смяната им не е трудна . Идвам през седмица в Шумен моЕм да ударим рамо не бой се :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
pooc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pooc » Нед 30 ное 2014 19:15

Кьде ги има за 30 лв и аз да си купя?

Последна промяна от gr_kanev на Нед 30 ное 2014 19:57, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Пон 01 дек 2014 0:06

Мога да ти дам чисто нови, слагани на колата, тествани не ми изнесоха като возия и ги свалих, понеже са газови двойнодействащи твърди са,но и държат колата стабилно на пътя. За 70 лева 2та :Mr Green Fun Има ги много евтини колега. :wink

Върни се в “Passat”